3,500.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Böbrek Taşları Sırasında Beslenme 4
Buradasınız: Anasayfa / Blog
9 Ağustos 2024, Cuma
Böbrek Taşları Sırasında Beslenme 4
Böbrek taşları sırasında beslenme: E013 DİYETETİK - Protein ve elektrolit - Böbrek - Böbrek taşları (nefrolitiasis)
Böbrek Taşları Sırasında Beslenme 4

9.80 Safra hastalıklarına karşı çay karışımı

 

Safra şikayetleri veya böbrek zayıflığı ile savaşmak için iyidir. Analjezik ve antispazmodik, sakinleştirici, hormon düzenleyici, iştah açıcı, mide ve bağırsakları güçlendirir, idrar söktürücü, analjezik ve antispazmodiktir.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon:

4 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Balsam 1 çay kaşığı / 0,4g. (Evet)

Tarım 1/8 oz / 0,4g. (Evet)

Şerbetçiotu 1/8 oz / 0,4g. (Evet)

Su 2 su bardağı / 500g. (evet)

Pelin 1/8 oz / 0,4g. (az)

Boyacı süpürge otu 1/2 oz / 0,4g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

1 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı karışım ekleyin, 10 dakika demleyin

dakika, süzün, günde 4 kez 1/2 bardak iç!

 

9.81 Kalın bezelye çorbası

 

İdrara çıkmayı, detoksifiye etmeyi, durgunluğu çözer, kan dolaşımını iyileştirir, karaciğer ve böbrekleri güçlendirir, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pişirme süresi yaklaşık 2-3 saat

Kalori p. porsiyon: 123

3 porsiyon

Alerjenler: AN

 

Bileşenlerin miktarı :

Maydanoz 1 sap / 2g. (evet)

Öğütülmüş 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)

Yulaf unu 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Bezelye, yeşil 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Su 2 1/4 su bardağı / 550g. (evet)

Susam yağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Pişirmeden önce kuru bezelyeleri ıslatın. Susam yağı, soğan, biraz yulaf ezmesi, zencefil ve kimyonu güveçte soteleyin; Bezelyeyi ekleyin ve 2-3 saat pişirin; Sonunda tuz ekleyin ve bir blender ile püre haline getirin; Maydanozla süsleyin.

 

9.82 Domates çorbası

 

Sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, idrara çıkmayı destekler, kan basıncını düşürür, durgunluğu çözer. Doymamış yağ asitleri içerir, antioksidatiftir.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 100

2 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)

Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)

Fesleğen (taze) 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)

Domates 6 adet / 250g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)

Su 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Soğanı bir tencerede kavurun. Tuz ve baharatlar. Kısaca kızartın. Yıkanmış ve dörde bölünmüş domatesleri tavaya koyun. Karıştırın ve kısa bir süre soteleyin. Bir litre su ekleyin ve kaynayana kadar ısıtın. Çeyrek saat pişirin ve püre haline getirin.

 

9.83 Çilekli vanilyalı krema

 

Zayıflık, bağırsağın kronik kabızlığı, kilo kaybı, müshil, detoksifiye edici, kan detoksifiye edici. Savunmayı güçlendirir. Mantar enfeksiyonlarıyla savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 278

4 porsiyon

Alerjenler: G

 

Bileşenlerin miktarı :

Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Vanilya şekeri doğal 3 paket / 3g. (evet)

Blackberry'nin 1/4 lbs - 4 oz / 100g. (Evet)

Ahududu 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Çilek 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Krem (% 30 yağ) 1/4 lbs - 4oz / 125g. (az)

Lor peyniri %20 7/8 lbs / 400g. (az)

Yoğurt (doğal,% 1.5 yağ) 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Şeker kahverengi 2 çay kaşığı / 8g. (evet)

Yaban mersini 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Lor peyniri, yoğurt, şeker, aserola ve vanilya şekerini el mikseri veya çırpma teli ile pürüzsüz olana kadar karıştırın. Krem şantiyi çok sert çırpın, kremanın altında karıştırın. Vanilyalı kremayı meyvelerle birlikte porsiyonlar halinde düzenleyin.

 

9.84 Provence pistou ile sebze kasesi

 

Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, dalağı zorlar, durgunluğu çözer. Kabızlığı giderir, anne sütünü güçlendirir

Pişirme süresi yaklaşık 1 1/2 saat

Kalori p. porsiyon: 138

8 porsiyon

Alerjenler: AGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz: 1 tutam / 2g. (az)

Parmesan 1 oz / 30g. (az)

Fesleğen (taze) 1 Demet / 125g. (evet)

Rezene 1 adet / 250g. (evet)

Brokoli 5/8 oz / 200g. (evet)

Patates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Kereviz kökü 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Havuç 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 1g. (evet)

Kuru kekik 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 lbs / 1250g. (Evet)

Tost ekmeği (tam tahıllı) 1 dilim / 5g. (evet)

Sarımsak 1 karanfil / 5g. (evet)

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)

Domates 5/8 oz / 200g. (Evet)

Kekik kurutulmuş 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Soğan (taze soğan) 4 adet / 80g. (evet)

Bezelye, yeşil 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Defne yaprağı 1 adet / 0,5g. (Evet)

Kekik kurutulmuş 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Sos:

Domatesleri koparın ve küçük parçalar halinde kesin. Biraz zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak ile bir tencerede azaltın. 1 dilim kuru kızarmış ekmek ekleyin

(ufalanmış), taze ince rendelenmiş Parmesan, ince kıyılmış fesleğen, kekik, tuz ve karabiber.

Çorba:

Sebze suyunu temel tarife göre kaynatın, iri dilimlenmiş havuç, doğranmış kereviz, doğranmış patates, küçük çiçekler, brokoli, ince kıyılmış rezene yumrusu, bezelye, kekik, kekik ve defne yaprağı ekleyin. 10 dakika pişmeye bırakın.

 

4 yeşil soğanı ince halkalar halinde kesin, ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.

 

Sosu bir çorba kasesine dökün. İlk önce sadece birkaç yemek kaşığı. Kaynayan suyu onunla karıştırın, ardından çorbayı azar azar karıştırın.

 

9.85 Sebze suyu

 

Sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, idrara çıkmayı destekler, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, dalağı zorlar, uyarıcıdır.

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 64

1 porsiyon

Alerjenler: L

 

Bileşenlerin miktarı :

Domates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Aserola meyve nektarı veya tozu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Sarımsak 1 adet / 2g. (evet)

Havuç 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Kereviz kökü 1/2 oz / 20g. (evet)

Tuz 1 çay kaşığı / 2g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Tüm malzemeleri soyun ve bir içecek yapmak için meyve sıkacağı kullanın. Acerola'yı karıştırın.

 

9.86 Sebzeli pirinç

 

Dalağı zorlamak, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon ile savaşmaya iyi gelir, böbrek ve mesaneyi güçlendirir. İdrar söktürücü, vücudu içeriden ısıtır, iç organların fonksiyonlarını düzenler.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 304

3 porsiyon

Alerjenler: L

 

Bileşenlerin miktarı :

Pirinç (tam tahıllı) 5/8 oz / 200g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Maydanoz 1/2 oz / 20g. (Evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 7/8 lbs / 400g. (Evet)

Brokoli 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Havuç 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Alabaş 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Karnabahar 1 oz / 30g. (Evet)

Bezelye 1/2 oz / 20g. (evet)

Margarin 1 çay kaşığı / 4g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Brokoli, havuç ve alabaşları küçük küpler halinde kesin, karnabaharı küçük çiçeklere bölün. Margarini bir tavada veya tencerede ısıtın, sebzeleri soteleyin. Daha sonra pirinci ekleyin, sebze suyu ile doldurun ve 15-20 dakika bekletin.

 

Bu arada maydanozu ince ince doğrayın. Pişirdikten sonra pirinci taze çekilmiş karabiber ve maydanozla tatlandırın.

 

9.87 Sebzeli irmik çorbası

 

İdrar söktürücüdür, mide ve bağırsakları uyumlu hale getirir, bağırsak rüzgarlarını iletir, kan basıncını düşürür, kolesterolü düşürür, detoksifiye eder, iştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, mide ekşimesi, on iki parmak bağırsak ülseri ile savaşmaya iyi gelir. Sindirimi uyarır, ağrıyı azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 199

3 porsiyon

Alerjenler: AEGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Buğday irmiği 2 yemek kaşığı / 24g. (evet)

Alabaş 1/2 adet / 200g. (evet)

Soya sosu 1 çay kaşığı / 3g. (az)

Kereviz kökü 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 20g. (az)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)

Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)

Yaban havucu 1 adet / 180g. (evet)

Havuç 1 adet / 120g. (evet)

Patates 1 adet / 80g. (evet)

Fasulye (yeşil, taze) 1/4 lbs / 100g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Hazırlanan sebze çorbasını kurtlayın; Çorbadaki sebzeleri yumuşak bir şekilde pişirin. Biraz buğday çimi yayın ve şişmesine izin verin. Son olarak lavaj yeşili ve biraz tereyağı ekleyin ve soya sosu ile tatlandırın.

 

9.88 Isınan havuç çorbası

 

Güçlendirir ve ısıtır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, gastrointestinal fonksiyonu güçlendirir.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 133

3 porsiyon

Alerjenler: HL

 

Bileşenlerin miktarı :

Havuç 4 adet / 250g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Maydanoz 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)

Anason (Adi Rezene) 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Soğan (arpacık soğanı) 2 adet / 40g. (evet)

Ceviz yağı 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Ceviz yağını bir güveçte ısıtın ve soğanları kızartın; içindeki havuçları buharda pişirin; anason, hindistan cevizi, biraz zencefil, tuz ekleyin ve her şeyi soteleyin; su veya sebze veya et suyu ekleyin; her şeyi yumuşak pişirin ve sonra püre haline getirin; Sonunda maydanozu katlayın.

 

Öneri: Özellikle infüzyon için sıvı olarak et suyu kullanıyorsanız, soğuk mevsim için uygundur.

 

9.89 Zeytin-ot-sos ve salata ile buğday irmiği

 

Sindirim sistemini korur. Detoksifiye edici, anoreksiyayı etkiler, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, obezite, gut, mide ülseri, mide krampları, romatizma, mide ekşimesi ile savaşmaya yarar. Durgunluğu çözer, rahatlatır

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 245

3 porsiyon

Alerjenler: ACGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Zeytinyağı 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Limon kabuğu 1 tutam / 1g. (evet)

Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)

Zeytinyağı 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Frenk soğanı 1 yemek kaşığı / 7gr. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Su 1/3 su bardağı / 65g. (evet)

Kekik taze 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Tavuk yumurtası 1 adet / 60g. (az)

Buğday irmik 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)

Krema, tatlı %30 1/8 lbs - 2oz / 40g. (az)

Marul 2 avuç / 30g. (evet)

Limon suyu 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Krema ve suyu karıştırın ve kaynayana kadar ısıtın. Buğday irmiğini karıştırın ve kalın bir yulaf lapası haline getirin ve ocaktan alın. Yumurtayı çırpın ve karıştırın, karabiber ve rendelenmiş limon kabuğu rendesi ile tatlandırın. 2 kahve kaşığı, köfte ile şekillendirin ve köfteler yüzene kadar hafif kaynayan sebze suyunu karıştırmaya bırakın.

Soğanı doğrayın ve bir tavada zeytinyağında kavurun. İrmik köftelerini tavaya dökün ve ince kıyılmış frenk soğanı serpin.

 

Salatayı yıkayın ve ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağı, limon suyu ve kekik ile tatlandırın.

 

9.90 Tam yağlı sütlü tahıl püresi

 

Enflamasyonu azaltır, antialerjik, kan dolaşımı üzerinde dengeleyici bir etkiye sahiptir, kan şekerini ve kolesterolü düşürür.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 205

1 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Yazıldığından pul 1/2 oz / 20g. (evet)

Su 1/4 su bardağı / 50g. (evet)

sütü (tam yağlı süt% 3,5 yağ) 3/4 su bardağı - 6 oz / 200g. (evet)

Meyve karışımı suyu 1/2 oz / 20g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Sütü tam tahıllı pullarla kaynatın ve şişmesine izin verin. Püre haline getirilmiş meyveyi ekleyin.

 

Buğday, yulaf ve kepekli hecelenmiş pulların yanı sıra meyveler arasında geçiş yapın. Böylece çeşitli tatlar elde edersiniz.

 

9.91 Sarı mercimek çorbası

 

Kalbi ve böbreği güçlendirir, idrar söktürür, dalağı teşvik eder, mideyi yatıştırır, sindirimi destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, karaciğer fonksiyonunu uyarır, antioksidatif.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 155

7 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Havuç 2 adet / 150g. (evet)

Limon suyu 1/2 parça / 15g. (evet)

Beyaz ekmek (buğday ekmeği) 7 dilim / 140g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Kakule 1 tutam / 1g. (evet)

Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Alabaş 1 adet / 300g. (evet)

Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)

Mercimek sarı 1 lbs / 500g. (az)

Maydanoz 1/2 demet / 100g. (Evet)

Su 4 su bardağı / 1000g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Lensleri bir kevgir içinde iyice yıkayın. Yağı bir tencerede ısıtın. İnce doğranmış soğan, dilimlenmiş havuç, doğranmış alabaş ve baharatları ekleyin, soteleyin ve tuzlayın. Mercimekleri ekleyin ve suyla kaplayın ve 20 dakika pişirin. Gerektiği kadar su ekleyin ve tuzlayın. Taze maydanoz veya taze yeşil kişniş serpin ve üzerine limon suyu gezdirin.

Burada kırmızı lensler de kullanabilirsiniz. (aynı pişirme süresi).

Beyaz ekmek ile servis yapın.

 

9.92 Kabak irmik kremalı çorbası

 

İştahsızlıkla savaşmak için iyidir, kan basıncını düşürür, kilo kaybını teşvik eder. İştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, romatizma, mide ekşimesi ile savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 146

4 porsiyon

Alerjenler: AGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Maydanoz 1 Demet / 100g. (evet)

Buğday irmiği 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 1/2 su bardağı / 800g. (Evet)

Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Anason (Adi Rezene) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Kabak 7/8 lbs / 400g. (Evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 20g. (az)

Limon kabuğu 1/4 parça / 2g. (evet)

Tereyağı Bio 1/2 oz / 20g. (az)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Tereyağını bir tencerede eritin, irmiği ekleyin ve karıştırırken kısa bir süre kızartın. Kıyılmış maydanozun yarısını ekleyin, kısa bir süre soteleyin, temel tarife göre sebze suyunu dökün, doğranmış lavaj, hindistan cevizi ve anason ile baharatlayın. Çorbayı kapaksız olarak 10 dakika hafifçe pişirin. İnce kıyılmış kabakları ve küçük bir parça limon kabuğu rendesini ekleyin, kabaklar yumuşayana kadar 5 dakika hafifçe pişirin.

Limon kabuğunu çıkarın.

Blenderi kullanarak çorbayı krem şanti ve kalan maydanozla ince bir şekilde püre haline getirin.

 

10 Gıdanın etkileri

 

10.1 Malzemeleri kullanın: tavsiye edilir

 

Acai tozu

Acı Ot likörü

Kızıl -cık

Kızılcık

Kızılcık reçeli

Kızılcık suyu

Krem %10 kahve kreması

Frenk üzümü (siyah)

Frenk üzümü (kırmızı)

Frenk üzümü (beyaz)

Mürver çiçeği tişörtü

Tilki fıstığı, gorgon fıstığı, makhana

Hibiscus

Kudzu

Zambak soğanı

Mascarpone peyniri

 

10.2 Malzemeleri kullanın: evet

 

Aserola meyve nektarı veya tozu

Adzuki fasulyesi

Agar agar (yosun)

Agave nektarı

Kasıkotu

Badem

Badem Badem Ezmesi

Badem sütü

Badem püresi

Aloe suyu

Amaranth

Amaranth Pops

Angelica kökü

Anason (Adi Rezene)

Elma (ekşi)

Elma (tatlı)

Elma suyu (doğal bulanık)

Elma püresi

Kayısı

Kayısı kuru

Kayısı reçeli

Kayısı nektarı

Kayısı

Kayısı suyu

Ararot

Enginar

Kuşkonmaz (yeşil veya beyaz)

Patlıcan

Avokado

Kabartma tozu

Melisa

Bambu filizleri

Muz

Muz (muz pişirmek)

Banchatee (yeşil çay)

sarıçalı

Arpa

Arpa unu

Arpa otu tozu

Arpa harçları

Arpa maltı

Arpa soyulmamış

Bir sebze çorbası için temel tarif

(besleyici)

Fesleğen

Fesleğen (taze)

Batavia

Defne yaprağı

Fasulye yağı

Fasulye (yeşil, taze)

Ayı üzümü yaprağı

Mevsimin meyveleri

Meyve suyu

Acı Limon

Acı portakal kabuğu

Siyah kimyon

Siyah mantar mantarı

Böğürtlen kurutulmuş (olgunlaşmamış meyve)

Böğürtlen reçeli

Böğürtlen yaprakları

Böğürtlen

Karaçalı (Yaban eriği)

Mavi ebegümeci tişört

Yaban mersini

Yaban mersini kurutulmuş

Yaban mersini reçeli

Yaban mersini suyu

Bocksdorn meyveleri (Fructus Lycii, Goji, goji berry kurutulmuş

Boletus mantarı

Hodan

Hodan yağı

Boxhorn yonca tohumları

Ekmek rulosu

Keçiboynuzu çekirdeği unlu ekmek

Ekmek kırıntıları (buğday ekmeği, ekmek rulosu)

Brokoli

Brüksel lahanası

Karafasulye

Karabuğday

Karabuğday (kavrulmuş) Kasha

Karabuğday tam tahıl

Bulgur (hububat)

Dulavratotu kökü çayı

Çalı fasulyesi

Tereyağlı fasulye beyaz

Kavun

Carambola (Yıldız meyvesi)

Kakule

Keçiboynuzu unu, sarı kantaron ekmeği

Havuç

Havuç (Erken Havuç)

Şekersiz havuç suyu

Karnabahar

Kereviz kökü

Kereviz çubukları

Tahıl kahvesi

Papatya

Papatya çayı

Mantar

Channa Vadisi

Cantharellus cibarius

Chenpi (Çin mandalina kasesi)

Kiraz

Kiraz (ekşi)

Vişne Kompostosu

Vişne suyu

Frenk maydanozu

Frenk maydanozu kurutulmuş

Kestane püresi

Kestane

Nohut

Kuş otu

Hindiba

Biber (bakla veya öğütülmüş)

Çin lahanası

Çin inci arpa

Chives

Chlorella (tatlı su)

Kasımpatı çiçeği çayı

Tarçın öğütülmüş

Tarçın çubukları

Clementine

Clementines (Clementines)

Karanfil

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi gevreği

Hindistan cevizi rendesi

Hindistan cevizi eti

Hindistan cevizi sütü

Morina

Kahve

Coix (tohumlar) YiYi Ren

Komposto (mevsim meyveleri)

Kişniş

Kişniş (taze)

Mısır

Mısır (hızlı polenta)

Mısır (kavrulmuş)

Mısır unu

Mısır tohumu yağı

Mısır Yağı (Polenta)

Mısır ipeği çayı

Mısır nişastası

Kuskus

sütü (%1,5 yağ)

sütü (tam yağlı süt% 3.5 yağ)

Kızılcık

Krem ekşi% 10

Creamer

Tere

Gevrek ekmek

Havuz

Hıyar

Salatalık (acı)

Salatalık (baharatlı salatalık)

Kimyon (Kimyon tohumu)

Zerdeçal

Frenk üzümü reçeli (siyah)

Frenk üzümü reçeli (kırmızı)

Frenk üzümü suyu (siyah)

Kuş üzümü (siyah)

Kuş üzümü (kırmızı)

Köri

Köri ezmesi kırmızı

Papatya

Karahindiba (genç bitkiler)

Karahindiba suyu

Karahindiba çayı

Demir

Hurma kurutulur

Tarihler kırmızı

Dereotu

Ördek yumurtası

Dulse (deniz yosunu)

Boyacının süpürge otu

Mürver

Hindiba salatası

Çuha çiçeği yağı

Rezene

Rezene tohumları öğütülmüş

Rezene çayı

Çemen otu (Trigonella foenum-graecum)

Incir

İncir kurutulmuş

Balık parçaları karışık (tatlı su)

Flounder

Çiçek poleni

Soyadan taze peynir

Fruktoz (glikoz)

Meyve karışımı suyu

Meyve çayı

Gail eriği

Galangal

Garam Masala tozu

Sarımsak

Arı Sütü

Lif kökü

Kantaron kökü çayı

Zencefil taze

Zencefil yağı

Zencefil tozu

Ginkgo meyvesi

Ginseng

Ginseng kökü

Bektaşi üzümü

Sukabağı

Üzüm suyu kırmızı

Üzüm suyu beyaz

Greyfurt (Pomelo)

Greyfurt kurutulmuş kabuğu

Greyfurt suyu

Üzüm kırmızısı

Üzüm beyazı

Üzüm çekirdeği yağı

Ot sazanı

Yeşil hecelenmiş buğday

Greengage (Açgözlü)

Zemin

Öğütülmüş kimyon

Guava

Alıç

Bitki çayı karışımı

Otlar acı

Provence Otları

Otlar çeşitli

Otlar vahşi

Ebegümeci çayı

Hijiki

Hokkaido balkabağı

Bal

Şerbetçiotu

Tazı yaprakları

Çördük

Buzdağı marul

Yasemin çiçekleri tee

Ardıç meyvesi

Kaki eriği

Tatlı bayrak

Kral Süleyman'ın mührü

Kivi

Yer lahanası

Kombu deniz yosunu (Saccharina japonica)

Kukicha çayı

Kamkatlar

Kuzu marul

Kuzu marul

Lavanta çiçekleri

Yaprak salataları (acı)

Layman

Limon

Melisa (kurutulmuş)

Melisa (taze)

Limon suyu

Limon kabuğu

Limon

Marul

Meyan kökü çayı

Lima fasulyesi

Kireç

Ihlamur çiçeği çayı

Keten tohumu

Keten tohumu (ezilmiş)

Keten tohumu yağı

Karaciğer yumuşatıcı çay

Longane (Uzun)

Yenidünya / Japon muşmula

Lotus kökleri

Lotus tohumları

Selam otu

Aşk tohumları

Luo Han Guo meyvesi

Lychee

Kül suyu rulosu

Ebegümeci (Malva sylvestris) çiçeği çayı

Malt

Mango

Mango suyu

Manyok, un

Akçaağaç şurubu

Kısrak sütü

Mercanköşk

Darı

Darı gevreği

Mirabelle eriği

Karışık Turşu

Kuzugöbeği (siyah, kurutulmuş)

Kuzugöbeği, kurutulmuş

Mu Erh Mantarı

Müsli

Dut meyvesi

Sıcak Şarap Baharatı

Kefal

Çok tahıllı ekmek (gri ekmek)

Maş fasulyesi

Maş fasulyesi filizlenmesi

Hardal

Hardal Dijon

Hardal orta sıcak

Hardal tohumu

Hardal tatlısı

Nasturtium (burun bükücü veya burun ayarlayıcı)

Nektarin

Isırgan

Yumurtalı erişte (buğday)

Yumurtalı erişte (buğday, lazanya)

Yumurtalı erişte (buğday, şerit erişte)

Yumurtalı erişte (buğday, spagetti)

Yumurtalı erişte (tam tahıllı)

Nori, mor deniz yosunu, kırmızı alg

Hindistan cevizi

Yulaf

Yulaf gevreği (tam tahıllı)

Yulaf gevreği kavrulmuş

Yulaf unu

Yulaf füzyonu (bebek maması)

Yulaf ezmesi

Yulaf sütü

Bamya

Zeytinyağı

Zeytin

Zeytin yeşili

Soğan (arpacık soğanı)

Soğan (taze soğan)

Soğan okuma

Soğan beyazı

Portakal

Portakal çiçeği

Portakal kurutulmuş kabuğu

Portakal rendesi kabuğu

Portakal reçeli

Portakal suyu

Portakal kabuğu

Kekik kurutulmuş

Kekik taze

İstiridye mantarı

İstiridye kabuğu tozu

Istiridye

Palmiye yağı

Papaya

Maydanoz

Maydanoz kökü

Yaban havucu

Tutku çayı çiçek açar

Çarkıfelek meyvesi

Şeftali

Şeftali (konserve)

Armut

Armut suyu

İnci arpa

İnci arpa

Bezelye

Bezelye, yeşil

Biber (öğütülmüş)

Biber Cayenne

Biber tozu (acı)

Biber beyazı (öğütülmüş)

Karabiber

Nane

Nane çayı

Pepperoni

Pepperoni, kırmızı, çekirdeksiz, yarıya

Pepperoni, sarı, çekirdeksiz, yarıya

Biber

Biber (gül biber)

Biber (tatlı)

Biber tozu

Tünek

Turşu

Yenibahar

Çam fıstığı

Ananas

Şekersiz ananas suyu

Barbunya benekli

Antep fıstığı

Pisi balığı

Erik

Erik kurutulmuş

Erik

Nar

Gelincik

Patates

Patates (unlu)

Patates unu

Dikenli armut

Psyllium tohumu

Puding tozu, vanilya

Puf böreği

Pumpernickel (koyu ekmek)

Kabak

Kabak çekirdeği yağı

Kabak çekirdeği

On beş

Quinoa

Radicchio 

Turp

Turp (beyaz, yeşil, mor-kırmızı)

Turp siyahı

Turp yaban turpu

Turp yaprakları

Kuru üzüm

Kolza tohumu yağı

Ahududu

Ahududu kurutulmuş (olgunlaşmamış)

Ahududu reçeli

Ahududu yaprağı çayı

Kırmızı dut (şekersiz)

Kırmızı lahana

Reishi mantarı

Ribwort çayı

Pirinç (koku)

Pirinç (Gaoliang / Sorgum)

Pirinç (tam tahıllı)

Pirinç Basmati

Pirinç siyahı

Pirinç unu

Pirinç, uzun taneli pirinç

Pirinç maltı

Pirinç püresi

Pirinç eriştesi

Pirinç kırmızısı

Pirinç yuvarlak tahıl

Pirinç nişastası

Pirinç yapışkan

Pirinç tatlısı

Pirinç çeşidi herhangi biri

Yabani pirinç (doğa pirinci)

Marul / marul salatası

Gül çiçeği çayı

Kuşburnu

Kuşburnu çayı

Gül yaprağı çayı

Biberiye

Roket

Rusk

Çavdar

Çavdar unu

Çavdar kepekli ekmek

Aspir (Boyacı devedikeni / Hong Hua)

Safran

Akıllı

Sago (tahıllar)

Hatır

Somon

Salsify

Lahana turşusu (kesilmiş lahana fermente)

Tuzlu

Savoy lahana / lahana

Deniz topalak

Deniz hıyarı

Susam yağı

Susam yağı kavrulmuş

Susam Ezmesi (Tahin)

Susam, siyah

Susam, beyaz

Shiitake, kurutulmuş

Yağsız süt tozu

Sümüklüböcek

Kuzukulağı

Vişne

Ekşi krema% 15 yağ

Ekşi süt

Maya

Yazıldığından (Koyu) ekmek

Yazılışlı pullar

Yazıldığından tahıl

Yazıldığından irmik

Yazılışılı kepekli un

Mahmuzlu köpek (dikenli köpek balığı, Schillerlocken)

Aziz Benedict'in devedikeni, mübarek devedikeni,

kutsal devedikeni, benekli devedikeni

Yıldız anason

Stevia (şeker yaprağı, tatlı yaprak)

Çilek

Çilek reçeli

Çilek Suyu

Şeker - pudra şekeri

Şeker kahverengi

Şeker şeker beyazı

Şeker kamışı şekeri

Şeker fruktoz - meyve şekeri

Şeker, glikoz - üzüm, şeker

Şeker, Süt, Şeker,

Şeker pekmezi

Şeker palmiye şekeri

Şeker ikamesi (tatlandırıcı)

Şeker beyazı

Ayçiçek yağı

Ayçekirdeği

Tatlı patates

Tabasco

Mandalina

Tarhun (Tarhun)

Çay karışımı ürik asit düşürücü

Devedikeni yağı

Kekik

Kekik kurutulmuş

Tost ekmeği (tam tahıllı)

Domates

Kurutulmuş domates

Domates suyu

Domates salçaları

Domates püresi

Tonik Su

Kudüs enginar

Alabalık

Trüf

Tsampa (kavrulmuş arpa unu)

Zerdeçal (sarı kök)

Şalgam

Umebashi Ezmesi

Umeboshi erikleri (Japon kayısısı)

Kediotu

Vanilya

Vanilya çubuğu

Vanilya tozu

Vanilya şekeri doğal

Sebze suyu

Sirke (Elma sirkesi)

Sirke (Kırmızı şarap sirkesi)

Sirke Balzamik Sirke

Sirke Beyaz Balzamik Sirke

Wakame (Vahşi)

Ceviz yağı

Su

Su sıcak

Karpuz

Balmumu kabağı

Buğday

Buğday kepeği

Buğday bulgur

Buğday gevreği

Buğday gözleme/pide ekmeği

Buğday unu

Buğday unu tam tahıl

Buğday tohumu yağı

Buğday irmiği

Çocuklar için buğday irmiği

Buğday/Çavdar/Mayalı gri-siyah ekmek

Buğday çimi suyu

Buğday çimi tozu

Peynir altı suyu

Beyaz ekmek (baget)

Beyaz ekmek (çubuk kraker)

Beyaz ekmek (rulo)

Beyaz ekmek (buğday ekmeği)

Beyaz ekmek kırıntıları

Beyaz lahana

Beyaz hamur tatlısı ekmeği (buğday ekmeği kesilmiş

parçalar halinde)

Whitefish

Tam tahıllı ekmek

Kepekli un

Yabani sarımsak (sarımsaklı ıspanak)

Yabani otlar

Yaban çileği

Pelin otu

Kök, aktif kök yumru

Civanperçemi

Civanperçemi çayı

Maya

Vanilya vanilya vanilya

Yogi çayı

Yoğurt (doğal, %1,5 yağ)

Yoğurt (doğal, %3,5 yağ)

Kabak

 

10.3 Malzemeleri kullanın: az

 

Hamsi / Sardalya

Sığır çorbası için temel tarif

Sığır çorbası için temel tarif (ısınma)

Bir tavuk çorbası için temel tarif

(ısınma)

Ördek çorbası için temel tarif

Balık çorbası için temel tarif

Pirinç çorbası için temel tarif (Congee)

Sığır kemik iliği

Sığır filetosu

Sığır kalbi

Sığır kalbi (buzağı)

Sığır böbreği

Sığır karaciğeri

Sığır akciğerleri (buzağı)

Sığır eti

Sığır eti (dana)

Sığır eti kemikleri

Sığır eti öküz kuyruğu parçaları

Sığır çorbası et

Sığır midesi

Siyah fasulye

Börülce

Brezilya fıstığı

Brie peyniri

Bakla (kalın fasulye)

Kahverengi bira

Tereyağı (yarım yağlı)

Tereyağı Biyo

Ayran

Kalamar

Camembert

Zeytinyağlı kapari

Sazan

Cashews

Havyar

Tavuk Kanı

Tavuk yumurtası

Tavuk yumurtası akı

Tavuk kalbi

Tavuk karaciğeri

Tavuk eti

Tavuk midesi

Tavuk sarısı

Çikolata

Çikolata (Diyabetik)

Kakao

Morina

Kolalı içecek

Kolalı içecek (düşük kalorili)

Yemeklik yağ

Ekşimikli

Yengeç

Krema (%30 yağ)

Krem ekşi% 20

Krem ekşi% 30

Krema, tatlı %30

Crème fraiche peyniri

Lor peyniri %20

Lor peyniri %40

Geyik eti

Geyik eti

Geyik Kemikleri

Geyiklerin böbrekleri

Ördek (kalp)

Ördek (kesilmiş)

Edam peyniri

Yılan balığı

Yılan balığı füme

Emmental peyniri

Fernet Branca (bitkisel acı likör)

Beyaz peynir

Beyaz peynir

Balık iç organları

Balık kalıntıları

Balık sosu

Fransız fasulyesi

Taze peynir

Otlu taze peynir

Tatlı su yengeci

Tatlı su balığı

Jelatin beyazı

Ginseng likörü

Keçi

Keçi ve koyun kanı

Keçi ve koyun beyni

Keçi ve koyun karaciğeri

Keçi ve koyun sütü

Keçi ve koyun midesi

Keçi peyniri

Kaz

Kaz kanı

Kaz yumurtası

Kaz yağı

Kaz parçaları

Gorgonzola

Gouda peyniri

Pisi balığı (yassı balık)

Fındık

Ringa

Bal şarabı (Met)

At eti

Denizanası

Kefir

Barbunya (kırmızı)

Uğur parmakları

Kuzu kemikleri

Kuzu böbrekleri

Kuzu karaciğeri

Kuzu eti

Kuzu omuz

Merci -mek

Mercimek siyah

Mercimek kırmızı

Mercimek sarı

Istakoz

Korunmuş Lychee

Lychee likörü

Uskumru

Margarin

Margarin (diyet)

Martini

mayonez %50

mayonez %80

Akdeniz balıkları (morina, pisi balığı,

mezgit balığı, deniz yılan balığı, uskumru)

Muşmula

Maden suyu

Miso

Miso siyahı (fermente)

Miso ezmesi (soya fasulyesi ezmesi)

Küf peyniri

Mozzarella

Midye

Koyun

Koyun

Ahtapot

Ahtapot

Parmesan

Fıstık (kavrulmuş)

Fıstık yağı

Sülün

Domuz kanı

Güvercin

Güvercin yumurtası

Ananas (bir kutudan)

Domuz pastırması

Domuz beyni

Domuz yağı (domuz yağı)

Domuz jambonu

Domuz jambonu pişmiş

Domuz jambonu füme

Domuz kalbi

Domuz böbrekleri

Domuz knuckle

Domuz yağı

Domuz karaciğeri

Domuz akciğeri

Domuz iliği kemikleri

Domuz eti

Domuz sosisi (Bratwurst)

Domuz derisi

Domuz midesi

Domuz eti/dana sosisi (tütsülenmiş)

Domuz bağırsağı

İşlenmiş peynir %12

işlenmiş peynir %30

Prosecco (Prosecco)

Bıldırcın

Bıldırcın yumurtası

Tavşan

Tavşan (vahşi)

Tavşan karaciğeri

Tavşan eti

Gül balığı

Rom

Tuz

Tuz (bitkisel)

Deniz yengeci

Köpek balığı

Koyun sütü

Koyun sütü yoğurdu

Sherry (sızlanma)

Karides

Karides

Ekşi süt peyniri %20

Soya unu

Soya eriştesi

Soya sosu

Soya Tofusu

Soya Tofu füme

Soya Mutfağı (soya kreması)

Soya sütü

Soya fasulyesi yağı

Soya fasulyesi

Soya fasulyesi, siyah

Soya fasulyesi, siyahlar, fermente edilmiş

Soya fasulyesi, sarı

Dikenli ıstakoz

Ruh

Alabalık (füme)

Orkinos

Hindi göğüs eti

Hindi jambonu

Şalgam

Ceviz

Kavrulmuş ceviz

Buğday birası

Beyaz fasulye

Beyaz şarap

Yaban domuzu eti

Pelin

Porsuk fıstığı

10.4 Aykırı etkili yiyecekler kullanmayın

 

Bira (alkolsüz)

Bira (alkolü azaltılmış)

Bira (Pils)

Bira (Üstten fermente edilmiş Alman koyu

bira)

Acı likör

Siyah çay

Campari

Pazı

Arıtılmış tereyağı

Yeşil çay

Fıstık ezmesi

Fıstık

Kırmızı pancar

Kırmızı şarap

Ravent

Ispanak

Takviye edici beslenme

 

11 Otlar ve etkileri

11.1 Fesleğen (taze)

 Şişkinlik ve mide bulantısı üzerinde faydalı, rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Amfizem, bronşit, boğmaca, yüksek tansiyon, baş ağrısı, ağız kokusu, siğiller, hıçkırık, gut, migren ile savaşmak için iyidir.

11.2 Huş ağacı yaprakları

 Bu çay idrar söktürücüdür ve böbrek rahatsızlıkları, gut ve kanı temizlemeye yardımcı olur, ayrıca bakteriyel ve iltihaplı idrar yolu hastalıklarına, böbrek kederine ve romatizmal şikayetlere yardımcı olur.

11.3 Isırgan otu

 İdrara çıkmayı teşvik eder. Çay veya meyve suyu, kanı ve böbrekleri temizler, prostat problemlerini destekler, iltihap oluşumunu engeller, ağrı kesicidir.

11.4 Dereotu

 Tıbbi ve baharat bitkisi, antispazmodik bir etkiye sahiptir ve mide suyu üretimini uyarır. Şişkinlikle savaşmak için iyi. Gastrointestinal rahatsızlık için antispazmodik.

11.5 Boyacı süpürge otu

 Bitki, idrar söktürücü (suyun tahliyesi için) ve sindirim için kullanılır. Yan etkileri nedeniyle, çok benzer etkilere sahip olan ancak toksik olmayan Dyer süpürgesi yerine huş ağacı yaprakları veya karahindiba önerilir.

 

11.6 Şerbetçiotu

 Sakinleştirici, hormon düzenleyici, iştah açıcı, mide ve bağırsakları güçlendirici, idrar söktürücü, ağrı giderici ve spazm gidericidir.

 

11.7 Frenk maydanozu kurutulmuş

İdrara çıkma, detoksifiye edici, kan temizleyici ve kan basıncını düşürücü etkileri zorlar.

 

11.8 Kişniş

Esansiyel yağlar mide ve bağırsak rahatsızlıklarında iştah açıcı, sindirim, kramp ve yatıştırıcıdır.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın