3,500.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Böbrek Taşları Sırasında Beslenme 1
Buradasınız: Anasayfa / Blog
9 Ağustos 2024, Cuma
Böbrek taşları sırasında beslenme 1
Böbrek taşları sırasında beslenme: E013 DİYETETİK - Protein ve elektrolit - Böbrek - Böbrek taşları (nefrolitiasis)
Böbrek taşları sırasında beslenme 1

1 Tedavi stratejisi

 

Beslenme tedavisinin temeli bir ovo-lakto-sebzeli diyettir - yani. Bitkisel gıdalar hayvana tercih edilir: tahıllar, fasulye, sebzeler, kuruyemişler ve meyveler.

Önemli olan yeterli sıvı temini ve kalsiyum açısından zengin gıdaların tüketilmesidir.

Böbrek taşı tipine göre fosfat, pürin veya oksalik asitli gıdalardan uzak durulmalıdır.

Önerilen içecekler: berrak su, meyve ve bitki çayları, seyreltilmiş meyve suları, yüksek magnezyum içerikli ve az sodyumlu maden suyu.

 

2 Önlemek

 

Çok miktarda protein ve yağ (özellikle hayvansal yağ), ıspanak, ravent, sakatat, işlenmiş peynir, kola, yer fıstığı, kakao ve çikolatanın yanı sıra siyah ve yeşil çay. Çekirdek kahve ve alkol.

 

3 Kahvaltı

 

kkal. porsiyon başına

 

Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281

 

Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112

 

Erikli arpa püresi ................................................................ 106

 

Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi .................................................... 113

 

Arpa çorbası ................................................................................... 265

 

Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165

 

Kahvaltı - Meyveli pilav ............................................................. 230

 

Brokoli ve Parmesan kızarmış ekmek üzerine yayılmış .............................. 148

 

Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94

 

Havuçlu içecek ................................................................................... 143

 

Havuçlu Risotto ................................................................................ 308

 

Havuç çorbası ................................................................................... 209

 

Kereviz çorbası................................................................................... 101

 

Champignon pirinç ........................................................................... 410

 

Armut kompostosu ......................................................................... 122

 

Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3

 

Kuskus Salatası ............................................................................ 338

 

Kızılcık suyu................................................................................ 43

 

Salatalık çorbası............................................................................... 95

 

Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275

 

Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203

 

Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155

 

Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148

 

Meyve suyu...................................................................................... 175

 

Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262

 

Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187

 

Armutlu darı ............................................................................ 213

 

Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561

 

Yulaflı Congee .................................................................................. 162

 

Aromatik baharatlı yulaf gevreği ..................................................... 280

 

Taze soğan ve havuçlu yulaf ezmesi çorbası .................................. 134

 

Armut suyu ...................................................................................... 180

 

Erikli Kek .................................................................................... 502

 

Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197

 

Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427

 

Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162

 

Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95

 

Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380

 

Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68

 

Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148

 

Havuç ve rezene ile pirinç congee ............................................. 131

 

Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158

 

Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206

 

Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400

 

Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139

 

Biberiyeli Patates....................................................................... 188

 

Muzlu irmik lapası ..................................................... 307

 

Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105

 

Meyve ve kuruyemiş ile yazıldığından ............................................................. 289

 

Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10

 

Pelin otu otundan ................................................................. çay

 

Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123

 

Çilekli vanilyalı krema ............................................................. 278

 

Sebzeli pilav ............................................................................... 303

 

Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198

 

Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244

 

Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205

 

4 atıştırmalık

 

Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112

 

Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94

 

Erikli Kek .................................................................................... 502

5 Öğle Yemeği

 

Enginar çorbası .............................................................................. 142

 

Kuşkonmaz ve bitki yahni ........................................................... 168

 

Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281

 

Erikli arpa püresi ................................................................ 106

 

Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi .................................................... 113

 

Arpa çorbası ................................................................................... 265

 

Basmati pirinci + Kabak tofu yemeği ................................................... 145

 

Yoğurtlu siyah kök .................................................................... 424

 

Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165

 

Brokoli ve Parmesan kızarmış ekmek üzerine yayılmış .............................. 148

 

Brokoli kremalı çorba ........................................................................ 98

 

Havuç ve darı, elma kompostosu ile fırında .................................... 349

 

Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94

 

Havuçlu içecek ................................................................................... 143

 

Havuçlu Risotto ................................................................................ 308

 

Havuç çorbası ................................................................................... 209

 

Kereviz ve patates kremalı çorba....................................................... 112

 

Kereviz çorbası................................................................................... 101

 

Champignon pirinç ........................................................................... 410

 

Mandalina ......................................................... ile hindiba salatası 256

 

Lor peynirli börek ile soğuk vişne çorbası ................................. 320

 

Armut kompostosu ......................................................................... 122

 

Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3

 

Fesleğenli pesto ile kabak ............................................................. 467

 

Kuskus Salatası ............................................................................ 338

 

Kızılcık suyu................................................................................ 43

 

Salatalık salatası .............................................................................. 27

 

Salatalık çorbası............................................................................... 95

 

Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275

 

Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203

 

Rezene ve patates graten ............................................................... 147

 

Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155

 

Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148

 

Meyve suyu...................................................................................... 175

 

Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262

 

Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187

 

Taze peynirli marul .............................................................. 802

 

Armutlu darı ............................................................................ 213

 

Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561

 

Yulaflı Congee .................................................................................. 162

 

Taze soğan ve havuçlu yulaf ezmesi çorbası .................................. 134

 

Oryantal pirinç tavası............................................................................ 303

 

Kırmızı biber-domatesli pilav ....................................................................... 291

 

Armut suyu ...................................................................................... 180

 

Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197

 

Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427

 

Sebzeli ve fesleğen soslu patatesli gnocchi ............................ 166

 

Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162

 

Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95

 

Yabani otlar ve domates soslu patates torbaları ............................. 417

 

Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380

 

Balkabağı çorbası ............................................................................... 104

 

Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68

 

Hızlı kabak çorbası ........................................................................ 41

 

Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148

 

Havuç ve rezene ile pirinç congee .............................................. 131

 

Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158

 

Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206

 

Haşlanmış sebzeli pilav ......................................................... 166

 

Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400

 

Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139

 

Biberiyeli Patates....................................................................... 188

 

Beyaz lahana ile Rus kasha ................................................ 250

 

Muzlu irmik lapası ..................................................... 307

 

Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105

 

Bahar salatası .................................................................................. 162

 

Kavunlu çilek çorbası .......................................................... 87

 

Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10

 

Pelin otu otundan ................................................................. çay

 

Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123

 

Domates çorbası ................................................................................. 100

 

Provence pistou ile sebze kasesi............................................ 137

 

Sebzeli pilav ............................................................................... 303

 

Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198

 

Isınma havuç çorbası ..................................................................... 133

 

Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244

 

Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205

 

Sarı mercimek çorbası .......................................................................... 155

 

Kabak irmik kremalı çorba ...................................................... 146

6 Öğleden sonra

 

Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112

 

Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94

 

Erikli Kek .................................................................................... 502

7 akşam yemeği

 

Enginar çorbası .............................................................................. 142

 

Kuşkonmaz ve bitki yahni ........................................................... 168

 

Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281

 

Erikli arpa püresi ................................................................ 106

 

Arpa çorbası ................................................................................... 265

 

Basmati pirinci + Kabak tofu yemeği ................................................... 145

 

Yoğurtlu siyah kök .................................................................... 424

 

Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165

 

Brokoli kremalı çorba ........................................................................ 98

 

Havuçlu içecek ................................................................................... 143

 

Havuçlu Risotto ................................................................................ 308

 

Havuç çorbası ................................................................................... 209

 

Kereviz ve patates kremalı çorba....................................................... 112

 

Kereviz çorbası................................................................................... 101

 

Lor peynirli börek ile soğuk vişne çorbası ................................. 320

 

Armut kompostosu ......................................................................... 122

 

Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3

 

Fesleğenli pesto ile kabak ............................................................. 467

 

Kızılcık suyu................................................................................ 43

 

Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275

 

Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203

 

Rezene ve patates graten ............................................................... 147

 

Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155

 

Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148

 

Meyve suyu...................................................................................... 175

 

Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262

 

Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187

 

Armutlu darı ............................................................................ 213

 

Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561

 

Yulaflı Congee .................................................................................. 162

 

Oryantal pirinç tavası............................................................................ 303

 

Kırmızı biber-domatesli pilav ....................................................................... 291

 

Armut suyu ...................................................................................... 180

 

Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197

 

Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427

 

Sebzeli ve fesleğen soslu patatesli gnocchi ............................ 166

 

Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162

 

Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95

 

Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380

 

Balkabağı çorbası ............................................................................... 104

 

Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68

 

Hızlı kabak çorbası ........................................................................ 41

 

Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148

 

Havuç ve rezene ile pirinç congee 131

 

Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158

 

Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206

 

Haşlanmış sebzeli pilav ......................................................... 166

 

Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400

 

Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139

 

Biberiyeli Patates....................................................................... 188

 

Beyaz lahana ile Rus kasha ................................................ 250

 

Muzlu irmik lapası ..................................................... 307

 

Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105

 

Kavunlu çilek çorbası .......................................................... 87

 

Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10

 

Pelin otu otundan ................................................................. çay

 

Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123

 

Domates çorbası ................................................................................. 100

 

Provence pistou ile sebze kasesi............................................ 137

 

Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198

 

Isınma havuç çorbası ..................................................................... 133

 

Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244

 

Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205

 

Sarı mercimek çorbası .......................................................................... 155

8 Herhangi bir zaman

 

Yeniden basım çorbası için temel tarif (Congee) ...................................... 140

 

Havuçlu içecek ................................................................................... 143

 

Havuç çorbası ................................................................................... 209

 

Armut kompostosu ......................................................................... 122

 

Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3

 

Kızılcık suyu................................................................................ 43

 

Meyve suyu...................................................................................... 175

 

Yulaflı Congee .................................................................................. 162

 

Armut suyu ...................................................................................... 180

 

Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162

 

Havuç ve rezene ile pirinç congee ............................................. 131

 

Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158

 

Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206

 

Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400

 

Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139

 

Muzlu irmik lapası ..................................................... 307

 

Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105

 

Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10

 

Pelin otu otundan ................................................................. çay

 

Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205

 

9 yemek tarifi

 

(önerilir) = Daha fazlasını kullanabilirsiniz.

(little) = Belirtilenden daha azını kullanmalı veya atlamalısınız.

9.1 Enginar çorbası

 

Detoksifiye edici, idrara çıkmayı destekler, sindirimi düzenler, iştahı uyarır, hafif müshil, dalağı zorlar, kilo kaybını teşvik eder. Gastrointestinal fonksiyonu güçlendirir, kan damarlarını genişletir, kanseri önler.

 

Pişirme süresi yaklaşık 40 dk

Kalori p. porsiyon: 142

3 porsiyon

Alerjenler: GLN

 

Bileşenlerin miktarı :

Susam, beyaz 1 çay kaşığı / 10g. (evet)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 20g. (az)

Soğan (arpacık soğanı) 1 adet / 20g. (evet)

Limon 1/4 adet / 8g. (evet)

Tuz: 1 tutam / 0,5g. (az)

Susam ezmesi (Tahin) 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Mısır unu 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Enginar 4 adet / 400g. (evet)

Limon kabuğu 1/4 adet / g. (evet)

Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)

Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 250g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Enginarları 2 litre suda tuz ile dış yaprakları hafifçe çıkarılabilir hale gelene kadar haşlayın. Yaprakları ve çiçek merkezini (lifli) çıkarın, böylece sadece toprak kalır.

Tereyağını eritin, soğanı küçük parçalar halinde kesin ve hafifçe buharda pişirin; biraz mısır unu, hindistan cevizi ekleyin; sebze çorbası ile demlemek; tuz, biraz limon kabuğu ve suyu, zerdeçal ve enginar diplerini ekleyin, hafifçe pişirin ve püre haline getirin; Tahin ile tatlandırın ve servis yapmadan önce susam serpin.

9.2 Kuşkonmaz ve bitki yahni

 

İdrar söktürücüdür, kan dolaşımını iyileştirir, kanseri önler, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, karaciğer fonksiyonlarını uyarır.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 168

4 porsiyon

Alerjenler: GL

 

Bileşenlerin miktarı :

Kişniş 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)

Limon suyu 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Limon kabuğu 1/2 parça / 3g. (evet)

Kuşkonmaz (yeşil veya beyaz) 1,8 lbs / 800g. (Evet)

Maydanoz 1 Demet / 125g. (Evet)

Patates 7/8 lbs / 400g. (Evet)

Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 30g. (az)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,3g. (Evet)

Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Patatesleri bol tuzlu su ile yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Sebze suyunu limon kabuğu rendesi, kişniş ve hindistan cevizi ile kaynayana kadar ısıtın. Soyulmuş ve dilimlenmiş kuşkonmazı içinde pişirin.

Kuşkonmazı bir elek içinde boşaltın. Pişirme sıvısını toplayın. Karıştırıcıda 200 g pişmiş kuşkonmaz (alt uçlar), pişirme sıvısı ve maydanozu pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. Sosu krem şanti ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Kuşkonmazı ekleyip tekrar ısıtın ve limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Patateslerle birlikte servis yapın.

 

9.3 Arpa ve sebze çorbası

 

İdrar yapmayı, detoksifiye etmeyi destekler, dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, uyum sağlar

Pişirme süresi yaklaşık 2 saat

Kalori p. porsiyon: 281

3 porsiyon

Alerjenler: AGL

 

Bileşenlerin miktarı :

Domates 1 adet / 50g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Maydanoz 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Kereviz çubukları 2 dal / 20g. (evet)

Soğan (arpacık soğanı) 1 adet / 20g. (evet)

Kimyon (Kimyon tohumu) 1 bıçak ucu / 0,5g. (Evet)

Ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Bezelye, yeşil 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)

Havuç 2 adet / 150g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Su 1 su bardağı / 250g. (evet)

Shiitake, kurutulmuş 1/8 oz / 4g. (evet)

Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)

Fransız fasulyesi Bir Avuç / 30g. (az)

Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Ertesi gün arpayı akşamları ıslatın. Ertesi gün mantarları ayrı ayrı ıslatın. Kahverengi soğan ve kimyon yağda, daha sonra su ile kaynatın. Doğranmış sebzeleri, biraz tuzu, arpayı ve shiitake mantarlarını ekleyin ve her şeyi kalın bir çorba haline getirin. Sonunda biber, maydanoz ve biraz tereyağı ile tatlandırın.

 

9.4 Çilek ile arpa püresi

 

İdrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, müshil, sindirimi teşvik eder, detoksifiye eder, terlemeyi teşvik eder, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 2 saat

Kalori p. porsiyon: 113

5 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)

Arpa maltı 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Kakao 1 tutam / 1g. (az)

Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Kakule 3 kapsül / 1g. (evet)

Taze zencefil 2 dilim / 2g. (evet)

Melisa (taze) 2-4 yaprak / 3g. (evet)

Ahududu 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Arpayı geniş bir tencerede su, zencefil ve kakule kabukları ile haşlayın. Tencereyi bir kapakla kapatın ve yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin.

2 porsiyon pişmiş arpa lapası için bir kaseye yaklaşık 2 kepçe koyun. Ayçiçeği çekirdeği, malt, kakao tozu ve bir tutam tuz ile karıştırın. Taze meyveleri yulaf lapasına karıştırın ve üzerine taze nane veya limon otu serperek servis yapın.

İpucu: Önceden pişirilmiş arpa lapası (meyvesiz) buzdolabında iyi bir şekilde saklanabilir ve örneğin haşlanmış sebzeler veya meyveli baharatlı komposto gibi tatlı veya tuzlu yemekler için kullanılabilir.

9.5 Erikli arpa püresi

 

Dalak, idrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, rahatlatır, iç ısıyı azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 107

5 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)

Butter Bio 2 çay kaşığı / 6g. (az)

Şeker kamışı şekeri 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Erik 1 su bardağı / 120g. (evet)

Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Arpayı iri iri öğütün ve kuru olarak kavurun. Sıcak su ekleyin, zencefil ve kakule ekleyin ve kısık ateşte hamur haline gelmesine izin verin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve biraz su ile 10 dakika kaynatın. Sonunda haşlanmış erikleri, biraz tereyağı ve tatlandırıcıyı ekleyin.

Varyant: Hızlı gitmek istiyorsanız, shot yerine arpa gevreği kullanabilirsiniz.

9.6 Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi

 

Sindirimi teşvik eder, idrara çıkmayı destekler, dalağı teşvik eder, idrar söktürücü, dalağı zorlar, rahatlatır, terlemeyi teşvik eder.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 114

5 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Kakule 3 kapsül / 1g. (evet)

Taze zencefil 2 dilim / 2g. (evet)

Armut 1 adet / 200g. (evet)

Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)

Şeker kamışı şekeri 1/2 çay kaşığı / 5g. (Evet)

Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Arpayı iri iri öğütün ve kuru olarak kavurun. Sıcak su ekleyin, zencefil ve kakule ekleyin ve kısık ateşte hamur haline gelmesine izin verin. Armutu soyup küp küp doğrayın ve biraz su ile 10 dakika kaynatın. Sonunda haşlanmış armut, biraz tereyağı ve tatlandırıcı ekleyin.

 

Varyant: Hızlı gitmek istiyorsanız, shot yerine arpa gevreği kullanabilirsiniz.

9.7 Arpa çorbası

 

İdrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, karaciğer fonksiyonunu uyarır, antioksidatif, sindirimi teşvik eder, detoksifiye eder, kan lipitlerini azaltır, uyarır, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 25 dk

Kalori p. porsiyon: 265

2 porsiyon

Alerjenler: A

 

Bileşenlerin miktarı :

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Maydanoz 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Arpayı tavada kızartın, ardından öğütün, ardından öğütün ve su, biraz tuz ve zencefil ile püre haline getirin. Servis yapmadan önce yağ ve maydanoz ekleyin.

 

Varyant: Hazırlanmış sebze veya et suyu ile pişirirseniz yemeğe daha iyi bir tat katabilirsiniz.

 

9.8 Yeniden basım çorbası için temel tarif (Congee)

 

Vücudun drenajı için düşük yağ içeriği, aşırı kilolu ve yüksek tansiyon.

Pişirme süresi yaklaşık 2-4 saat

Kalori p. porsiyon: 140

3 porsiyon

Alerjen:

 

Bileşenlerin miktarı :

Pirinç çeşidi herhangi bir 1 su bardağı / 120g. (Evet)

Su: 6 su bardağı / 700g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Pirinç ve suyu yaklaşık 1: 6 oranında pişirin. Su miktarı, püre kalınlığını belirler (tat meselesi).

Pirinci ağır kapaklı bir tencereye koyun. Pirinci en hafif alevde kısa bir kaynatma işleminden sonra kaynatmak önemlidir, aksi takdirde yanar.

Pirinci 2-4 saat kaynatın. Ne kadar uzun süre pişirirse o kadar güçlenir.

Yemeği kahvaltıda yemek isterseniz, pirinci yatmadan hemen önce koyabilirsiniz.

Güvenli tarafta olmak için, önce tencerenizin ve pişiricinizin davranışını benzer bir süre gözlem altında kontrol etmelisiniz, böylece hiçbir şey yanmaz.

Daha sonra kullanmak üzere soğutun.

 

9.9 Besleyici bir sebze çorbası için temel tarif

 

Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, dalağı zorlar, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, kan lipitlerini azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 2-3 saat

Kalori p. porsiyon: 48

5 porsiyon

Alerjenler: L

 

Bileşenlerin miktarı :

Zeytinyağı 1 çorba kaşığı / 4g. (evet)

Yaban havucu 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Kekik kurutulmuş 1 tutam / 1g. (evet)

Lavaj 1 yemek kaşığı / 3g. (evet)

Defne yaprağı 2 yaprak / 1g. (evet)

Havuç 3 adet / 200g. (evet)

Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)

Ardıç meyvesi 6 adet / 6g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Limon 1/2 adet / 25g. (evet)

Kereviz kökü 1 su bardağı / 100g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Su 3 su bardağı / 650g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Sebzeleri küpler halinde kesin.

Yağı güveçte ısıtın, kısa süre soğan ve sebzeleri kızartın.

Soğuk su ekleyin, ardından zencefil, defne yaprağı ve limon suyunu ekleyin.

Ardıç, kekik ve lavaj ile tatlandırın. Kısık ateşte 2-3 saat örtün ve pişirin.

Kullanılmış sebzeler atılmalıdır.

Temel tarif, bir çorba tabanı görevi görür ve sebzeleri, baklagilleri veya tahılları rafine eder.

Hemen sebze çorbası yemek istiyorsanız, istediğiniz sebzeleri yarım saat önce ekleyin.

Daha sonra kullanmak üzere soğutun.

 

9.10 Basmati pirinci + Kabaklı tofu yemeği

 

İdrar söktürücüdür, idrara çıkmayı destekler, dalak ve mideyi uyumlu hale getirir, şişkinliği azaltır, vücut aşırı kilosu ve yüksek tansiyonla savaşmaya iyi gelir. Antioksidatif, sindirimi, terlemeyi teşvik eder, kan lipitlerini azaltır, dalağı zorlar.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 146

4 porsiyon

Alerjenler: E

 

Bileşenlerin miktarı :

Pirinç Basmati 1/2 su bardağı / 60g. (evet)

Kişniş 1/2 çay kaşığı / 4g. (evet)

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 6g. (evet)

Soya Tofu 5/8 lbs - 8oz / 250g. (az)

Su 3 su bardağı / 200g. (evet)

Kabak 1 adet / 700g. (evet)

Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 4g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Tofu küplerini kesin ve zeytinyağı, tamari, ezilmiş kişniş ve zencefil ile marine edin. En az 1 saat bırakın.

Basmati pirincini suyla pişirin. Soğan ve kakule ile tatlandırabilirsiniz.

Kabak ve tofuyu tavada kızgın yağda yaklaşık 5-7 dakika kavurun.

Bir tabakta pirinç ve tofu servis yapın.

Maydanozu ekleyin.

Ayrıca evde ve hareket halindeyken salata olarak da kullanılabilir.

9.11 Yoğurtlu siyah kök

 

Böbreği, mesaneyi uyarır ve vücudun temizlenmesini zorlar. Fizyolojik anlamda genellikle organizmadaki bezleri uyarırlar. Bağırsakların akut veya kronik kabızlığıyla savaşmak için iyidir.

Vitaminler ve eser elementler bakımından zengindir.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 424

2 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Yoğurt (doğal, %1,5 yağ) 4 yemek kaşığı / 80g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Salsify 1 lbs / 400g. (Evet)

Otlar çeşitli 1 yemek kaşığı / 8g. (evet)

Otlar çeşitli 2 yemek kaşığı / 6g. (evet)

Çok tahıllı ekmek (gri ekmek) 6 dilim / 120g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Salsifiye soyun ve yumuşayana kadar tuzlu suda pişirin. Suyu dökün, salsifiye soğutun ve boyutuna göre kesin.

Yoğurtla kaplayın ve taze otlar serpin. Ekmekle birlikte servis yapın.

Konserveden elde edilen salsify'ı da kullanabilirsiniz.

 

9.12 Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası

 

Dalağı zorlamak, ishali hafifletir, antibakteriyel, kan yapıcı, kan detoksifiye edici, iltihabı azaltır, idrar söktürücü, kan dolaşımını iyileştirir.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 166

4 porsiyon

Alerjenler: GLMNO

 

Bileşenlerin miktarı :

Hardal 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Yoğurt (doğal, %3,5 yağ) 1 su bardağı / 250g. (evet)

Sirke (Elma sirkesi) 1 çizgi / 3g. (evet)

Kereviz kökü 1 1/2 parça / 900g. (evet)

Ekşi krema %15 yağ 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)

Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)

Limon otu 1 tutam / 1g. (Evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Limon suyu 1 adet / 40g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Susam yağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)

Elma (ekşi) 1/2 parça / 100g. (evet)

Siyah kimyon 1 tutam / 1g. (evet)

Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Soyulmuş kerevizi kalın dilimler halinde pişirin ve ardından ısırık büyüklüğünde şeritler halinde kesin.

 

Pansuman: Biraz yoğurt, ekşi krema, zerdeçal, susam yağı, biber, limon otu tozu, ince doğranmış soğan, biraz hardal, tuz, ezilmiş çörek otu, biraz soğuk su, limon suyu veya sirke karıştırın; ekşi doğranmış elma, biraz gül kırmızı biber, ılık kereviz ekleyin ve iyice karıştırın; 2 - 3 saat veya bir gece dinlendirin.

 

Çiğ gıda yerine ideal

 

9.13 Kahvaltı - Meyveli pilav

 

Kan dolaşımı bozuklukları, tromboz, emboli riski, yüksek tansiyon, baş ağrısı, kalp krizi ve felç ile savaşmak için iyidir. Kan birikimini teşvik eder, sindirimi teşvik eder, iltihabı azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 10 dk - 3 saat

Kalori p. porsiyon: 231

3 porsiyon

Alerjenler: GHO

 

Bileşenlerin miktarı :

Bal 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)

İncir 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Kuru hurma 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Badem 1/2 çay kaşığı / 5g. (evet)

Fındık 1/2 çay kaşığı / 5g. (az)

Butter Bio 1 yemek kaşığı / 15g. (az)

Pirinç çorbası için temel tarif (Congee) 6 su bardağı / 500g. (az)

Elma (ekşi) 1 adet / 200g. (evet)

sütü (tam yağlı süt, %3,5 yağ), 1/2 ila 1 su bardağı / 80g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Pirinç congee'yi temel tarife göre pişirin veya önceden pişirilmiş kullanın.

Sütle daha akışkan ve balla tatlı hale getirin.

Meyveleri ve kuruyemişleri tereyağında kızartın ve bitmiş pirinç çorbası ile karıştırın, doğranmış hurma, incir ve elmayı ekleyin.

9.14 Kızarmış ekmek üzerine brokoli ve Parmesan

 

İştahsızlık, kan pıhtılaşması, tiroid fonksiyonu ile savaşmak, B12 vitaminini artırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, geğirme, diyabet, akut veya kronik kabızlık ile savaşmak için iyidir, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 148

2 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,3g. (Evet)

Brokoli 5/8 oz / 200g. (evet)

Lor peyniri %20 3 oz / 80g. (az)

Tost ekmeği (tam tahıllı) 6 dilim / 24g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Frenk soğanı 1 yemek kaşığı / 5g. (evet)

Fesleğen (taze) 1 yemek kaşığı / 5g. (evet)

Limon kabuğu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)

Yoğurt (doğal, %1,5 yağ) 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Parmesan 2 yemek kaşığı / 15g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Brokoliyi bir elek ekinde buharda sertleşene kadar 8 dakika pişirin. Brokoliyi ince ince doğrayın.

Lor peyniri, yoğurt, parmesan ve limon kabuğunu iyice karıştırın. Peynir kremasını brokoli, fesleğen ve frenk soğanı ile karıştırın. Sürülmüş ürünü tuz ve karabiberle tatlandırın. Çıtır çıtır kızarmış tostun üzerine servis yapın.

 

9.15 Brokoli kremalı çorba

 

Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, sağlıklı kemikler, dişler, saçlar ve tırnaklar oluşturun ve koruyun. Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır.

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 98

6 porsiyon

Alerjenler: LO

 

Bileşenlerin miktarı :

Patates 2 adet / 120g. (evet)

Brokoli 1,1 lbs / 500g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Biberiye 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)

Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)

Su: 1 su bardağı / 50g. (evet)

Havuç 2 adet / 150g. (evet)

Adaçayı 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 7gr. (evet)

Beyaz şarap 1/2 su bardağı / 125g. (az)

 

Pişirme talimatları:

Tavaya zeytinyağını ekleyin, yıkanmış ve doğranmış brokoliyi, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, kısa bir süre soteleyin, doğranmış soğanı ekleyin, suyla doldurun, sebzelerin üzerini en az 3 parmak genişliğinde kaplayacak kadar su. Bulyon, tuz ekleyin, biraz beyaz şarap ekleyin, terbiyeli adaçayı ve biberiyeyi ekleyin.

Kaynayana kadar ısıtın ve ardından küçük bir ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Biberle tatlandırın, gerekirse deniz tuzu ile tatlandırın. Çorbayı püre haline getirin.

9.16 Elma kompostosu ile havuç ve darı fırında

 

Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sinirleri ve mideyi yatıştırır, idrar söktürür, bağırsağın kronik kabızlığıyla savaşmaya iyi gelir.

Pişirme süresi yaklaşık 1 saat

Kalori p. porsiyon: 350

7 porsiyon

Alerjenler: CGH

 

Bileşenlerin miktarı :

sütü (tam yağlı süt, %3,5 yağ), 2 su bardağı / 450g. (Evet)

Butter Bio 1 çay kaşığı / 4g. (az)

Tavuk yumurtası 4 adet / 240g. (az)

Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)

Taze zencefil 2 çay kaşığı / 6g. (evet)

Havuç 7/8 lbs / 400g. (Evet)

Limon kabuğu 1/2 parça / 2g. (evet)

Elma (ekşi) 4 adet / 600g. (evet)

Yoğurt (doğal,% 1.5 yağ) 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)

Şeker esmeri 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)

Karanfil 2 adet / 1g. (evet)

Şeker esmeri 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Badem püresi 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)

Su 1 su bardağı / 300g. (evet)

Darı 5/8 oz / 200g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Fırını önceden 100°C/212°F'ye ısıtın (sirkülasyon havası 8o°C/176°F, gaz seviyesi 2 ile). Sütü darı ile kaynayana kadar ısıtın, limon kabuğu rendesi ve şekeri ekleyin. Örtün ve 5 dakika pişirin, ardından önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırını orta ateşe getirin.

Elmaları soyun ve küçük parçalar halinde kesin, su, karanfil ve şekerle yaklaşık 5 dakika kaynatın.

Darıyı bir kapta rendelenmiş havuç, ince kıyılmış zencefil ve acerola ile karıştırın.

Badem ezmesini (veya tereyağını) el mikseri ile karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve her şeyi pürüzsüz bir krema haline getirin. Ekşi krema ile karıştırın. Darı ve havuç ekleyin.

Yumurta aklarını çok sert çırpın ve darı hamurunun altına kaldırın. Bir fırın tepsisine tereyağı sürün. Darıyı ekleyin ve önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kısık ateşte pişirin.

Elma kompostosu ile servis yapın.

 

9.17 Havuçlu ve patatesli rucola sandviç

 

Enflamasyonu azaltır, sindirimi iyileştirir, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, kabızlıkla savaşmaya iyi gelir (Lif bakımından zengin), durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 20 dk

Kalori p. porsiyon: 94

4 porsiyon

Alerjenler: AG

 

Bileşenlerin miktarı :

Limon kabuğu 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)

Tam tahıllı ekmek 8 dilim / 48g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Rucola 1/2 demet / 100g. (evet)

Soğan (taze soğan) 1 adet / 20g. (evet)

Ekşi krema %15 yağ 2 yemek kaşığı / 45g. (evet)

Patates (etli) 5/8 oz / 200g. (evet)

Havuç 1 adet / 50g. (evet)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Patatesleri nazikçe pişirin, soyun ve patates presi ile sıkın.

Sebze suyunu temel tarife göre pişirin ve kısa bir pişirme süresinden sonra bir havucu çıkarın ve bir çatalla ince bir şekilde ezin.

Patatesleri, havuçları, rendelenmiş limon kabuğu rendesini ve ekşi kremayı pürüzsüz bir krema haline getirin. Havuç ve patates kremasını ince kıyılmış roka salatası ile karıştırın. Sürülen yağı tuz ve karabiberle tatlandırın ve ekmeği yayın.

İnce kıyılmış genç soğanları serpin.

 

9.18 Havuçlu içecek

 

Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, idrar söktürür, biriktirir, göz geliştirir, detoksifiye eder, sinir güçlendirir.

Pişirme süresi yaklaşık 15 dk

Kalori p. porsiyon: 143

1 porsiyon

Alerjenler: H

 

Bileşenlerin miktarı :

Su / 50g. (Evet)

Darı gevreği 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)

Havuç 7/8 lbs / 200g. (Evet)

Badem püresi 1 çay kaşığı / 3g. (evet)

Bal 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Darı gevreği 50 ml soğuk su serpin ve 10 dakika şişmesine izin verin. Taze havuçların suyunu sıkın veya 200 ml kullanın.

Darı gevreği, havuç suyu, badem ezmesi ve balı blender ile püre haline getirin.

 

9.19 Havuçlu Risotto

 

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri, iştahsızlığı, şişkinliği, yüksek tansiyonu, depresyonları, diyabeti, ishali önler, karaciğer fonksiyonlarını uyarır, durgunluğu çözer.

Pişirme süresi yaklaşık 45 dk

Kalori p. porsiyon: 308

2 porsiyon

Alerjenler: GL

 

Bileşenlerin miktarı :

Maydanoz 1/2 demet / 25g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,3g. (Evet)

Parmesan: 1 yemek kaşığı / 10g. (az)

Havuç 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)

Pirinç çeşidi herhangi bir 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)

Soğan (taze soğan) 2 yemek kaşığı / 7gr. (evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,3g. (Evet)

Rezene tohumu öğütülmüş 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)

Zeytinyağı 1/2 çay kaşığı / 5g. (evet)

Fesleğen (taze) 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)

Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 280g. (Evet)

 

Pişirme talimatları:

Yağı bir tavada ısıtın, soğanları cam gibi ve çok yumuşak bir şekilde kızartın.

Maydanoz ekleyin, kısa bir süre soteleyin. Pirinç, havuç ve hindistan cevizi ekleyin, karıştırırken kısa bir süre soteleyin. Sebze suyunu ekleyin, rezene ve fesleğen ile tatlandırın, kaynayana kadar ısıtın ve pirinç ve havuçlar iyice pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Zaman zaman karıştırın ve gerekirse biraz sebze suyu ekleyin. Risotto biraz çorba şeklinde olmalıdır. Pişirme süresinin bitiminden hemen önce beyaz şarabı karıştırın ve risottoyu kısa bir süre pişirin. Risottoyu ocaktan alın, Parmesan ile karıştırın.

 

9.20 Havuç çorbası

 

Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, kan dolaşımını iyileştirir, ilaç etkisini iyileştirir, iştahı artırır, karaciğeri uyarır

Pişirme süresi yaklaşık 30 dk

Kalori p. porsiyon: 210

2 porsiyon

Alerjenler: O

 

Bileşenlerin miktarı :

Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Havuç 1,1 lbs / 500g. (Evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Beyaz şarap 1/2 su bardağı / 125g. (az)

Ay çekirdeği Alternatif olarak çam fıstığı / g. (evet)

Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)

Kekik kurutulmuş Gül kırmızı biberine alternatif / g. (evet)

Çam fıstığı 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)

Portakal suyu Alternatif olarak şarap için / g. (evet)

Maydanoz 2 yemek kaşığı / 10g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Soyulmuş büyük kesilmiş havuç parçalarını sıcak suya koyun; pişirin ve sonra püre haline getirin; öğütülmüş biber, biraz hindistan cevizi, bir tutam tuz ile tatlandırın; bir tutam beyaz şarap ekleyin ve birkaç dakika pişirin veya portakal suyu ile tatlandırın; İstediğiniz gibi maydanoz ekleyin; biraz gül, kırmızı biber veya taze kekik karıştırın; Servis yapmadan önce kavrulmuş çam fıstığı veya ayçiçeği çekirdeği serpin.

 

9.21 Kereviz ve patates kremalı çorba

 

Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, sindirimi iyileştirir.

Pişirme süresi yaklaşık 45 dk

Kalori p. porsiyon: 113

4 porsiyon

Alerjenler: GL

 

Bileşenlerin miktarı :

Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 su bardağı / 700g. (Evet)

Toprak: 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)

Limon kabuğu 1/4 parça / 1g. (evet)

Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 20g. (az)

Tuz 1 tutam / 1g. (az)

Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)

Patates 5/8 oz / 200g. (Evet)

Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)

Maydanoz 1 çorba kaşığı / 8g. (evet)

 

Pişirme talimatları:

Zeytinyağını bir tencerede hafifçe ısıtın. Soğanları hafif ateşte çok nazikçe kızartın. Temel tarife göre sebze suyu ile dökün.

Örtün ve 15 dakika pişirin.

Lor kesilmiş patates, kereviz, hindistan cevizi, kimyon ve limon kabuğu rendesi ekleyin. Tuzla tatlandırın ve 12 dakika pişirin. Patates ve kereviz yumuşak olmalıdır.

Limon kabuğunu çıkarın.

Çorbayı bir blender kullanarak krem şanti ile püre haline getirin. Çorbayı tuzla tatlandırın.

Çorbayı kıyılmış maydanozla birlikte porsiyonlar halinde düzenleyin.

 

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın