9.80 Safra hastalıklarına karşı çay karışımı
Safra şikayetleri veya böbrek zayıflığı ile savaşmak için iyidir. Analjezik ve antispazmodik, sakinleştirici, hormon düzenleyici, iştah açıcı, mide ve bağırsakları güçlendirir, idrar söktürücü, analjezik ve antispazmodiktir.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon:
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Balsam 1 çay kaşığı / 0,4g. (Evet)
Tarım 1/8 oz / 0,4g. (Evet)
Şerbetçiotu 1/8 oz / 0,4g. (Evet)
Su 2 su bardağı / 500g. (evet)
Pelin 1/8 oz / 0,4g. (az)
Boyacı süpürge otu 1/2 oz / 0,4g. (Evet)
Pişirme talimatları:
1 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı karışım ekleyin, 10 dakika demleyin
dakika, süzün, günde 4 kez 1/2 bardak iç!
9.81 Kalın bezelye çorbası
İdrara çıkmayı, detoksifiye etmeyi, durgunluğu çözer, kan dolaşımını iyileştirir, karaciğer ve böbrekleri güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Pişirme süresi yaklaşık 2-3 saat
Kalori p. porsiyon: 123
3 porsiyon
Alerjenler: AN
Bileşenlerin miktarı :
Maydanoz 1 sap / 2g. (evet)
Öğütülmüş 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)
Yulaf unu 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Bezelye, yeşil 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Su 2 1/4 su bardağı / 550g. (evet)
Susam yağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pişirmeden önce kuru bezelyeleri ıslatın. Susam yağı, soğan, biraz yulaf ezmesi, zencefil ve kimyonu güveçte soteleyin; Bezelyeyi ekleyin ve 2-3 saat pişirin; Sonunda tuz ekleyin ve bir blender ile püre haline getirin; Maydanozla süsleyin.
9.82 Domates çorbası
Sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, idrara çıkmayı destekler, kan basıncını düşürür, durgunluğu çözer. Doymamış yağ asitleri içerir, antioksidatiftir.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 100
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)
Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)
Fesleğen (taze) 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)
Domates 6 adet / 250g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)
Su 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Soğanı bir tencerede kavurun. Tuz ve baharatlar. Kısaca kızartın. Yıkanmış ve dörde bölünmüş domatesleri tavaya koyun. Karıştırın ve kısa bir süre soteleyin. Bir litre su ekleyin ve kaynayana kadar ısıtın. Çeyrek saat pişirin ve püre haline getirin.
9.83 Çilekli vanilyalı krema
Zayıflık, bağırsağın kronik kabızlığı, kilo kaybı, müshil, detoksifiye edici, kan detoksifiye edici. Savunmayı güçlendirir. Mantar enfeksiyonlarıyla savaşmak için iyidir.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 278
4 porsiyon
Alerjenler: G
Bileşenlerin miktarı :
Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Vanilya şekeri doğal 3 paket / 3g. (evet)
Blackberry'nin 1/4 lbs - 4 oz / 100g. (Evet)
Ahududu 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Çilek 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Krem (% 30 yağ) 1/4 lbs - 4oz / 125g. (az)
Lor peyniri %20 7/8 lbs / 400g. (az)
Yoğurt (doğal,% 1.5 yağ) 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Şeker kahverengi 2 çay kaşığı / 8g. (evet)
Yaban mersini 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Lor peyniri, yoğurt, şeker, aserola ve vanilya şekerini el mikseri veya çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Krem şantiyi çok sert çırpın, kremanın altında karıştırın. Vanilyalı kremayı meyvelerle birlikte porsiyonlar halinde düzenleyin.
9.84 Provence pistou ile sebze kasesi
Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, dalağı zorlar, durgunluğu çözer. Kabızlığı giderir, anne sütünü güçlendirir
Pişirme süresi yaklaşık 1 1/2 saat
Kalori p. porsiyon: 138
8 porsiyon
Alerjenler: AGL
Bileşenlerin miktarı :
Tuz: 1 tutam / 2g. (az)
Parmesan 1 oz / 30g. (az)
Fesleğen (taze) 1 Demet / 125g. (evet)
Rezene 1 adet / 250g. (evet)
Brokoli 5/8 oz / 200g. (evet)
Patates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Kereviz kökü 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Havuç 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 1g. (evet)
Kuru kekik 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 lbs / 1250g. (Evet)
Tost ekmeği (tam tahıllı) 1 dilim / 5g. (evet)
Sarımsak 1 karanfil / 5g. (evet)
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)
Domates 5/8 oz / 200g. (Evet)
Kekik kurutulmuş 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Soğan (taze soğan) 4 adet / 80g. (evet)
Bezelye, yeşil 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Defne yaprağı 1 adet / 0,5g. (Evet)
Kekik kurutulmuş 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Pişirme talimatları:
Sos:
Domatesleri koparın ve küçük parçalar halinde kesin. Biraz zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak ile bir tencerede azaltın. 1 dilim kuru kızarmış ekmek ekleyin
(ufalanmış), taze ince rendelenmiş Parmesan, ince kıyılmış fesleğen, kekik, tuz ve karabiber.
Çorba:
Sebze suyunu temel tarife göre kaynatın, iri dilimlenmiş havuç, doğranmış kereviz, doğranmış patates, küçük çiçekler, brokoli, ince kıyılmış rezene yumrusu, bezelye, kekik, kekik ve defne yaprağı ekleyin. 10 dakika pişmeye bırakın.
4 yeşil soğanı ince halkalar halinde kesin, ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
Sosu bir çorba kasesine dökün. İlk önce sadece birkaç yemek kaşığı. Kaynayan suyu onunla karıştırın, ardından çorbayı azar azar karıştırın.
9.85 Sebze suyu
Sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, idrara çıkmayı destekler, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, dalağı zorlar, uyarıcıdır.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 64
1 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Domates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Aserola meyve nektarı veya tozu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Sarımsak 1 adet / 2g. (evet)
Havuç 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Kereviz kökü 1/2 oz / 20g. (evet)
Tuz 1 çay kaşığı / 2g. (az)
Pişirme talimatları:
Tüm malzemeleri soyun ve bir içecek yapmak için meyve sıkacağı kullanın. Acerola'yı karıştırın.
9.86 Sebzeli pirinç
Dalağı zorlamak, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon ile savaşmaya iyi gelir, böbrek ve mesaneyi güçlendirir. İdrar söktürücü, vücudu içeriden ısıtır, iç organların fonksiyonlarını düzenler.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 304
3 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Pirinç (tam tahıllı) 5/8 oz / 200g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Maydanoz 1/2 oz / 20g. (Evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 7/8 lbs / 400g. (Evet)
Brokoli 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Havuç 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Alabaş 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Karnabahar 1 oz / 30g. (Evet)
Bezelye 1/2 oz / 20g. (evet)
Margarin 1 çay kaşığı / 4g. (az)
Pişirme talimatları:
Brokoli, havuç ve alabaşları küçük küpler halinde kesin, karnabaharı küçük çiçeklere bölün. Margarini bir tavada veya tencerede ısıtın, sebzeleri soteleyin. Daha sonra pirinci ekleyin, sebze suyu ile doldurun ve 15-20 dakika bekletin.
Bu arada maydanozu ince ince doğrayın. Pişirdikten sonra pirinci taze çekilmiş karabiber ve maydanozla tatlandırın.
9.87 Sebzeli irmik çorbası
İdrar söktürücüdür, mide ve bağırsakları uyumlu hale getirir, bağırsak rüzgarlarını iletir, kan basıncını düşürür, kolesterolü düşürür, detoksifiye eder, iştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, mide ekşimesi, on iki parmak bağırsak ülseri ile savaşmaya iyi gelir. Sindirimi uyarır, ağrıyı azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 199
3 porsiyon
Alerjenler: AEGL
Bileşenlerin miktarı :
Buğday irmiği 2 yemek kaşığı / 24g. (evet)
Alabaş 1/2 adet / 200g. (evet)
Soya sosu 1 çay kaşığı / 3g. (az)
Kereviz kökü 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Butter Bio 1 yemek kaşığı / 20g. (az)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)
Yaban havucu 1 adet / 180g. (evet)
Havuç 1 adet / 120g. (evet)
Patates 1 adet / 80g. (evet)
Fasulye (yeşil, taze) 1/4 lbs / 100g. (evet)
Pişirme talimatları:
Hazırlanan sebze çorbasını kurtlayın; Çorbadaki sebzeleri yumuşak bir şekilde pişirin. Biraz buğday çimi yayın ve şişmesine izin verin. Son olarak lavaj yeşili ve biraz tereyağı ekleyin ve soya sosu ile tatlandırın.
9.88 Isınan havuç çorbası
Güçlendirir ve ısıtır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, gastrointestinal fonksiyonu güçlendirir.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 133
3 porsiyon
Alerjenler: HL
Bileşenlerin miktarı :
Havuç 4 adet / 250g. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Anason (Adi Rezene) 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Soğan (arpacık soğanı) 2 adet / 40g. (evet)
Ceviz yağı 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Pişirme talimatları:
Ceviz yağını bir güveçte ısıtın ve soğanları kızartın; içindeki havuçları buharda pişirin; anason, hindistan cevizi, biraz zencefil, tuz ekleyin ve her şeyi soteleyin; su veya sebze veya et suyu ekleyin; her şeyi yumuşak pişirin ve sonra püre haline getirin; Sonunda maydanozu katlayın.
Öneri: Özellikle infüzyon için sıvı olarak et suyu kullanıyorsanız, soğuk mevsim için uygundur.
9.89 Zeytin-ot-sos ve salata ile buğday irmiği
Sindirim sistemini korur. Detoksifiye edici, anoreksiyayı etkiler, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, obezite, gut, mide ülseri, mide krampları, romatizma, mide ekşimesi ile savaşmaya yarar. Durgunluğu çözer, rahatlatır
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 245
3 porsiyon
Alerjenler: ACGL
Bileşenlerin miktarı :
Zeytinyağı 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Limon kabuğu 1 tutam / 1g. (evet)
Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)
Zeytinyağı 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Frenk soğanı 1 yemek kaşığı / 7gr. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Su 1/3 su bardağı / 65g. (evet)
Kekik taze 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Tavuk yumurtası 1 adet / 60g. (az)
Buğday irmik 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Krema, tatlı %30 1/8 lbs - 2oz / 40g. (az)
Marul 2 avuç / 30g. (evet)
Limon suyu 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Pişirme talimatları:
Krema ve suyu karıştırın ve kaynayana kadar ısıtın. Buğday irmiğini karıştırın ve kalın bir yulaf lapası haline getirin ve ocaktan alın. Yumurtayı çırpın ve karıştırın, karabiber ve rendelenmiş limon kabuğu rendesi ile tatlandırın. 2 kahve kaşığı, köfte ile şekillendirin ve köfteler yüzene kadar hafif kaynayan sebze suyunu karıştırmaya bırakın.
Soğanı doğrayın ve bir tavada zeytinyağında kavurun. İrmik köftelerini tavaya dökün ve ince kıyılmış frenk soğanı serpin.
Salatayı yıkayın ve ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, limon suyu ve kekik ile tatlandırın.
9.90 Tam yağlı sütlü tahıl püresi
Enflamasyonu azaltır, antialerjik, kan dolaşımı üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir, kan şekerini ve kolesterolü düşürür.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 205
1 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Yazıldığından pul 1/2 oz / 20g. (evet)
Su 1/4 su bardağı / 50g. (evet)
sütü (tam yağlı süt% 3,5 yağ) 3/4 su bardağı - 6 oz / 200g. (evet)
Meyve karışımı suyu 1/2 oz / 20g. (evet)
Pişirme talimatları:
Sütü tam tahıllı pullarla kaynatın ve şişmesine izin verin. Püre haline getirilmiş meyveyi ekleyin.
Buğday, yulaf ve kepekli hecelenmiş pulların yanı sıra meyveler arasında geçiş yapın. Böylece çeşitli tatlar elde edersiniz.
9.91 Sarı mercimek çorbası
Kalbi ve böbreği güçlendirir, idrar söktürür, dalağı teşvik eder, mideyi yatıştırır, sindirimi destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, karaciğer fonksiyonunu uyarır, antioksidatif.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 155
7 porsiyon
Alerjenler: A
Bileşenlerin miktarı :
Havuç 2 adet / 150g. (evet)
Limon suyu 1/2 parça / 15g. (evet)
Beyaz ekmek (buğday ekmeği) 7 dilim / 140g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Kakule 1 tutam / 1g. (evet)
Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Alabaş 1 adet / 300g. (evet)
Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)
Mercimek sarı 1 lbs / 500g. (az)
Maydanoz 1/2 demet / 100g. (Evet)
Su 4 su bardağı / 1000g. (evet)
Pişirme talimatları:
Lensleri bir kevgir içinde iyice yıkayın. Yağı bir tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan, dilimlenmiş havuç, doğranmış alabaş ve baharatları ekleyin, soteleyin ve tuzlayın. Mercimekleri ekleyin ve suyla kaplayın ve 20 dakika pişirin. Gerektiği kadar su ekleyin ve tuzlayın. Taze maydanoz veya taze yeşil kişniş serpin ve üzerine limon suyu gezdirin.
Burada kırmızı lensler de kullanabilirsiniz. (aynı pişirme süresi).
Beyaz ekmek ile servis yapın.
9.92 Kabak irmik kremalı çorbası
İştahsızlıkla savaşmak için iyidir, kan basıncını düşürür, kilo kaybını teşvik eder. İştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, romatizma, mide ekşimesi ile savaşmak için iyidir.
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 146
4 porsiyon
Alerjenler: AGL
Bileşenlerin miktarı :
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Maydanoz 1 Demet / 100g. (evet)
Buğday irmiği 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 1/2 su bardağı / 800g. (Evet)
Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Anason (Adi Rezene) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Kabak 7/8 lbs / 400g. (Evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 20g. (az)
Limon kabuğu 1/4 parça / 2g. (evet)
Tereyağı Bio 1/2 oz / 20g. (az)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Tereyağını bir tencerede eritin, irmiği ekleyin ve karıştırırken kısa bir süre kızartın. Kıyılmış maydanozun yarısını ekleyin, kısa bir süre soteleyin, temel tarife göre sebze suyunu dökün, doğranmış lavaj, hindistan cevizi ve anason ile baharatlayın. Çorbayı kapaksız olarak 10 dakika hafifçe pişirin. İnce kıyılmış kabakları ve küçük bir parça limon kabuğu rendesini ekleyin, kabaklar yumuşayana kadar 5 dakika hafifçe pişirin.
Limon kabuğunu çıkarın.
Blenderi kullanarak çorbayı krem şanti ve kalan maydanozla ince bir şekilde püre haline getirin.
10 Gıdanın etkileri
10.1 Malzemeleri kullanın: tavsiye edilir
Acai tozu
Acı Ot likörü
Kızıl -cık
Kızılcık
Kızılcık reçeli
Kızılcık suyu
Krem %10 kahve kreması
Frenk üzümü (siyah)
Frenk üzümü (kırmızı)
Frenk üzümü (beyaz)
Mürver çiçeği tişörtü
Tilki fıstığı, gorgon fıstığı, makhana
Hibiscus
Kudzu
Zambak soğanı
Mascarpone peyniri
10.2 Malzemeleri kullanın: evet
Aserola meyve nektarı veya tozu
Adzuki fasulyesi
Agar agar (yosun)
Agave nektarı
Kasıkotu
Badem
Badem Badem Ezmesi
Badem sütü
Badem püresi
Aloe suyu
Amaranth
Amaranth Pops
Angelica kökü
Anason (Adi Rezene)
Elma (ekşi)
Elma (tatlı)
Elma suyu (doğal bulanık)
Elma püresi
Kayısı
Kayısı kuru
Kayısı reçeli
Kayısı nektarı
Kayısı
Kayısı suyu
Ararot
Enginar
Kuşkonmaz (yeşil veya beyaz)
Patlıcan
Avokado
Kabartma tozu
Melisa
Bambu filizleri
Muz
Muz (muz pişirmek)
Banchatee (yeşil çay)
sarıçalı
Arpa
Arpa unu
Arpa otu tozu
Arpa harçları
Arpa maltı
Arpa soyulmamış
Bir sebze çorbası için temel tarif
(besleyici)
Fesleğen
Fesleğen (taze)
Batavia
Defne yaprağı
Fasulye yağı
Fasulye (yeşil, taze)
Ayı üzümü yaprağı
Mevsimin meyveleri
Meyve suyu
Acı Limon
Acı portakal kabuğu
Siyah kimyon
Siyah mantar mantarı
Böğürtlen kurutulmuş (olgunlaşmamış meyve)
Böğürtlen reçeli
Böğürtlen yaprakları
Böğürtlen
Karaçalı (Yaban eriği)
Mavi ebegümeci tişört
Yaban mersini
Yaban mersini kurutulmuş
Yaban mersini reçeli
Yaban mersini suyu
Bocksdorn meyveleri (Fructus Lycii, Goji, goji berry kurutulmuş
Boletus mantarı
Hodan
Hodan yağı
Boxhorn yonca tohumları
Ekmek rulosu
Keçiboynuzu çekirdeği unlu ekmek
Ekmek kırıntıları (buğday ekmeği, ekmek rulosu)
Brokoli
Brüksel lahanası
Karafasulye
Karabuğday
Karabuğday (kavrulmuş) Kasha
Karabuğday tam tahıl
Bulgur (hububat)
Dulavratotu kökü çayı
Çalı fasulyesi
Tereyağlı fasulye beyaz
Kavun
Carambola (Yıldız meyvesi)
Kakule
Keçiboynuzu unu, sarı kantaron ekmeği
Havuç
Havuç (Erken Havuç)
Şekersiz havuç suyu
Karnabahar
Kereviz kökü
Kereviz çubukları
Tahıl kahvesi
Papatya
Papatya çayı
Mantar
Channa Vadisi
Cantharellus cibarius
Chenpi (Çin mandalina kasesi)
Kiraz
Kiraz (ekşi)
Vişne Kompostosu
Vişne suyu
Frenk maydanozu
Frenk maydanozu kurutulmuş
Kestane püresi
Kestane
Nohut
Kuş otu
Hindiba
Biber (bakla veya öğütülmüş)
Çin lahanası
Çin inci arpa
Chives
Chlorella (tatlı su)
Kasımpatı çiçeği çayı
Tarçın öğütülmüş
Tarçın çubukları
Clementine
Clementines (Clementines)
Karanfil
Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi gevreği
Hindistan cevizi rendesi
Hindistan cevizi eti
Hindistan cevizi sütü
Morina
Kahve
Coix (tohumlar) YiYi Ren
Komposto (mevsim meyveleri)
Kişniş
Kişniş (taze)
Mısır
Mısır (hızlı polenta)
Mısır (kavrulmuş)
Mısır unu
Mısır tohumu yağı
Mısır Yağı (Polenta)
Mısır ipeği çayı
Mısır nişastası
Kuskus
sütü (%1,5 yağ)
sütü (tam yağlı süt% 3.5 yağ)
Kızılcık
Krem ekşi% 10
Creamer
Tere
Gevrek ekmek
Havuz
Hıyar
Salatalık (acı)
Salatalık (baharatlı salatalık)
Kimyon (Kimyon tohumu)
Zerdeçal
Frenk üzümü reçeli (siyah)
Frenk üzümü reçeli (kırmızı)
Frenk üzümü suyu (siyah)
Kuş üzümü (siyah)
Kuş üzümü (kırmızı)
Köri
Köri ezmesi kırmızı
Papatya
Karahindiba (genç bitkiler)
Karahindiba suyu
Karahindiba çayı
Demir
Hurma kurutulur
Tarihler kırmızı
Dereotu
Ördek yumurtası
Dulse (deniz yosunu)
Boyacının süpürge otu
Mürver
Hindiba salatası
Çuha çiçeği yağı
Rezene
Rezene tohumları öğütülmüş
Rezene çayı
Çemen otu (Trigonella foenum-graecum)
Incir
İncir kurutulmuş
Balık parçaları karışık (tatlı su)
Flounder
Çiçek poleni
Soyadan taze peynir
Fruktoz (glikoz)
Meyve karışımı suyu
Meyve çayı
Gail eriği
Galangal
Garam Masala tozu
Sarımsak
Arı Sütü
Lif kökü
Kantaron kökü çayı
Zencefil taze
Zencefil yağı
Zencefil tozu
Ginkgo meyvesi
Ginseng
Ginseng kökü
Bektaşi üzümü
Sukabağı
Üzüm suyu kırmızı
Üzüm suyu beyaz
Greyfurt (Pomelo)
Greyfurt kurutulmuş kabuğu
Greyfurt suyu
Üzüm kırmızısı
Üzüm beyazı
Üzüm çekirdeği yağı
Ot sazanı
Yeşil hecelenmiş buğday
Greengage (Açgözlü)
Zemin
Öğütülmüş kimyon
Guava
Alıç
Bitki çayı karışımı
Otlar acı
Provence Otları
Otlar çeşitli
Otlar vahşi
Ebegümeci çayı
Hijiki
Hokkaido balkabağı
Bal
Şerbetçiotu
Tazı yaprakları
Çördük
Buzdağı marul
Yasemin çiçekleri tee
Ardıç meyvesi
Kaki eriği
Tatlı bayrak
Kral Süleyman'ın mührü
Kivi
Yer lahanası
Kombu deniz yosunu (Saccharina japonica)
Kukicha çayı
Kamkatlar
Kuzu marul
Kuzu marul
Lavanta çiçekleri
Yaprak salataları (acı)
Layman
Limon
Melisa (kurutulmuş)
Melisa (taze)
Limon suyu
Limon kabuğu
Limon
Marul
Meyan kökü çayı
Lima fasulyesi
Kireç
Ihlamur çiçeği çayı
Keten tohumu
Keten tohumu (ezilmiş)
Keten tohumu yağı
Karaciğer yumuşatıcı çay
Longane (Uzun)
Yenidünya / Japon muşmula
Lotus kökleri
Lotus tohumları
Selam otu
Aşk tohumları
Luo Han Guo meyvesi
Lychee
Kül suyu rulosu
Ebegümeci (Malva sylvestris) çiçeği çayı
Malt
Mango
Mango suyu
Manyok, un
Akçaağaç şurubu
Kısrak sütü
Mercanköşk
Darı
Darı gevreği
Mirabelle eriği
Karışık Turşu
Kuzugöbeği (siyah, kurutulmuş)
Kuzugöbeği, kurutulmuş
Mu Erh Mantarı
Müsli
Dut meyvesi
Sıcak Şarap Baharatı
Kefal
Çok tahıllı ekmek (gri ekmek)
Maş fasulyesi
Maş fasulyesi filizlenmesi
Hardal
Hardal Dijon
Hardal orta sıcak
Hardal tohumu
Hardal tatlısı
Nasturtium (burun bükücü veya burun ayarlayıcı)
Nektarin
Isırgan
Yumurtalı erişte (buğday)
Yumurtalı erişte (buğday, lazanya)
Yumurtalı erişte (buğday, şerit erişte)
Yumurtalı erişte (buğday, spagetti)
Yumurtalı erişte (tam tahıllı)
Nori, mor deniz yosunu, kırmızı alg
Hindistan cevizi
Yulaf
Yulaf gevreği (tam tahıllı)
Yulaf gevreği kavrulmuş
Yulaf unu
Yulaf füzyonu (bebek maması)
Yulaf ezmesi
Yulaf sütü
Bamya
Zeytinyağı
Zeytin
Zeytin yeşili
Soğan (arpacık soğanı)
Soğan (taze soğan)
Soğan okuma
Soğan beyazı
Portakal
Portakal çiçeği
Portakal kurutulmuş kabuğu
Portakal rendesi kabuğu
Portakal reçeli
Portakal suyu
Portakal kabuğu
Kekik kurutulmuş
Kekik taze
İstiridye mantarı
İstiridye kabuğu tozu
Istiridye
Palmiye yağı
Papaya
Maydanoz
Maydanoz kökü
Yaban havucu
Tutku çayı çiçek açar
Çarkıfelek meyvesi
Şeftali
Şeftali (konserve)
Armut
Armut suyu
İnci arpa
İnci arpa
Bezelye
Bezelye, yeşil
Biber (öğütülmüş)
Biber Cayenne
Biber tozu (acı)
Biber beyazı (öğütülmüş)
Karabiber
Nane
Nane çayı
Pepperoni
Pepperoni, kırmızı, çekirdeksiz, yarıya
Pepperoni, sarı, çekirdeksiz, yarıya
Biber
Biber (gül biber)
Biber (tatlı)
Biber tozu
Tünek
Turşu
Yenibahar
Çam fıstığı
Ananas
Şekersiz ananas suyu
Barbunya benekli
Antep fıstığı
Pisi balığı
Erik
Erik kurutulmuş
Erik
Nar
Gelincik
Patates
Patates (unlu)
Patates unu
Dikenli armut
Psyllium tohumu
Puding tozu, vanilya
Puf böreği
Pumpernickel (koyu ekmek)
Kabak
Kabak çekirdeği yağı
Kabak çekirdeği
On beş
Quinoa
Radicchio
Turp
Turp (beyaz, yeşil, mor-kırmızı)
Turp siyahı
Turp yaban turpu
Turp yaprakları
Kuru üzüm
Kolza tohumu yağı
Ahududu
Ahududu kurutulmuş (olgunlaşmamış)
Ahududu reçeli
Ahududu yaprağı çayı
Kırmızı dut (şekersiz)
Kırmızı lahana
Reishi mantarı
Ribwort çayı
Pirinç (koku)
Pirinç (Gaoliang / Sorgum)
Pirinç (tam tahıllı)
Pirinç Basmati
Pirinç siyahı
Pirinç unu
Pirinç, uzun taneli pirinç
Pirinç maltı
Pirinç püresi
Pirinç eriştesi
Pirinç kırmızısı
Pirinç yuvarlak tahıl
Pirinç nişastası
Pirinç yapışkan
Pirinç tatlısı
Pirinç çeşidi herhangi biri
Yabani pirinç (doğa pirinci)
Marul / marul salatası
Gül çiçeği çayı
Kuşburnu
Kuşburnu çayı
Gül yaprağı çayı
Biberiye
Roket
Rusk
Çavdar
Çavdar unu
Çavdar kepekli ekmek
Aspir (Boyacı devedikeni / Hong Hua)
Safran
Akıllı
Sago (tahıllar)
Hatır
Somon
Salsify
Lahana turşusu (kesilmiş lahana fermente)
Tuzlu
Savoy lahana / lahana
Deniz topalak
Deniz hıyarı
Susam yağı
Susam yağı kavrulmuş
Susam Ezmesi (Tahin)
Susam, siyah
Susam, beyaz
Shiitake, kurutulmuş
Yağsız süt tozu
Sümüklüböcek
Kuzukulağı
Vişne
Ekşi krema% 15 yağ
Ekşi süt
Maya
Yazıldığından (Koyu) ekmek
Yazılışlı pullar
Yazıldığından tahıl
Yazıldığından irmik
Yazılışılı kepekli un
Mahmuzlu köpek (dikenli köpek balığı, Schillerlocken)
Aziz Benedict'in devedikeni, mübarek devedikeni,
kutsal devedikeni, benekli devedikeni
Yıldız anason
Stevia (şeker yaprağı, tatlı yaprak)
Çilek
Çilek reçeli
Çilek Suyu
Şeker - pudra şekeri
Şeker kahverengi
Şeker şeker beyazı
Şeker kamışı şekeri
Şeker fruktoz - meyve şekeri
Şeker, glikoz - üzüm, şeker
Şeker, Süt, Şeker,
Şeker pekmezi
Şeker palmiye şekeri
Şeker ikamesi (tatlandırıcı)
Şeker beyazı
Ayçiçek yağı
Ayçekirdeği
Tatlı patates
Tabasco
Mandalina
Tarhun (Tarhun)
Çay karışımı ürik asit düşürücü
Devedikeni yağı
Kekik
Kekik kurutulmuş
Tost ekmeği (tam tahıllı)
Domates
Kurutulmuş domates
Domates suyu
Domates salçaları
Domates püresi
Tonik Su
Kudüs enginar
Alabalık
Trüf
Tsampa (kavrulmuş arpa unu)
Zerdeçal (sarı kök)
Şalgam
Umebashi Ezmesi
Umeboshi erikleri (Japon kayısısı)
Kediotu
Vanilya
Vanilya çubuğu
Vanilya tozu
Vanilya şekeri doğal
Sebze suyu
Sirke (Elma sirkesi)
Sirke (Kırmızı şarap sirkesi)
Sirke Balzamik Sirke
Sirke Beyaz Balzamik Sirke
Wakame (Vahşi)
Ceviz yağı
Su
Su sıcak
Karpuz
Balmumu kabağı
Buğday
Buğday kepeği
Buğday bulgur
Buğday gevreği
Buğday gözleme/pide ekmeği
Buğday unu
Buğday unu tam tahıl
Buğday tohumu yağı
Buğday irmiği
Çocuklar için buğday irmiği
Buğday/Çavdar/Mayalı gri-siyah ekmek
Buğday çimi suyu
Buğday çimi tozu
Peynir altı suyu
Beyaz ekmek (baget)
Beyaz ekmek (çubuk kraker)
Beyaz ekmek (rulo)
Beyaz ekmek (buğday ekmeği)
Beyaz ekmek kırıntıları
Beyaz lahana
Beyaz hamur tatlısı ekmeği (buğday ekmeği kesilmiş
parçalar halinde)
Whitefish
Tam tahıllı ekmek
Kepekli un
Yabani sarımsak (sarımsaklı ıspanak)
Yabani otlar
Yaban çileği
Pelin otu
Kök, aktif kök yumru
Civanperçemi
Civanperçemi çayı
Maya
Vanilya vanilya vanilya
Yogi çayı
Yoğurt (doğal, %1,5 yağ)
Yoğurt (doğal, %3,5 yağ)
Kabak
10.3 Malzemeleri kullanın: az
Hamsi / Sardalya
Sığır çorbası için temel tarif
Sığır çorbası için temel tarif (ısınma)
Bir tavuk çorbası için temel tarif
(ısınma)
Ördek çorbası için temel tarif
Balık çorbası için temel tarif
Pirinç çorbası için temel tarif (Congee)
Sığır kemik iliği
Sığır filetosu
Sığır kalbi
Sığır kalbi (buzağı)
Sığır böbreği
Sığır karaciğeri
Sığır akciğerleri (buzağı)
Sığır eti
Sığır eti (dana)
Sığır eti kemikleri
Sığır eti öküz kuyruğu parçaları
Sığır çorbası et
Sığır midesi
Siyah fasulye
Börülce
Brezilya fıstığı
Brie peyniri
Bakla (kalın fasulye)
Kahverengi bira
Tereyağı (yarım yağlı)
Tereyağı Biyo
Ayran
Kalamar
Camembert
Zeytinyağlı kapari
Sazan
Cashews
Havyar
Tavuk Kanı
Tavuk yumurtası
Tavuk yumurtası akı
Tavuk kalbi
Tavuk karaciğeri
Tavuk eti
Tavuk midesi
Tavuk sarısı
Çikolata
Çikolata (Diyabetik)
Kakao
Morina
Kolalı içecek
Kolalı içecek (düşük kalorili)
Yemeklik yağ
Ekşimikli
Yengeç
Krema (%30 yağ)
Krem ekşi% 20
Krem ekşi% 30
Krema, tatlı %30
Crème fraiche peyniri
Lor peyniri %20
Lor peyniri %40
Geyik eti
Geyik eti
Geyik Kemikleri
Geyiklerin böbrekleri
Ördek (kalp)
Ördek (kesilmiş)
Edam peyniri
Yılan balığı
Yılan balığı füme
Emmental peyniri
Fernet Branca (bitkisel acı likör)
Beyaz peynir
Beyaz peynir
Balık iç organları
Balık kalıntıları
Balık sosu
Fransız fasulyesi
Taze peynir
Otlu taze peynir
Tatlı su yengeci
Tatlı su balığı
Jelatin beyazı
Ginseng likörü
Keçi
Keçi ve koyun kanı
Keçi ve koyun beyni
Keçi ve koyun karaciğeri
Keçi ve koyun sütü
Keçi ve koyun midesi
Keçi peyniri
Kaz
Kaz kanı
Kaz yumurtası
Kaz yağı
Kaz parçaları
Gorgonzola
Gouda peyniri
Pisi balığı (yassı balık)
Fındık
Ringa
Bal şarabı (Met)
At eti
Denizanası
Kefir
Barbunya (kırmızı)
Uğur parmakları
Kuzu kemikleri
Kuzu böbrekleri
Kuzu karaciğeri
Kuzu eti
Kuzu omuz
Merci -mek
Mercimek siyah
Mercimek kırmızı
Mercimek sarı
Istakoz
Korunmuş Lychee
Lychee likörü
Uskumru
Margarin
Margarin (diyet)
Martini
mayonez %50
mayonez %80
Akdeniz balıkları (morina, pisi balığı,
mezgit balığı, deniz yılan balığı, uskumru)
Muşmula
Maden suyu
Miso
Miso siyahı (fermente)
Miso ezmesi (soya fasulyesi ezmesi)
Küf peyniri
Mozzarella
Midye
Koyun
Koyun
Ahtapot
Ahtapot
Parmesan
Fıstık (kavrulmuş)
Fıstık yağı
Sülün
Domuz kanı
Güvercin
Güvercin yumurtası
Ananas (bir kutudan)
Domuz pastırması
Domuz beyni
Domuz yağı (domuz yağı)
Domuz jambonu
Domuz jambonu pişmiş
Domuz jambonu füme
Domuz kalbi
Domuz böbrekleri
Domuz knuckle
Domuz yağı
Domuz karaciğeri
Domuz akciğeri
Domuz iliği kemikleri
Domuz eti
Domuz sosisi (Bratwurst)
Domuz derisi
Domuz midesi
Domuz eti/dana sosisi (tütsülenmiş)
Domuz bağırsağı
İşlenmiş peynir %12
işlenmiş peynir %30
Prosecco (Prosecco)
Bıldırcın
Bıldırcın yumurtası
Tavşan
Tavşan (vahşi)
Tavşan karaciğeri
Tavşan eti
Gül balığı
Rom
Tuz
Tuz (bitkisel)
Deniz yengeci
Köpek balığı
Koyun sütü
Koyun sütü yoğurdu
Sherry (sızlanma)
Karides
Karides
Ekşi süt peyniri %20
Soya unu
Soya eriştesi
Soya sosu
Soya Tofusu
Soya Tofu füme
Soya Mutfağı (soya kreması)
Soya sütü
Soya fasulyesi yağı
Soya fasulyesi
Soya fasulyesi, siyah
Soya fasulyesi, siyahlar, fermente edilmiş
Soya fasulyesi, sarı
Dikenli ıstakoz
Ruh
Alabalık (füme)
Orkinos
Hindi göğüs eti
Hindi jambonu
Şalgam
Ceviz
Kavrulmuş ceviz
Buğday birası
Beyaz fasulye
Beyaz şarap
Yaban domuzu eti
Pelin
Porsuk fıstığı
10.4 Aykırı etkili yiyecekler kullanmayın
Bira (alkolsüz)
Bira (alkolü azaltılmış)
Bira (Pils)
Bira (Üstten fermente edilmiş Alman koyu
bira)
Acı likör
Siyah çay
Campari
Pazı
Arıtılmış tereyağı
Yeşil çay
Fıstık ezmesi
Fıstık
Kırmızı pancar
Kırmızı şarap
Ravent
Ispanak
Takviye edici beslenme
11 Otlar ve etkileri
11.1 Fesleğen (taze)
Şişkinlik ve mide bulantısı üzerinde faydalı, rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Amfizem, bronşit, boğmaca, yüksek tansiyon, baş ağrısı, ağız kokusu, siğiller, hıçkırık, gut, migren ile savaşmak için iyidir.
11.2 Huş ağacı yaprakları
Bu çay idrar söktürücüdür ve böbrek rahatsızlıkları, gut ve kanı temizlemeye yardımcı olur, ayrıca bakteriyel ve iltihaplı idrar yolu hastalıklarına, böbrek kederine ve romatizmal şikayetlere yardımcı olur.
11.3 Isırgan otu
İdrara çıkmayı teşvik eder. Çay veya meyve suyu, kanı ve böbrekleri temizler, prostat problemlerini destekler, iltihap oluşumunu engeller, ağrı kesicidir.
11.4 Dereotu
Tıbbi ve baharat bitkisi, antispazmodik bir etkiye sahiptir ve mide suyu üretimini uyarır. Şişkinlikle savaşmak için iyi. Gastrointestinal rahatsızlık için antispazmodik.
11.5 Boyacı süpürge otu
Bitki, idrar söktürücü (suyun tahliyesi için) ve sindirim için kullanılır. Yan etkileri nedeniyle, çok benzer etkilere sahip olan ancak toksik olmayan Dyer süpürgesi yerine huş ağacı yaprakları veya karahindiba önerilir.
11.6 Şerbetçiotu
Sakinleştirici, hormon düzenleyici, iştah açıcı, mide ve bağırsakları güçlendirici, idrar söktürücü, ağrı giderici ve spazm gidericidir.
11.7 Frenk maydanozu kurutulmuş
İdrara çıkma, detoksifiye edici, kan temizleyici ve kan basıncını düşürücü etkileri zorlar.
11.8 Kişniş
Esansiyel yağlar mide ve bağırsak rahatsızlıklarında iştah açıcı, sindirim, kramp ve yatıştırıcıdır.