3,500.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Böbrek Taşları Sırasında Beslenme 2
Buradasınız: Anasayfa / Blog
9 Ağustos 2024, Cuma
Böbrek taşları sırasında beslenme 2
Böbrek taşları sırasında beslenme: E013 DİYETETİK - Protein ve elektrolit - Böbrek - Böbrek taşları (nefrolitiasis)
Böbrek taşları sırasında beslenme 2

9.22 Kereviz çorbası

 

Dalağı zorlamak, sinirleri yatıştırır, iştahı ve sindirimi uyarır, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 45 dk

Kalori p. porsiyon: 101

4 porsiyon

Alerjenler: ACGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Su 2 su bardağı / 500g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 15g. (az)

Kereviz kökü 1 adet / 500g. (evet)

Tavuk yumurtası 1 adet / 55g. (az)

Kereviz çubukları 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

Kavuzlu kepekli un 2-3 çay kaşığı / 25g. (evet)

Krema ekşi %10 2 yemek kaşığı / 25g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Sıcak bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin; bir tutam hindistan cevizi, bir tutam tuz, 1/2 su bardağı tam tahıllı kavuzlu un (mümkün olduğunca taze öğütülmüş) ekleyin ve karıştırırken terleyin; yavaş yavaş 1/2 litre sıcak su ekleyin; 1 büyük ince kıyılmış kereviz yumru ekleyin; yaklaşık 35 dakika pişirin ve ardından püre haline getirin; 1 yumurta sarısını 1 su bardağı krema ile karıştırın; sıcakta - artık kaynamıyor! - şiddetle çorba; İnce doğranmış kereviz yaprakları ekleyin; biber ile, tadına bakmak için tuz.

9.23 Champignon pirinci

 

Böbrekleri güçlendirir, idrar söktürücüdür, vücudu içeriden ısıtır, kan damarlarını genişletir, kasları güçlendirir, sindirimi teşvik eder ve yüksek tansiyonla savaşmak için iyidir, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştah kaybı ile savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 410

2 porsiyon

Alerjenler: L

 

Bileşenlerin miktarı :

Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Maydanoz 1/2 oz / 20g. (Evet)

Champignon 1/8 lbs - 2oz / 60g. (Evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 7/8 lbs / 350g. (Evet)

Karanfil 2 adet / 1g. (evet)

Pirinç (tam tahıllı) 5/8 oz / 200g. (evet)

Defne yaprağı 2 adet / 1g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Karanfilleri soğanın içine takın. Sebze suyunu soğan ve defne yaprağı ile kaynayana kadar ısıtın. Pirinci kaynayan sıvıya ekleyin, sıcaklığı en düşük seviyeye düşürün ve kapağı kapalı olarak 20-25 dakika karıştırın.

Bu arada mantarları yıkayın, temizleyin, dilimleyin, biraz su ile kısa bir süre soteleyin veya soteleyin. Maydanozu yıkayın ve ince ince doğrayın. Soğanı pirinçten çıkarın, mantarları ve maydanozu ekleyin, karabiberle tatlandırın.

 

9.24 Mandalinalı hindiba salatası

 

Mukusu çözer, ABC vitaminleri bakımından zengindir, sindirimi teşvik eder, dalağı zorlar, kilo kaybını teşvik eder. İştahsızlık, şişkinlik, immün yetmezlik ile savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 257

3 porsiyon

Alerjenler: AGNO

 

Bileşenlerin miktarı :

Portakal reçeli 1 çay kaşığı / 4g. (evet)

Mandalina 4 adet / 300g. (evet)

Hindiba 2-3 adet / 300g. (evet)

Susam yağı 2 çorba kaşığı / 18g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Krema, tatlı %30 1 çorba kaşığı / 10g. (az)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Sirke Aceto Balsamico 2 çay kaşığı / 6g. (evet)

Turuncu 1/2 adet / 70g. (evet)

Limon 1/2 adet / 25g. (evet)

Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)

Beyaz ekmek (buğday ekmeği) 6 dilim / 120g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Mandalinaları soyun ve ısırık büyüklüğünde parçalar halinde kesin; Hindibayı kabaca kesin ve iyice karıştırın.

Sos: susam yağı, karabiber, tuz, ahududu sirkesi veya balzamik

sirke, biraz limon veya portakal suyu, gül kırmızı biberi, portakal marmelatı

Veya alternatif olarak başka bir reçel ile iyice karıştırın. Üzerine biraz tatlı krema verin

salata ve kısa bir süre geçmesine izin verin.

 

9.25 Lor peynirli hamur tatlısı ile soğuk vişne çorbası

 

Kan dolaşımını iyileştirir, iltihabı azaltır, zayıflık, geğirme, diyabet, bağırsakların akut veya kronik tıkanıklığı ile savaşmaya iyi gelir. Müshil, sindirimi uyarır, bağırsak florasını temizler.

Pişirme süresi yaklaşık 2 saat ve daha fazla

Kalori p. porsiyon: 320

2 porsiyon

Alerjenler: GİT

 

Bileşenlerin miktarı :

Vişne kompostosu 7/8 lbs / 450g. (Evet)

Limon kabuğu 1 tutam / 1g. (evet)

Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Vanilya şekeri doğal 1 paket / 1g. (evet)

Ekşi krema %15 yağ 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Agar agar (yosun) 1/2 çay kaşığı / 1,5g. (Evet)

Şeker esmeri 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Lor peyniri %20 1/4 lbs - 4oz / 100g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Vişne kompostosunu süzün.

Kirazların yarısını vişne suyu ile bir blender kullanarak ince bir şekilde püre haline getirin ve bir elekten geçirin.

Agar agar tozunu pürüzsüz olana kadar soğuk suyla karıştırın.

Vişne püresini karıştırırken kaynatın.

Agar-agar'ı karıştırın ve vişne püresini karıştırarak 1 dakika pişirin.

Sıcak vişne püresini iki çorba tabağına yayın.

Kalan kirazları çorbaya serpin.

Vişne çorbasını hafifçe jelleşene kadar 2 saat soğutun.

Kord peyniri, ekşi krema, şeker, vanilya şekeri, tarçın ve limon kabuğu rendesini pürüzsüz, sert bir krema haline getirmek için el mikserini kullanın.

Yemek kaşığı ile kremadan küçük köfteleri delin ve vişne çorbasına koyun.

9.26 Armut kompostosu

 

Armut sindirime fayda sağlar, idrara çıkmayı destekler. Kakao karaciğeri zorlar, kasları güçlendirir, savunmayı güçlendirir. Mantar enfeksiyonlarıyla savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 122

4 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Armut 4 adet / 800g. (evet)

Anason (Adi Rezene) 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Vanilya çubuğu 1 tutam / 1g. (Evet)

Su 1 su bardağı / 280g. (evet)

Kakao 1 tutam / 1g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Armut kaynatın (organik - kabuklu), anason, vanilya, yumuşak biber. Kakao serpin

 

9.27 Kakuleli mısır kahvesi

 

İdrar söktürücüdür, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, rahatlatır, yağı azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 5 dk

Kalori p. porsiyon: 3

1 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Su 1 su bardağı / 120g. (evet)

Tahıl kahvesi 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Kakule 2 çekirdek / 1g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Su, kahve, şeker ve kakuleyi kaynatın. İçmeden önce bir dakika bekletin.

 

9.28 Fesleğenli pestolu kabak

 

Şişkinlik ve mide bulantısı ile savaşmak için iyidir. Rahatlatıcı ve güven verici, sindirimi teşvik eder, dalak ve sindirim sistemini zorlar, detoksifiye eder, kasları ve kemikleri güçlendirir, idrar söktürür, idrara çıkmayı destekler, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 468

3 porsiyon

Alerjenler: ACGHL

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Zemin 1 tutam / 1g. (evet)

Kekik kurutulmuş 2 çay kaşığı / 15g. (evet)

Kabak 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)

Soğan (taze soğan) 2 adet / 40g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)

Yumurtalı erişte (buğday, spagetti) 5/8 oz / 200g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 1g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Limon 1 çay kaşığı / 3g. (Evet)

Limon kabuğu 1 çay kaşığı / 3g. (Evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 yemek kaşığı / 45g. (Evet)

Zeytinyağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)

Badem 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Parmesan 1 oz / 30g. (az)

Fesleğen (taze) 1 Demet / 125g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Fesleğen, zeytinyağı, rendelenmiş badem, parmesan, sebze suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu pürüzsüz bir krema püresi elde edene kadar karıştırın.

Pesto sosunu tuz, kekik, kimyon ve karabiberle tatlandırın.

Spagettiyi bol suda biraz tuz ile haşlayın.

Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve taze soğanları karıştırarak kızartın. Kabağı ekleyin ve karıştırarak kısa bir süre kızartın. Kabak bir ısırık ile yumuşak olmalıdır. Kabağı tuzla tatlandırın.

Bir kapta iyi süzülmüş spagettiyi kabak ve pesto ile karıştırın. Spagettiyi tuz ve karabiberle tatlandırın.

Disfaji, iştahsızlık, potasyum ve magnezyum gereksinimleri için önerilir.

9.29 Kuskus salatası

 

kanseri önler, dalağı zorlar, sindirimi teşvik eder, karaciğer fonksiyonunu uyarır, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, radyasyon hasarını azaltır, idrar söktürücüdür.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 338

3 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Limon suyu 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)

Havuç 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Salatalık 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)

Domates 2 adet / 80g. (evet)

Kuskus 5/8 oz / 200g. (Evet)

Maydanoz 1 Demet / 100g. (evet)

Limon kabuğu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Frenk soğanı 1 demet / 100g. (evet)

Nane 3 dal / 30g. (Evet)

Su 1 su bardağı / 100g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Küçük bir tencerede 250 ml. tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile su kaynatın. Kuskusları ekleyin, ocağı önüne alın ve 5 dakika kapağı kapalı olarak şişmesine izin verin. Kuskusları tekrar ocağa koyun ve hafifçe karıştırarak yaklaşık 2 dakika kaynamaya bırakın. Gerekirse 1-3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin.

Kuskusları limon suyu, doğranmış limon kabuğu ve 1 yemek kaşığı yağ ile karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve demlenmeye bırakın.

Domates, salatalık, maydanoz (hepsi doğranmış), havuç (rendelenmiş), frenk soğanı ve nane (ince doğranmış) ile kuskus ekleyin.

Kuskus salatasını limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

9.30 Kızılcık suyu

 

Antibakteriyel, iştahsızlık, damar sertliği, mesane enfeksiyonları, ishal, soğuk algınlığı ile savaşmaya iyi gelir. Ateş düşürücü, serbest radikallere karşı, gut, idrar söktürücü, mide ülseri, ağız mukozası iltihabı, romatizma.

Pişirme süresi yaklaşık 5 dk

Kalori p. porsiyon: 43

1 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Kızılcık 2 yemek kaşığı / 25g. (önerilir)

Su 1 su bardağı / 125g. (evet)

Bal 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Kızılcıkları blender ile biraz su ile hamur haline getirin. Kalan suyu ekleyin ve bal ile tatlandırın.

 

9.31 Salatalık salatası

 

İdrar söktürücü, detoksifiye edici, şekerin yağa dönüşümünü baskılar, kolesterolü düşürür, kanseri önler. Salatalık soğur ve nemlendirir. Dereotu, gastrointestinal rahatsızlıkta antikonvülsan, şişkinliğe karşı çalışır.

Pişirme süresi yaklaşık 5 dk

Kalori p. porsiyon: 27

2 porsiyon

Alerjenler: O

 

Bileşenlerin miktarı :

Salatalık 1 adet / 400g. (evet)

Dereotu 1 tutam / 1g. (evet)

Sirke (Elma sirkesi) 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Salatalığı kesin (BIO'yu soymayın) ince bir şekilde kesin ve baharatlayın.

9.32 Salatalık çorbası

 

İdrar söktürücü, detoksifiye edici, şekerin yağa dönüşümünü baskılar, kolesterolü düşürür, kanseri önler, sindirimi teşvik eder, terleticidir, kurur, maya enfeksiyonlarıyla savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 96

4 porsiyon

Alerjenler: M

 

Bileşenlerin miktarı :

Su 2 su bardağı / 500g. (evet)

Salatalık 2 adet / 400g. (evet)

Adaçayı 3 yaprak / 3g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 35g. (evet)

Kakule 1 tutam / 1g. (evet)

Kişniş 1 tutam / 1g. (evet)

Hardal 1/2 çay kaşığı / 0,5g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Yağı ısıtın ve küçük salatalıkları kısa sürede kızartın. Hardal tohumu, kişniş, kakule ve tuz ekleyin. Su ekleyin.

10-15 dakika pişirin. Püre haline getirin ve taze doğranmış adaçayı ile süsleyin.

 

9.33 Kuru üzüm ve fındıklı körili pilav

 

İshali durdurur, sindirimi teşvik eder, iştah açıcıdır, mideyi uyumlu hale getirir, kan dolaşımını iyileştirir, ilaç etkisini iyileştirir, iştahı uyarır, cildi detoksifiye eder, sinirleri uyarır, nefes almayı serbest bırakır, vücut ısısını arttırır, terlemeyi teşvik eder.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 275

4 porsiyon

Alerjenler: HO

 

Bileşenlerin miktarı :

Ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Limon Alternatif olarak beyaz şarap için / g. (evet)

Ceviz 2 çorba kaşığı / 25g. (az)

Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)

Elma (tatlı) 2 adet / 300g. (evet)

Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)

Beyaz şarap 1/2 su bardağı / 125g. (az)

Kuru üzüm 2 yemek kaşığı / 25g. (evet)

Su 6 su bardağı / 500g. (evet)

Yabani pirinç (doğa pirinci) 1 su bardağı / 120g. (evet)

Köri 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Bir tencerede yağı ısıtın; doğranmış soğanları cam gibi olana kadar kızartın; köriyi ekleyin ve kısa bir süre köpürmesine izin verin; daha sonra çiğ pirinci sürekli karıştırarak hafif bir ateşte birkaç dakika kızartın; Tuz, bir tutam beyaz şarap veya limon suyu, gül kırmızı biber, doğranmış tatlı elmalar, kuru üzüm, doğranmış, kavrulmuş fındık eklendi; iyice kaplanana kadar üzerine sıcak su dökün; Pirinç pişene kadar pişirin.

Şunlarla iyi gider: havuç ve rezene sebzeleri, haşlanmış sebzeli baklagiller, zencefil ve mantarlı dilimlenmiş kümes hayvanları.

 

9.34 Domatesli narin baharatlı kabak

 

İdrar söktürücü, sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, kan basıncını düşürür, durgunluğu çözer, antioksidatif, idrara çıkmayı destekler, idrar söktürücü, vücudu içeriden ısıtır, kan damarlarını genişletir.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 203

4 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Kabak 4 adet / 800g. (evet)

Pirinç (tam tahıllı) 1 su bardağı / 120g. (evet)

Su 6 su bardağı / 400g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Soğan beyazı 2 adet / 120g. (evet)

Fesleğen (taze) 6-8 yaprak / 3g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Zeytinyağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)

Domates 2 adet / 120g. (evet)

Kekik kurutulmuş 1 tutam / 1g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Sıcak bir tavada zeytinyağı, ince doğranmış soğan ve ince doğranmış kabakları yarı pişene kadar kızartın. Bol miktarda kuru kekik ekleyin. Kabaklar yumuşayana ama gevrek olana kadar domatesleri tuzlayın ve birkaç dakika doğrayın.

İsteğe göre taze fesleğen ekleyin.

Varyasyon: Domateslerin üzerine biraz koyun peyniri koyun ve kapağı kapalı olarak pişirmeyi bitirin.

Pirinci tuzlu suya koyun, kaynayana kadar ısıtın ve yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.

 

9.35 Rezene ve patates graten

 

Enflamasyonu azaltır, kan dolaşımını iyileştirir, sindirimi iyileştirir, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür, iştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, mide ekşimesi ile savaşmaya iyi gelir. Dalağı zorlamak, kan dolaşımını iyileştirir.

Pişirme süresi yaklaşık 1 1/2 saat

Kalori p. porsiyon: 147

2 porsiyon

Alerjenler: CGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Frenk soğanı 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Maydanoz 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Biber Cayenne 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Patates 1/4 lbs - 4oz / 125g. (Evet)

Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)

Parmesan 1 çay kaşığı / 3g. (az)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1/2 su bardağı / 100g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Tavuk sarısı 1 parça / 10g. (az)

Rezene 5/8 oz / 200g. (evet)

Pirinç unu 2 çay kaşığı / 6g. (evet)

Krem ekşi %10 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Şeker kamışı şekeri 1 tutam / 1g. (evet)

Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Soyulmuş patatesleri pişirin ve soğumaya bırakın. Rezeneyi yıkayın, saplarını kesin ve dış yaprakları çıkarın.

Rezene yeşilliklerini saklayın ve daha sonra diğer otlarla birlikte sosa ekleyin.

Rezene yumrularını yaklaşık 15-20 dakika buharda pişirin.

Daha sonra patatesleri ve rezeneyi dilimler halinde kesin ve yağlanmış bir fırın tepsisine katmanlar halinde yerleştirin.

Rezene suyunun sıvısını kaynatın ve un ile bağlayın.

Deniz tuzu, kırmızı biber, şeker, hindistan cevizi ve ekşi krema ile tatlandırın.

Soğumaya ve yumurta sarısı ile alaşımlanmaya bırakın.

Sosu güvecin üzerine yayın, parmesan ve ince kıyılmış maydanoz ve frenk soğanı serpin. 200 ° C / 392 ° F'de fırında yarım saat pişirin.

 

9.36 Rezene-Pirinç Çorbası

 

Dalağı zorlamak, kabızlığı giderir, sinirleri uyarır, detoksifiye eder, iltihabı azaltır, kan dolaşımını iyileştirir.

Pişirme süresi yaklaşık 15-20 dk

Kalori p. porsiyon: 156

2 porsiyon

Alerjenler: EG

 

Bileşenlerin miktarı :

Pirinç çorbası için temel tarif (Congee) 1 su bardağı / 300g. (az)

Soya sosu 1 çizgi / 3g. (az)

Rezene 1/2 adet / 150g. (evet)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 15g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Rezeneyi temel tarife göre pirinç çorbasında yumuşak bir şekilde pişirin.

Servis yapmadan önce bir parça tereyağı ve biraz soya sosu ekleyin.

 

9.37 Roka ile kızarmış kuşkonmaz

 

İdrar söktürücü, kan dolaşımını iyileştirir, kanseri önler, sindirimi uyarır, dalağı zorlar, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, damar sertliği, şişkinlik, mesane zayıflığı, anemi, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet ile savaşmaya iyi gelir.

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 149

3 porsiyon

Alerjenler: G

 

Bileşenlerin miktarı :

Rucola 2 avuç / 30g. (Evet)

Patates 3/4 lbs / 300g. (Evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Limon 1/4 adet / 12g. (evet)

Kuşkonmaz (yeşil veya beyaz) 1,1 lbs / 500g. (Evet)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 20g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Sıcak bir tavada bir parça tereyağını eritin; Soyulmuş kuşkonmazı 3 ila 4 cm'lik parçalar halinde kesin, yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kızartın, ancak gevrekleştirin. Taze çekilmiş karabiber, tuz serpin, birkaç damla limon suyu veya ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış rucola yaprakları ekleyin.

Patatesleri bol tuzlu suda pişirin, ardından kabuklarını soyun.

 

9.38 Meyve suyu

 

İshali durdurur, sindirimi teşvik eder, iştah açıcıdır, mideyi uyumlu hale getirir, ağrıyı hafifletir, detoksifiye eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 176

2 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Elma (tatlı) 4 adet / 300g. (evet)

Bal 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Turuncu 2 adet / 150g. (evet)

Havuç 2 adet / 150g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Portakal ve havuçları soyun. Tüm malzemeleri meyve sıkacağı ve meyve suyuna sığacak şekilde küpler halinde kesin. Bal ile tatlı.

 

9.39 Doyurucu polenta püresi

 

Dalak ve mideyi güçlendirir, sulamayı teşvik eder, sindirimi teşvik eder, detoksifiye eder, terlemeyi teşvik eder, kan lipitlerini azaltır, uyarır, durgunluğu çözer, iştahı uyarır, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk

Kalori p. porsiyon: 262

2 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Mısır Yağı (Polenta) 1 su bardağı / 120g. (evet)

Soğan (taze soğan) 2 adet / 40g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Polenta'yı kaynar suda karıştırın ve 7 dakika şişmesine izin verin. Yeşil soğan, rendelenmiş zencefil, zerdeçal, muskat, tuz ve zeytinyağını ekleyip 3 dakika daha bekleyin.

 

9.40 Patatesli köri soslu alabaş

 

Enflamasyonu azaltır, kolesterolü düşürür, idrar söktürür, bağırsak rüzgarlarını iletir, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, kilo kaybını teşvik eder. İştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 1 saat

Kalori p. porsiyon: 188

4 porsiyon

Alerjenler: GL

 

Bileşenlerin miktarı :

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Frenk maydanozu kurutulmuş 1 Demet / 80g. (evet)

Limon kabuğu 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Ekşi krema %15 yağ 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)

Patates 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Alabaş, 3/4 lbs / 300g. (Evet)

Lavaj 1/2 çay kaşığı / 2g. (Evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Patates 6 adet / 450g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 300g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Patatesleri tuzlu suda haşlayın.

Sebze suyunun yarısını kaynatın. Küp küp doğranmış patatesleri, hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi, zencefil ve lavajı ekleyin. Patateslerin üzerini örtün ve yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin ve pürüzsüz olana kadar bir blender ile püre haline getirin.

Kalan sebze suyunu kaynatın. Alabaşları küpler halinde kesin ve ekleyin, örtün ve yaklaşık 8 dakika pişirin. Patates sosunu karıştırın ve her şeyi kısa bir süre ısıtın.

Karıştırma çubuğu, frenk maydanozu ve ekşi krema ile püre haline getirin. Frenk maydanozu kremasını alabaş sebzeleriyle karıştırın.

Pişmiş, soyulmuş patateslerle servis yapın.

 

9.41 Taze peynirli marul

 

Acı maddeler idrar söktürücü etkiye sahiptir ve sindirim bölgesindeki kan dolaşımını teşvik eder. Hardal, tiroid fonksiyonunu iyileştirir, romatizma semptomlarını hafifletir.

Pişirme süresi yaklaşık 5 dk

Kalori p. porsiyon: 802

1 porsiyon

Alerjenler: AFM

 

Bileşenlerin miktarı :

Hardal 1 bıçak ucu / 1g. (evet)

Limon suyu 1 çizgi / 3g. (evet)

Soyadan taze peynir 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Tam tahıllı ekmek 2 dilim / 40g. (evet)

Yaprak salataları (acı) 2 porsiyon / 60g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Otlar çeşitli 2 çay kaşığı / 4g. (Evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Siyah kimyon 1 tutam / 1g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Marulu yıkayın ve ince koparın.

150 ml krem peynir, hardal sıçraması, limon suyu, 1 diş sarımsak, doğranmış taze otlar, bir tutam biber ve ezilmiş çörek otunu karıştırın ve üzerine dökün. Kepekli ekmek ile servis yapın.

 

9.42 Armutlu darı

 

Ferahlatıcı ve besleyici, sindirimi teşvik eder, idrara çıkmayı destekler, öksürükle savaşmaya iyi gelir, terlemeyi teşvik eder, kan lipitlerini azaltır, uyarır, durgunluğu çözer, karaciğeri güçlendirir, kasları güçlendirir, kolesterolü düşürür, antiparaziterdir.

Pişirme süresi yaklaşık 35 dk

Kalori p. porsiyon: 213

5 porsiyon

Alerjenler: G

 

Bileşenlerin miktarı :

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Kakao 1 tutam / 1g. (az)

Su 1 1/2 su bardağı / 200g. (evet)

Ay çekirdeği 2 yemek kaşığı / 4g. (evet)

Arpa maltı 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Üzüm suyu kırmızı 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)

Darı 1 su bardağı / 120g. (evet)

Armut 4 adet / 600g. (evet)

Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Krema, tatlı %30 2 çay kaşığı / 20g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Darıyı 5 dakika pişirin ve 30 dakika daha şişmesine izin verin.

 

Sonra: Bir güveçte biraz üzüm suyunu ısıtın; doğranmış armut, çok az rendelenmiş zencefil, bir tutam tuz, acerola, bir tutam kakao ekleyin ve kısa bir süre soteleyin; Haşlanmış darı, ayçiçeği çekirdeği, tadına göre biraz arpa maltı, porsiyon başına 1 çay kaşığı krema veya biraz tereyağı ekleyin.

 

9.43 Sebze ve domates soslu erişte

 

Sindirim sistemini korur. Detoksifiye edici, İştahsızlık, şişkinlik, inflamatuar bağırsak hastalığı, obezite, gut, mide ülseri, mide krampları, romatizma, mide ekşimesi, on iki parmak bağırsak ülseri ile savaşmaya iyi gelir, sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur.

Pişirme süresi yaklaşık 45 dk

Kalori p. porsiyon: 562

2 porsiyon

Alerjenler: ACG

 

Bileşenlerin miktarı :

Kekik kurutulmuş 1 tutam / 1g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Soğan (arpacık soğanı) 1 adet / 20g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 15g. (evet)

Kabak 1 adet / 80g. (evet)

Havuç 1 adet / 80g. (evet)

Domates 1/4 lbs - 4oz / 125g. (Evet)

Yumurtalı erişte (buğday) 5/8 oz / 200g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Krem şanti peyniri 2 yemek kaşığı / 30g. (az)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Domatesleri biraz su ile haşlayın, süzün ve suyunu toplayın, domatesleri parçalara ayırın.

Kabaca kabak ve havuç rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Buharda pişirilen arpacık soğanı çok yumuşaktır. Domatesleri ekleyin, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Domatesleri kalın bir sos haline getirin.

Kaynatmak için bol tuzlu su getirin, tam tahıllı erişteleri sertleşene kadar pişirin. Makarnanın pişme süresinde bir tavada zeytinyağında ısıtın. Havuçları karıştırırken kızartın, hafifçe tuzlayın. Kabağı ekleyin, karıştırırken kısa bir süre soteleyin. Sebzeler bir ısırık ile yumuşak olmalıdır.

Makarnayı süzün, krem şanti ile karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Domates sosu ile süsleyin.

 

9.44 Yulaf Congee

 

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Pişirme süresi yaklaşık 2-4 saat

Kalori p. porsiyon: 162

3 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Su: 6 su bardağı / 700g. (evet)

Yulaf 1 su bardağı / 125g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Yulaf ve suyu yaklaşık 1: 6 oranında pişirin. Su miktarı, pürenin kalınlığını belirler (saf tat maddesi). Yulaf şişer, bu yüzden fazla almayın. Yulafları iyi yalıtımlı ve ağır kapaklı bir tencereye koyun. Yulafı en hafif alevde kısa bir kaynatmadan sonra kaynatmak önemlidir, aksi takdirde yanar. Yulafı 2-4 saat pişirin. Ne kadar uzun süre pişirirse, o kadar güçlenir.

 

9.45 Aromatik baharatlı yulaf gevreği

 

İshali durdurur, sindirimi teşvik eder, iştah açıcıdır, mideyi uyumlu hale getirir, ishali hafifletir, bağışıklık sistemini güçlendirir, detoksifiye eder ve bağışıklık sistemini uyarır.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 280

3 porsiyon

Alerjenler: AH

 

Bileşenlerin miktarı :

Yulaf gevreği (tam tahıllı) 1 su bardağı / 125g. (evet)

Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)

Kakule 3-4 kapsül / 2g. (evet)

Melisa (taze) 3-4 yaprak / 3g. (evet)

Ceviz 1 çorba kaşığı / 15g. (az)

Elma (tatlı) 1 adet / 220g. (evet)

Fındık 1 çorba kaşığı / 15g. (az)

Wakame 1 inç / 2g. (Evet)

Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Yulaf ezmesi ve fındık kavurun. Sıcak su ekleyin. Kakule, wakame ekleyin ve 20 dakika pişirin. Rendelenmiş elma, aserola ve limon otu ekleyin.

 

9.46 Taze soğan ve havuçlu yulaf ezmesi çorbası

 

Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sindirimi uyarır, ağrıyı azaltır, iştahı uyarır, durgunluğu giderir.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 135

3 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Havuç 2 adet / 200g. (evet)

Yulaf 6 yemek kaşığı / 48g. (Evet)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 15g. (az)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)

Aşk 1 sap / 15g. (evet)

Soğan (taze soğan) 2 adet / 40g. (evet)

Su 2 su bardağı / 480g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Yulafı tereyağında kavurun, tuz ve baharat ekleyin, su dökün ve kaynayana kadar ısıtın. 10 dk. sonra rendelenmiş havuçları ve lavajı ekleyin, 10 dakika pişirin. İnce doğranmış soğanı ekleyin.

 

9.47 Oryantal pirinç tavası

 

Dalağı zorlamak, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon ile savaşmaya iyi gelir, yağların sindirilmesine yardımcı olur, böbrek ve mesaneyi güçlendirir.

Çok sayıda vitamin, mineral ve ikincil bitki aktif bileşenleri.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 303

6 porsiyon

Alerjenler: EL

 

Bileşenlerin miktarı :

Bezelye 3 oz / 80g. (evet)

Pirinç (tam tahıllı) 3/8 lbs - 6oz / 180g. (Evet)

Domates 5/8 oz / 200g. (Evet)

Ananas 1/8 lbs - 2oz / 60g. (Evet)

Biber 1/4 lbs - 4oz / 120g. (Evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 1g. (evet)

Şeftali 1/8 lbs - 2oz / 60g. (Evet)

Bambu 3 oz / 80g sürgünler. (Evet)

Shiitake, kurutulmuş 1/2 oz / 80g. (Evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 1/4 su bardağı / 500g. (Evet)

Melisa (taze) 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Köri 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Soğan (taze soğan) 4 adet / 80g. (evet)

Kolza yağı 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

Lavaj 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Fesleğen (taze) 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Maydanoz 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Mısır 3 oz / 80g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Mantarları 20 dakika suda bekletin.

Pirinci sebze suyunda 15 dakika haşlayın ve biraz köri ile tatlandırın.

Soğanı soyun, ince küpler halinde kesin.

Yağı bir tavada ısıtın ve soğan küplerini soteleyin.

Biberleri ikiye yıkayın, çekirdeğini çıkarın, küpler halinde kesin ve ekleyin.

Mısır, mantar ve bambu filizlerini ekleyin, sertleşene kadar 5 dakika pişirin.

Ayrıca fasulye filizi, bezelye, şeftali küpleri ve ananas küplerini de ekleyin.

Sonra soyulmuş, doğranmış domatesleri ekleyin.

Pişmiş pirinci ekleyin ve otlar ve karabiberle tatlandırın.

 

9.48 Kırmızı biber-domatesli pilav

 

Az kolesterol, diyabet ile savaşmak için iyidir. Protein oranı düşük, düşük yağ içeriği, az protein. Dalağı zorlamak, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon, depresyonlarla savaşmak için iyidir.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 291

3 porsiyon

Alerjenler: L

 

Bileşenlerin miktarı :

Maydanoz 1/2 oz / 20g. (Evet)

Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)

Domates 1/4 lbs - 4oz / 120g. (Evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

Champignon 1/8 lbs - 2oz / 60g. (Evet)

Pirinç (tam tahıllı) 5/8 oz / 200g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 7/8 lbs / 400g. (Evet)

Karanfil 2 adet / 1g. (evet)

Defne yaprağı 2 adet / 1g. (evet)

Biber 4 adet / 120g. (evet)

Biber (gül biber) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Soğanı ince ince doğrayın. Biberleri ince şeritler halinde kesin.

Margarini bir tencerede ısıtın, soğan ve biberleri ve pirinci soteleyin.

Sebze suyunu ekleyin, karanfil ve defne yaprağını ekleyin ve kapalı bir tencerede yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Domates etini 1 cm'lik küpler halinde kesin ve pişirme bitiminden 5 dakika önce pirincin üzerine ekleyin.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın