9.49 Armut suyu
Sindirimi teşvik eder, idrara çıkmayı destekler.
Pişirme süresi yaklaşık 5 dk
Kalori p. porsiyon: 180
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Armut 3 adet / 600g. (evet)
Pişirme talimatları:
Armutları ince bir şekilde soyun (deri altındaki vitaminler) ve çekirdeğini soyun. Meyve sıkacağı meyve suyu.
9.50 Erikli Kek
Kanser önleyici etki, vücudu susuz bırakır, sindirimi uyarır ve bağırsaktaki yağları bağlar, iştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, obezite, gut, mide ülseri, mide krampları, romatizma, mide ekşimesi ile savaşmaya iyi gelir. Ağrıyı, detoksifiye edici, bakterisiti hafifletir.
Pişirme süresi yaklaşık 1 saat
Kalori p. porsiyon: 502
6 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Erik 2,2 lbs / 1000g. (Evet)
Lor peyniri %20 5/8 oz / 200g. (az)
Buğday unu 7/8 lbs / 400g. (evet)
sütü (tam yağlı süt %3,5 yağ) 6 yemek kaşığı / 70g. (evet)
Kolza yağı 6 yemek kaşığı / 70g. (evet)
Kabartma tozu 1 paket / 3g. (evet)
Tarçın öğütülmüş 1 çay kaşığı / 3g. (Evet)
Bal 8 yemek kaşığı / 100g. (evet)
Pişirme talimatları:
Un, lor peyniri, süt, sıvı yağ, bal, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru soğuması için 15 dakika soğuk tutun.
Pişirme kağıdını bir fırın tepsisine yerleştirin ve hamuru dibe doğru bastırın.
Şimdi erikleri eşit şekilde yayın.
Pastanın üzerine tarçın serpin ve 190 ° C / 374 °F'de yaklaşık 40 dakika pişirin.
9.51 Şeftali ile polenta
Yorgunluğu giderir, dalağı zorlar, idrar söktürür, savunmayı güçlendirir, mantar enfeksiyonlarıyla savaşmaya iyi gelir, idrar ve safra suyunun akmasına izin verir, yaşlanma sürecini önler, beyin hücrelerini güçlendirir.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 197
3 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Şeftali 2-3 adet / 400g. (evet)
Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)
Mısır Yağı (Polenta) 1 su bardağı / 120g. (evet)
Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)
Vanilya çubuğu 1 tutam / 1g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Polenta, polenta istenen kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak bir tencereye sıcak su dökün. Polenta'yı ateşten çekin ve 10 dakika bekletin.
Taze şeftalileri yıkayın ve dörde bölün. Bitmiş polentalara şeftalileri dökün, vanilyayı ekleyin ve tadına biber ekleyin, karıştırın ve 3 dakika bekletin.
Kış çeşitleri: Turşu meyvesi, armut, elma
9.52 Kuru üzüm ve sake ile yulaf lapası
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan dolaşımını iyileştirir, ilaç etkisini iyileştirir, iştahı uyarır, cildi detoksifiye eder, sinirleri uyarır, nefes almayı serbest bırakır, vücut ısısını artırır, terlemeyi teşvik eder.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 427
1 porsiyon
Alerjenler: AGO
Bileşenlerin miktarı :
Yulaf gevreği (tam tahıllı) 8 yemek kaşığı / 60g. (Evet)
sütü (tam yağlı süt, %3,5 yağ), 1/2 su bardağı / 125g. (evet)
Krema, tatlı %30 2 yemek kaşığı / 20g. (az)
Kuru üzüm 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Su 1/2 su bardağı / 125g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Sake 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Pişirme talimatları:
Suyu, sütü ve bir tutam tuzu kaynayana kadar ısıtın. 4 yemek kaşığı iri yulaf ezmesi serpin ve hamur haline gelene kadar pişirin, 4 yemek kaşığı ince yulaf ezmesi ekleyin, kaynamaya bırakın. Önceden ısıtılmış bir kaseye yerleştirin ve üzerine krema ekleyin.
Kuru üzüm ve sake ekleyin.
9.53 Sebzeli ve fesleğen soslu patatesli gnocchi
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon ile savaşmak için iyidir. Rahatlatıcı ve güven verici.
Pişirme süresi yaklaşık 1 saat
Kalori p. porsiyon: 167
4 porsiyon
Alerjenler: ACGL
Bileşenlerin miktarı :
Limon kabuğu 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 250g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Crème fraiche peyniri 1 çorba kaşığı / 20g. (az)
Fesleğen (taze) 1 Demet / 125g. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Havuç 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Brokoli 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Kereviz kökü 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Kabak 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Patates 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Buğday unu 1 oz / 25g. (evet)
Buğday irmiği 1/2 oz / 15g. (evet)
Tavuk sarısı 1 parça / 20g. (az)
Karnabahar 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Patatesleri hafifçe buharda pişirin, soyun ve patates presinden sıcak olarak geçirin.
Sıcak patatesleri un, irmik, yumurta, hindistan cevizi ve tuz ile pürüzsüz bir hamur elde edene kadar işleyin. Hamuru 3o dakika dinlendirin.
Un serpilmiş ellerle hamurdan küçük rulolar (2 cm) yapın, 1 cm ince dilimler halinde kesin. Tipik gnocchi şeklini oluşturmak için hamur parçalarını baş parmağınızla hafifçe vurun. Gnocchi'yi hafifçe kaynayan tuzlu suda 6-8 dakika bekletin. Gnocchi'yi kepçe ile tencereden çıkarın.
Sebze suyunu kaynayana kadar ısıtın. Doğranmış kereviz, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıyılmış zencefil ve 1 tutam hindistan cevizi ekleyin. Örtün ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Blenderi kullanarak sebze suyunu, kerevizi, doğranmış fesleğeni ve krem şantiyi pürüzsüz bir sos haline getirin. Tuz ve hindistan cevizi ile tatlandırın.
Havuç, kabak, karnabahar ve brokoliyi küçük parçalar halinde kesin ve süzgeçte kapağı kapalı olarak buharda 8 dakika sertleşene kadar pişirin.
Sosu tekrar ısıtın ve sebzelere ekleyin ve gnocchi'nin üzerine yerleştirin.
9.54 Karahindiba salatası ile patates
Dalağı teşvik eder, iltihabı azaltır, sindirimi iyileştirir, cildi yeniler, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür, detoksifiye eder, iltihabı azaltır, dalak ve sindirim sistemini zorlar, detoksifiye eder, çözer
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 162
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Soğan beyazı 1/2 adet / 20g. (evet)
Karahindiba (genç bitkiler) 1/4 lbs - 4oz / 125g. (evet)
Ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Biber beyazı (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Patates 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Pişirme talimatları:
Patatesleri tuzlu suda pişirin ve ince dilimler halinde kesin. Soğanı ince ince doğrayın. Şimdi patatesleri yağ, tuz ve karabiberle tatlandırın ve karahindibayı ekleyip karıştırın.
9.55 Patates-fesleğen çorbası
Enflamasyonu azaltır, sindirimi iyileştirir, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, antioksidatif, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 96
4 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Patates 4 adet / 200g. (evet)
Şeker kamışı şekeri 1 tutam / 1g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Limon 1 çay kaşığı / 3g. (Evet)
Fesleğen (taze) 1 Demet / 50g. (evet)
Zemin 1 tutam / 1g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Havuç 2 adet / 100g. (evet)
Su 2 su bardağı / 450g. (evet)
Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Sarımsak 1 karanfil / 3g. (evet)
Kereviz kökü 1 adet / 500g. (evet)
Pişirme talimatları:
Bir tencerede 4 adet orta boy patates ve 2 adet doğranmış orta boy havuç, bir parça kereviz kökü, bir tutam biber, bir tutam kimyon, ezilmiş küçük bir diş sarımsak, bir tutam tuz, 1 çay kaşığı limon suyu, Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbanın yarısına 1 demet ince kıyılmış fesleğen ekleyin ve her şeyi püre haline getirin; fesleğenin diğer yarısını karıştırın; gül kırmızı biberi, bir tutam şeker kamışı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı, taze çekilmiş karabiber, tadına göre tuz.
9.56 Yabani otlar ve domates soslu patates torbaları
Dalağı teşvik eder, iltihabı azaltır, sindirimi iyileştirir, iştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı ile savaşmaya iyi gelir, karaciğer fonksiyonunu uyarır, idrara çıkmayı teşvik eder, durgunluğu çözer, detoksifiye eder, prostat bozukluklarını destekler.
Pişirme süresi yaklaşık 45 dk
Kalori p. porsiyon: 418
5 porsiyon
Alerjenler: ACG
Bileşenlerin miktarı :
Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Domates püresi 7/8 lbs / 400g. (Evet)
Sarımsak 1 adet / 2g. (evet)
Sarımsak 1 adet / 2g. (evet)
Siyah kimyon 1 tutam / 1g. (evet)
Emmental peyniri 1/4 lbs / 100g. (az)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Tuz (bitkisel) 1/2 çay kaşığı / 2g. (az)
Tavuk yumurtası 1 adet / 60g. (az)
Lor peyniri %20 4 yemek kaşığı / 40g. (az)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Maydanoz 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Ribworttea 1/2 oz / 10g. (evet)
Frenk maydanozu kurutulmuş 1/2 oz / 10g. (evet)
Karahindiba (genç bitkiler) 1 oz / 30g. (evet)
Isırgan otu 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Krema, tatlı %30 1 çorba kaşığı / 10g. (az)
Civanperçemi 1 oz / 30g. (evet)
Mayonez %50 1 çorba kaşığı / 10g. (az)
Buğday unu 5/8 oz / 200g. (evet)
Patates 1,4 lbs / 650g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Domates sosu:
Kızgın yağ. Doğranmış soğanı ezilmiş sarımsak ile kısa bir süre kavurun. Domates püresini ekleyin ve karıştırarak 2 dakika koyulaşmasına izin verin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve kremayı ekleyin ve yanmaz bir kalıba koyun.
Patates hamuru:
Haşlanmış patatesi pişirin, süzün, soyun ve sıkın. Un, Parmesan, yumurta ve baharatlarla bir kapta karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyinde açın ve 5 cm'lik kareler halinde kesin.
Bitki Dolması:
Otları doğrayın ve yağ, sarımsak, lor peyniri, mayonez, bitki tuzu, ezilmiş çörek otu ve karabiber ile kremsi bir kütleye karıştırın.
Ortasına bir kaşık koyarak hamur işini üzerine koyun. Bir üçgen şeklinde katlayın, kenarına bastırın ve ceplerin yüzene kadar bol tuzlu suda ıslanmasına izin verin. Domateslere ekleyin, rendelenmiş peynir serpin ve altın kahverengi olana kadar fırında pişirin.
9.57 Domates ve maydanozlu balkabağı köfte
sos
Sindirim sistemini korur. İştahsızlık, şişkinlik ile savaşmak için iyidir, sinirleri ve mideyi yatıştırır, yağın sindirilmesine yardımcı olur, kan basıncını düşürür, karaciğer fonksiyonunu uyarır, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 380
2 porsiyon
Alerjenler: ACG
Bileşenlerin miktarı :
Domates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Hokkaido balkabağı 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Tavuk yumurtası 2 adet / 120g. (az)
Buğday unu 1/2-1 / 3 su bardağı / 120g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Parmesan 2 yemek kaşığı / 20g. (az)
Soğan (taze soğan) 2 adet / 40g. (evet)
Maydanoz 1/2 demet / 50g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Limon kabuğu 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Kabağı keskin bir bıçakla soyun, çekirdeklerini çıkarın ve posayı büyük küpler halinde kesin. Balkabağını alüminyum folyoya sarın, önceden ısıtılmış 200°C/392°F fırında 20 dakika pişirin. Dökülen kabak suyunu dökün.
Kabağı çatalla ince bir şekilde ezin. Kabak ve yumurtayı pürüzsüz olana kadar karıştırın. Köftelerin kesilebileceği bir hamur oluşana kadar çok fazla unu karıştırın. Karışımı limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber ve hindistan cevizi ile tatlandırın.
Küçük köfteleri bir çay kaşığı ile kesin. Kabak köftelerini kaynar tuzlu suda yaklaşık 7 dakika bekletin.
Soğanı bir tavada domates küplerini, tuzu ve kıyılmış maydanozu hafifçe kızarana kadar kavurun.
Balkabağı köftelerini domatesli maydanoz sosuyla porsiyonlar halinde düzenleyin. Parmesan elinizde.
9.58 Balkabağı çorbası
Sindirimi teşvik eder, dalak ve mideyi zorlar, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sindirimi iyileştirir, cildi yeniler, kolesterolü düşürür, kan şekerini düşürür, karaciğeri korur.
Pişirme süresi yaklaşık 1 saat
Kalori p. porsiyon: 105
3 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Patates 2 adet / 120g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Balkabağı 3/4 lbs / 300g. (Evet)
Havuç 2 adet / 100g. (evet)
Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)
Su 1 su bardağı / 120g. (evet)
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 7gr. (evet)
Anason (Adi Rezene) 1 tutam / 1g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Pişirme talimatları:
Tavaya zeytinyağını ekleyin, küp küp doğranmış balkabağı, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Kısa kısa kavurun, ince doğranmış soğanı ekleyin, suyla doldurun, sebzelerin üzerini en az 3 parmak genişliğinde kaplayacak kadar su ekleyin. Kısık ateşte kaynatın.
Deniz tuzu ile tatlandırın, küçük kesilmiş maydanoz, bir tutam anason (az) ekleyin.
Yaklaşık 35 dakika kaynamaya bırakın. Daha sonra çorbayı püre haline getirin ve çorbanın kıvamına göre biraz su ekleyin.
9.59 Kabak-yoğurt çorbası
Rahatlatır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmak için iyidir.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 68
4 porsiyon
Alerjenler: GL
Bileşenlerin miktarı :
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 300g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Nane 2 yaprak / 1g. (evet)
Yoğurt (doğal,% 1.5 yağ) 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Hokkaido balkabağı 1,1 lbs / 500g. (evet)
Anason (Adi Rezene) 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Rezene tohumu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Pişirme talimatları:
Sebze suyunu ısıtın (temel tariften sonra) kaynayana kadar . Doğranmış balkabağı, doğranmış zencefil, ezilmiş rezene tohumu ve anason ekleyin. Çorbayı kaynatın ve balkabağı yumuşayana kadar yaklaşık 12 dakika pişirin.
Çorbayı ocaktan alın. Yoğurtlu çorbayı blender ile püre haline getirin. Çorbayı ince kıyılmış nane serperek servis edin.
9.60 Hızlı kabak çorbası
İdrar söktürücüdür, idrara çıkmayı destekler. Gastrointestinal fonksiyonu güçlendirir, kan damarlarını genişletir, kanseri önler, hastalıkları önler (yaşlılarda). Karaciğer fonksiyonunu uyarır, detoksifiye eder.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 42
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 7gr. (evet)
Mısır tohumu yağı 2 yemek kaşığı / 6g. (evet)
Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)
Kabak 2-3 adet / 500g. (evet)
Frenk soğanı 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Su 2 su bardağı / 400g. (evet)
Pişirme talimatları:
Doğranmış soğanı yağda kızartın. Dilimlenmiş kabakları ekleyin ve iyice soteleyin. Su ile dökün. Maydanoz ve frenk soğanı doğrayın, her şeyi ekleyin ve püre haline getirin.
9.61 Patatesli serinletici salatalık çorbası
İdrar söktürücü, detoksifiye edici, şekerin yağa dönüşümünü baskılar, kolesterolü düşürür, kanseri önler, iltihabı azaltır, sindirimi iyileştirir, kolesterolü düşürür, durgunluğu çözer, kan dolaşımını iyileştirir, iştahı uyarır.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 148
3 porsiyon
Alerjenler: GN
Bileşenlerin miktarı :
Limon 1/2 adet / 25g. (evet)
Soğan (taze soğan) 3 adet / 60g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Krema, tatlı %30 1 çorba kaşığı / 10g. (az)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Susam yağı 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Dereotu 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)
Patates 4 adet / 300g. (evet)
Salatalık 2 adet / 500g. (evet)
Pişirme talimatları:
Susam yağı, doğranmış patates, bol taze soğanı güveçte soteleyin; biber, biraz hindistan cevizi, tuz, limon suyu, sıcak su, doğranmış salatalık ekleyin; yaklaşık 10 dakika pişirin ve ardından püre haline getirin; İstediğiniz kadar tatlı krema, taze dereotu ekleyin.
Varyasyon: Soğutma etkisini yumuşatmak için biraz biber, kekik, kekik veya biberiye ekleyin.
9.62 Havuç ve rezene ile pirinç congee
Dalağı zorlayan solucanlar, kabızlığı giderir, sinirleri uyarır, detoksifiye eder, iltihabı azaltır, kan dolaşımını iyileştirir, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyonu azaltır
Pişirme süresi yaklaşık 2 saat ve daha fazla
Kalori p. porsiyon: 131
3 porsiyon
Alerjenler: G
Bileşenlerin miktarı :
Kakule 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)
Havuç 2 adet / 100g. (evet)
Pirinç çorbası için temel tarif (Congee) 2 su bardağı / 500g. (az)
Rezene 1 adet / 250g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pirinç congee'yi temel tarife göre pişirin.
Havuç ve rezeneyi temizleyin ve kesin.
Not:
Havuç ve rezene baştan pişirildiğinde sağlıklı bir şekilde hizmet eder. Pişirme süresinin bitiminden kısa bir süre önce eklenirse, tat ve vitaminler korunur.
Servis yapmadan önce tereyağı ve kakule ile rafine edin.
9.63 Ballı armut ve siyah susamlı pirinç congee
Sindirimi teşvik eder, idrara çıkmayı destekler, kan dolaşımı bozuklukları, trombozlar, emboli riski, yüksek tansiyon, baş ağrısı, kalp krizi ve felçle savaşmaya iyi gelir.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk - 3 saat
Kalori p. porsiyon: 158
2 porsiyon
Alerjenler: N
Bileşenlerin miktarı :
Susam, siyah 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Pirinç çorbası için temel tarif (Congee) 1 1/2 su bardağı / 240g. (az)
Armut 2 adet / 300g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pirinç congee'yi temel tarife göre pişirin.
Tencereyi 3 cm su ile doldurun ve kaynayana kadar ısıtın. Armutları (kabuğu ve tohumları ile) dörde bölün ve siyah susamla kaplayarak 10 dakika pişirin. Pirinçle karıştırın.
9.64 Yaban havucu ile pilav
Vitamin, mineral, potasyum ve çinko bakımından zengindir. Kan dolaşımı bozuklukları, tromboz, emboli riski, yüksek tansiyon, baş ağrısı, kalp krizi ve felç, mantar enfeksiyonları ile savaşmak için iyidir.
Pişirme süresi yaklaşık 45 dk
Kalori p. porsiyon: 206
3 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Su 1 1/2 su bardağı / 200g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Yaban havucu 3-4 adet / 450g. (evet)
Pirinç çeşidi herhangi bir 1 su bardağı / 120g. (Evet)
Adaçayı 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Pişirme talimatları:
Yaban havucularını soyun ve dilimler halinde kesin. Yağda kısa bir süre kızartın. Pirinci ekleyin ve kısa bir süre tekrar kızartın. Suyu ekleyin ve en az 30 dakika pişirin. Taze doğranmış adaçayı serpin.
9.65 Haşlanmış sebzeli pilav
Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, son derece düşük yağ içeriği, kan dolaşımı bozuklukları, tromboz, emboli riski, baş ağrısı, kalp krizi ve felçle savaşmaya iyi gelir. İdrar söktürücüdür.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 166
2 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Keten tohumu yağı 1 çizgi / 3g. (evet)
Pirinç çeşidi herhangi bir 1/2 su bardağı / 60g. (Evet)
Su 1/2 su bardağı / 0g. (evet)
Havuç 2 adet / 180g. (evet)
Limon kabuğu 1 adet / 3g. (evet)
Su 3 su bardağı / 300g. (evet)
Kereviz çubukları 1/2 parça / 5g. (evet)
Champignon 1/2 su bardağı / 50g. (Evet)
Tere 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pirinci bir parça limon kabuğu ile temel tarife göre pişirin.
Doğranmış havuç, kereviz ve mantarları yumuşayana kadar buharda pişirin.
Sonra tere serpin. Ardından bir tutam yüksek kaliteli soğuk yağ ekleyin.
9.66 Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı
Dalak ve böbreği teşvik eder, idrar söktürücü, metabolizmayı teşvik eder.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 400
2 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Kereviz çubukları 2 çubuk / 50g. (evet)
Tere 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Su: 2 çorba kaşığı / 30g. (evet)
Darı 1 su bardağı / 120g. (evet)
Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)
Adaçayı 3-4 yaprak / 2g. (evet)
Otlar çeşitli 1 yemek kaşığı / 10g. (Evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Pişirme talimatları:
Darıyı kısa bir süre kavurun, üzerine dökün, kaynayana kadar ısıtın ve 20 dakika şişmeye bırakın.
Kerevizi küçük parçalar halinde kesin ve su, tuz ve taze otlar ile karıştırın ve 10 dakika pişirin. Darı ekleyin.
Üzerine taze adaçayı veya su teresi serpin.
9.67 Erik kompostosu ile kavrulmuş darı
İdrara çıkmayı destekler, dalak ve böbreği teşvik eder, savunmayı güçlendirir. Mantar enfeksiyonlarıyla savaşmak için iyidir.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 139
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Su 1 1/2 su bardağı / 250g. (evet)
Su 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Erik 1 1/2 su bardağı / 250g. (evet)
Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)
Darı 1 su bardağı / 120g. (evet)
Aserola meyve nektarı veya tozu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Vanilya çubuğu 1 tutam / 1g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Darıyı kısa bir süre kavurun, üzerine dökün, kaynayana kadar ısıtın ve 20 dakika şişmeye bırakın.
Erikleri su, vanilya ve tarçınla 10 dakika pişirin. Aserola ekleyin ve darı ekleyin.
9.68 Biberiyeli Patates
Enflamasyonu azaltır, sindirimi iyileştirir, cildi yeniler, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür. Biberiye sindirimi uyarır, akciğeri güçlendirir, dalak ve böbreği destekler, kurur.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 188
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Tuz (bitkisel) 1 tutam / 1g. (az)
Biberiye 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Patates 6-8 adet / 420g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Pişirme talimatları:
Patatesleri ortadan ikiye bölün, kestiğiniz yüzeye biraz zeytinyağı sürün, ardından tuzlayın, patateslerin üzerine 2-3 biberiye iğnesi serpin.
Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika 190°C/374°F arasında pişirin.
9.69 Beyaz lahana ile Rus kasha
Sindirimi teşvik eder, ağrıyı hafifletir, detoksifiye eder, sindirimi teşvik eder, iştahı uyarır, durgunluğu çözer, kan üretimini ve metabolizmayı uyarır, yağı azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 250
2 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)
Karabuğday tam tahıllı 1 su bardağı / 130g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Beyaz lahana Bir Avuç / 20g. (Evet)
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)
Toprak: 1 tutam / 2g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Karabuğday kızartması, altın sarısı; Kaynar su ekleyin, kısa bir süre kaynayana kadar ısıtın ve yumuşayana kadar şişmesine izin verin; Beyaz lahanayı ince rendeleyin ve katlayın. Küçük hindistan cevizi, biraz tuz ile tatlandırın; sonunda biraz maydanoz, kimyon ve tereyağı.
9.70 Muzlu irmik lapası
Gastrointestinal fonksiyonu düzenler, iltihabı azaltır, antialerjik, kan dolaşımı bozukluklarıyla savaşmaya iyi gelir.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 307
1 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Muz 1/2 parça / 50g. (evet)
Butter Bio 1 çay kaşığı / 4g. (az)
Yazılışılı irmik 2 çorba kaşığı / 30g. (evet)
sütü (tam yağlı süt% 3,5 yağ) 3/4 su bardağı - 6 oz / 200g. (evet)
Pişirme talimatları:
Sütün yarısını küçük bir tencerede ısıtın. İrmiği ekleyin ve sütün içinde kısa bir süre haşlayın. Sürekli karıştırarak 3 dakika kısık ateşte şişmesine izin verin. Tencereyi ocaktan alın, kalan sütü kar fasulyesi ile ekleyin ve lapayı küçük bir kaseye koyun. Tereyağını ve dövülmüş muzu ekleyin.
Yetişkinler için üzerine bir tutam tarçın sürülebilir.
9.71 Sebzeli irmik çorbası
Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, dalağı zorlar, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal, romatizma, mide ekşimesi, on iki parmak bağırsak ülseri ile savaşmaya iyi gelir.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 105
3 porsiyon
Alerjenler: AGL
Bileşenlerin miktarı :
Fesleğen (taze) 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)
Buğday irmiği 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Krema, tatlı %30 2 yemek kaşığı / 30g. (az)
Kereviz kökü 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Havuç 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,1g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Bir tavada yağsız buğday ezmesini kızartın. Doğranmış havuç ve kerevizi kısaca kavurun. Sebze çorbasını ekleyin (Sebze çorbası için temel tarif). Lavaj, hindistan cevizi ile tatlandırın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
Servis yapmadan önce kremayı karıştırın ve maydanozla süsleyin.
9.72 Meyve ve kuruyemiş ile yazıldığından
İshali durdurur, sindirimi teşvik eder, iştah açıcı, yorgunluğu giderir, antienflamatuar (gastrointestinal). Tümör lezyonları ve lösemi ile savaşmaya iyi gelir, gıda alerjilerinde antialerjiktir, metabolizmayı düzenler, kan şekerini ve kolesterolü düşürür.
Pişirme süresi yaklaşık 1 1/2 saat
Kalori p. porsiyon: 290
3 porsiyon
Alerjenler: AH
Bileşenlerin miktarı :
Kakule 1 tutam / 1g. (evet)
Kayısı 1 adet / 200g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)
Şeftali 1 adet / 120g. (evet)
Badem püresi 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Elma (tatlı) 1 adet / 220g. (evet)
Çilek 1 su bardağı / 120g. (evet)
Su: 1 su bardağı / 50g. (evet)
Kakao 1 tutam / 1g. (az)
Yazıldığından tahıl 1 su bardağı / 120g. (evet)
Ceviz 1 çorba kaşığı / 10g. (az)
Pişirme talimatları:
Hecelenmiş sıcak suya koyun ve pişirin.
Sonra: Tatlı doğranmış meyveleri (elma, kayısı, şeftali) biraz sıcak suda, biraz tarçınla verin, kısa bir süre soteleyin; Öğütülmüş kakule ve / veya kişniş, küçük bir tutam tuz, haşlanmış hecelenmiş, mevsim sonrası meyveler. Üzerine biraz kakao ve kavrulmuş fındık koyun.
9.73 Bahar salatası
Kan yapıcı, kan detoksifiye edici, idrar söktürücü, mide rahatsızlığıyla savaşmaya iyi gelir, sindirimi iyileştirir, ishal, yağın sindirilmesine yardımcı olur, idrara çıkmayı destekler, kan basıncını düşürür, detoksifiye eder, iltihabı azaltır, idrar söktürücüdür.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 162
4 porsiyon
Alerjenler: AEMN
Bileşenlerin miktarı :
Maydanoz 1 demet / 50g. (evet)
Hardal 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Maş fasulyesi filizlenmesi 0,2 lbs / 75g. (Evet)
Soya sosu 1 çizgi / 3g. (az)
Kuzukulağı 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Tere 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Karahindiba (genç bitkiler) 1/4 lbs - 4oz / 100g. (evet)
Domates 2 adet / 100g. (evet)
Beyaz ekmek (buğday ekmeği) 6 dilim / 120g. (evet)
Susam ezmesi (Tahin) 2 yemek kaşığı / 16g. (evet)
Frenk soğanı 1 demet / 50g. (evet)
Pişirme talimatları:
Tüm salataları yıkayın, karıştırın ve sosu şu şekilde hazırlayın:
Tahini hardal ve balzamik sirke, tamari, zeytinyağı, frenk soğanı ve maydanozun yarısı ile karıştırın. Sosu salatanın üzerine dökün ve kalan maydanozu servis yapmadan hemen önce serpin.
Beyaz ekmekle servis yapın.
9.74 Kavunlu çilek çorbası
Romatizmada ağrı ve iltihabı hafifletir. İdrar söktürücü, kabızlıkla mücadeleye yardımcı olur.
Pişirme süresi yaklaşık 5 dk
Kalori p. porsiyon: 87
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Çilek 3/4 lbs / 300g. (Evet)
Kavun 5/8 oz / 200g. (evet)
Limon kabuğu 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)
Çilek Suyu 1/3 su bardağı / 70g. (evet)
Pişirme talimatları:
Çilekleri (taze veya dondurulmuş) ve çilek suyunu blender ile püre haline getirin, biraz şekerle karıştırın.
Kavun hamurunu küçük parçalar halinde kesin.
Çilek çorbasını porsiyonlar halinde düzenleyin. Kavun küplerini tatlı çorbaya koyun.
9.75 Karahindiba kökünden Tae
Detoksifiye edici, iltihabı azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 1
2 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Su 2 su bardağı / 500g. (evet)
Karahindiba (genç bitkiler) 2-4 çay kaşığı / 6g. (evet)
Pişirme talimatları:
Kıyılmış karahindiba soğuk suyla ıslatılır. Her şeyi kaynayana kadar ısıtın ve bir dakika pişirin. Sonra on dakika dinlendirin, süzün ve tadını çıkarın ... Bal ile tadı tatlı.
9.76 Huş ağacı yapraklarından çay
Bu çay idrar söktürücüdür ve böbrek problemleriyle savaşmaya yardımcı olur, gut, ayrıca bakteriyel ve iltihaplı idrar yolu hastalıklarına, romatizmal şikayetlere yardımcı olur.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon:
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Su 2 su bardağı / 500g. (evet)
Pişirme talimatları:
Huş ağacı yapraklarını kaynar suyla demleyin, 10 dakika bekletin, günde 3 kez 1 bardak için.
9.77 Mürver çiçeği çayından çay
Boğaz ağrınız varsa, soğuk algınlığı, grip, idrar taşları, konsantrasyon zayıflığı, siyah nokta, saman nezlesi, romatizma ile savaşmak için iyidir. Bağışıklık sistemini güçlendirin, terletici.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 7
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Mürver çiçeği tişörtü 4 çay kaşığı / 12g. (önerilir)
Su 2 su bardağı / 500g. (evet)
Pişirme talimatları:
Suyu kaynayana kadar ısıtın ve bir kenara koyun. Holligan çiçekleri ekleyin ve 10 dk. bırakmak için. Bal ile tadı tatlı.
Dökerken süzün.
9.78 Ardıç meyvesinden çay
Sindirimi teşvik eder, iştahsızlık, ishal, dehidratlar, kas romatizması ve piyelonefrit ile savaşmaya iyi gelir, kan dolaşımını iyileştirir.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon: 10
1 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Su 1 su bardağı / 125g. (evet)
Ardıç meyvesi 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Pişirme talimatları:
Bir fincan çay için bir çay kaşığı kurutulmuş ardıç meyveleri. Soğuk başlayın ve kaynatın. 15 dakika bekletin, sonra süzün.
Bu çay şekersiz ve yutulur, yavaş yavaş içilir. Miktar bir gün için yeterli.
9.79 Pelin otundan çay
Genel halsizlik, şişkinlik, mide zayıflığı, ağız kokusu, safra şikayetleri, sarılık, böbrek güçsüzlüğü, kulak ağrısı, açık yaralarla savaşmaya iyi gelir. Dolaşımı iyileştirir, adet kanamasını teşvik eder.
Pişirme süresi yaklaşık 5 dk
Kalori p. porsiyon:
1 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Pelin 1 çay kaşığı / 2g. (az)
Su 1 su bardağı / 120g. (evet)
Pişirme talimatları:
2 çay kaşığı pelin otu alın ve 250 ml kaynar su dökün. Üç dakika dinlendirin, sonra eleyin. Yemekten yarım saat önce iç.
9.80 Safra hastalıklarına karşı çay karışımı
Safra şikayetleri veya böbrek zayıflığı ile savaşmak için iyidir. Analjezik ve antispazmodik, sakinleştirici, hormon düzenleyici, iştah açıcı, mide ve bağırsakları güçlendirir, idrar söktürücü, analjezik ve antispazmodiktir.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk
Kalori p. porsiyon:
4 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Balsam 1 çay kaşığı / 0,4g. (Evet)
Tarım 1/8 oz / 0,4g. (Evet)
Şerbetçiotu 1/8 oz / 0,4g. (Evet)
Su 2 su bardağı / 500g. (evet)
Pelin 1/8 oz / 0,4g. (az)
Boyacı süpürge otu 1/2 oz / 0,4g. (Evet)
Pişirme talimatları:
1 su bardağı kaynar suya 1 yemek kaşığı karışım ekleyin, 10 dakika demleyin
dakika, süzün, günde 4 kez 1/2 bardak iç!