1 Tedavi stratejisi
Beslenme tedavisinin temeli bir ovo-lakto-sebzeli diyettir - yani. Bitkisel gıdalar hayvana tercih edilir: tahıllar, fasulye, sebzeler, kuruyemişler ve meyveler.
Önemli olan yeterli sıvı temini ve kalsiyum açısından zengin gıdaların tüketilmesidir.
Böbrek taşı tipine göre fosfat, pürin veya oksalik asitli gıdalardan uzak durulmalıdır.
Önerilen içecekler: berrak su, meyve ve bitki çayları, seyreltilmiş meyve suları, yüksek magnezyum içerikli ve az sodyumlu maden suyu.
2 Önlemek
Çok miktarda protein ve yağ (özellikle hayvansal yağ), ıspanak, ravent, sakatat, işlenmiş peynir, kola, yer fıstığı, kakao ve çikolatanın yanı sıra siyah ve yeşil çay. Çekirdek kahve ve alkol.
3 Kahvaltı
kkal. porsiyon başına
Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281
Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112
Erikli arpa püresi ................................................................ 106
Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi .................................................... 113
Arpa çorbası ................................................................................... 265
Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165
Kahvaltı - Meyveli pilav ............................................................. 230
Brokoli ve Parmesan kızarmış ekmek üzerine yayılmış .............................. 148
Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94
Havuçlu içecek ................................................................................... 143
Havuçlu Risotto ................................................................................ 308
Havuç çorbası ................................................................................... 209
Kereviz çorbası................................................................................... 101
Champignon pirinç ........................................................................... 410
Armut kompostosu ......................................................................... 122
Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3
Kuskus Salatası ............................................................................ 338
Kızılcık suyu................................................................................ 43
Salatalık çorbası............................................................................... 95
Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275
Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203
Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155
Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148
Meyve suyu...................................................................................... 175
Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262
Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187
Armutlu darı ............................................................................ 213
Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561
Yulaflı Congee .................................................................................. 162
Aromatik baharatlı yulaf gevreği ..................................................... 280
Taze soğan ve havuçlu yulaf ezmesi çorbası .................................. 134
Armut suyu ...................................................................................... 180
Erikli Kek .................................................................................... 502
Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197
Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427
Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162
Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95
Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380
Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68
Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148
Havuç ve rezene ile pirinç congee ............................................. 131
Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158
Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206
Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400
Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139
Biberiyeli Patates....................................................................... 188
Muzlu irmik lapası ..................................................... 307
Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105
Meyve ve kuruyemiş ile yazıldığından ............................................................. 289
Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10
Pelin otu otundan ................................................................. çay
Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123
Çilekli vanilyalı krema ............................................................. 278
Sebzeli pilav ............................................................................... 303
Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198
Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244
Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205
4 atıştırmalık
Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112
Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94
Erikli Kek .................................................................................... 502
5 Öğle Yemeği
Enginar çorbası .............................................................................. 142
Kuşkonmaz ve bitki yahni ........................................................... 168
Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281
Erikli arpa püresi ................................................................ 106
Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi .................................................... 113
Arpa çorbası ................................................................................... 265
Basmati pirinci + Kabak tofu yemeği ................................................... 145
Yoğurtlu siyah kök .................................................................... 424
Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165
Brokoli ve Parmesan kızarmış ekmek üzerine yayılmış .............................. 148
Brokoli kremalı çorba ........................................................................ 98
Havuç ve darı, elma kompostosu ile fırında .................................... 349
Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94
Havuçlu içecek ................................................................................... 143
Havuçlu Risotto ................................................................................ 308
Havuç çorbası ................................................................................... 209
Kereviz ve patates kremalı çorba....................................................... 112
Kereviz çorbası................................................................................... 101
Champignon pirinç ........................................................................... 410
Mandalina ......................................................... ile hindiba salatası 256
Lor peynirli börek ile soğuk vişne çorbası ................................. 320
Armut kompostosu ......................................................................... 122
Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3
Fesleğenli pesto ile kabak ............................................................. 467
Kuskus Salatası ............................................................................ 338
Kızılcık suyu................................................................................ 43
Salatalık salatası .............................................................................. 27
Salatalık çorbası............................................................................... 95
Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275
Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203
Rezene ve patates graten ............................................................... 147
Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155
Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148
Meyve suyu...................................................................................... 175
Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262
Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187
Taze peynirli marul .............................................................. 802
Armutlu darı ............................................................................ 213
Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561
Yulaflı Congee .................................................................................. 162
Taze soğan ve havuçlu yulaf ezmesi çorbası .................................. 134
Oryantal pirinç tavası............................................................................ 303
Kırmızı biber-domatesli pilav ....................................................................... 291
Armut suyu ...................................................................................... 180
Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197
Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427
Sebzeli ve fesleğen soslu patatesli gnocchi ............................ 166
Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162
Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95
Yabani otlar ve domates soslu patates torbaları ............................. 417
Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380
Balkabağı çorbası ............................................................................... 104
Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68
Hızlı kabak çorbası ........................................................................ 41
Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148
Havuç ve rezene ile pirinç congee .............................................. 131
Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158
Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206
Haşlanmış sebzeli pilav ......................................................... 166
Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400
Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139
Biberiyeli Patates....................................................................... 188
Beyaz lahana ile Rus kasha ................................................ 250
Muzlu irmik lapası ..................................................... 307
Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105
Bahar salatası .................................................................................. 162
Kavunlu çilek çorbası .......................................................... 87
Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10
Pelin otu otundan ................................................................. çay
Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123
Domates çorbası ................................................................................. 100
Provence pistou ile sebze kasesi............................................ 137
Sebzeli pilav ............................................................................... 303
Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198
Isınma havuç çorbası ..................................................................... 133
Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244
Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205
Sarı mercimek çorbası .......................................................................... 155
Kabak irmik kremalı çorba ...................................................... 146
6 Öğleden sonra
Çilek ile arpa püresi ............................................................... 112
Havuçlu ve patatesli rucola sandviç .................................................. 94
Erikli Kek .................................................................................... 502
7 akşam yemeği
Enginar çorbası .............................................................................. 142
Kuşkonmaz ve bitki yahni ........................................................... 168
Arpa ve sebze çorbası ............................................................ 281
Erikli arpa püresi ................................................................ 106
Arpa çorbası ................................................................................... 265
Basmati pirinci + Kabak tofu yemeği ................................................... 145
Yoğurtlu siyah kök .................................................................... 424
Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası ............................................ 165
Brokoli kremalı çorba ........................................................................ 98
Havuçlu içecek ................................................................................... 143
Havuçlu Risotto ................................................................................ 308
Havuç çorbası ................................................................................... 209
Kereviz ve patates kremalı çorba....................................................... 112
Kereviz çorbası................................................................................... 101
Lor peynirli börek ile soğuk vişne çorbası ................................. 320
Armut kompostosu ......................................................................... 122
Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3
Fesleğenli pesto ile kabak ............................................................. 467
Kızılcık suyu................................................................................ 43
Kuru üzüm ve fındık ile körili pilav...................................................... 275
Domatesli narin baharatlı kabak ....................................... 203
Rezene ve patates graten ............................................................... 147
Rezene-Pirinç Çorbası ......................................................................... 155
Roka .......................................................... ile kızarmış kuşkonmaz 148
Meyve suyu...................................................................................... 175
Doyurucu polenta püresi ..................................................................... 262
Patatesli köri soslu alabaş ............................................ 187
Armutlu darı ............................................................................ 213
Sebze ve domates soslu erişte .................................... 561
Yulaflı Congee .................................................................................. 162
Oryantal pirinç tavası............................................................................ 303
Kırmızı biber-domatesli pilav ....................................................................... 291
Armut suyu ...................................................................................... 180
Şeftali ........................................................................ ile Polenta 197
Kuru üzüm ve uğruna ....................................................... ile yulaf lapası 427
Sebzeli ve fesleğen soslu patatesli gnocchi ............................ 166
Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162
Patates-fesleğen çorbası ............................................................................ 95
Domates ve maydanoz soslu balkabağı köfte ....................... 380
Balkabağı çorbası ............................................................................... 104
Kabak-yoğurt çorbası .................................................................... 68
Hızlı kabak çorbası ........................................................................ 41
Patatesli serinletici salatalık çorbası ...................................... 148
Havuç ve rezene ile pirinç congee 131
Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158
Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206
Haşlanmış sebzeli pilav ......................................................... 166
Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400
Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139
Biberiyeli Patates....................................................................... 188
Beyaz lahana ile Rus kasha ................................................ 250
Muzlu irmik lapası ..................................................... 307
Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105
Kavunlu çilek çorbası .......................................................... 87
Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10
Pelin otu otundan ................................................................. çay
Kalın bezelye çorbası ............................................................................. 123
Domates çorbası ................................................................................. 100
Provence pistou ile sebze kasesi............................................ 137
Sebzeli irmik çorbası .............................................................. 198
Isınma havuç çorbası ..................................................................... 133
Zeytin-ot-soslu buğday irmiği ve salata ......................... 244
Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205
Sarı mercimek çorbası .......................................................................... 155
8 Herhangi bir zaman
Yeniden basım çorbası için temel tarif (Congee) ...................................... 140
Havuçlu içecek ................................................................................... 143
Havuç çorbası ................................................................................... 209
Armut kompostosu ......................................................................... 122
Kakuleli mısır kahvesi ............................................................... 3
Kızılcık suyu................................................................................ 43
Meyve suyu...................................................................................... 175
Yulaflı Congee .................................................................................. 162
Armut suyu ...................................................................................... 180
Karahindiba salatası ile patates........................................................... 162
Havuç ve rezene ile pirinç congee ............................................. 131
Ballı armut ve siyah susam ile pirinç congee ........................... 158
Yaban havucu ile pilav ......................................................................... 206
Kereviz çubukları ile kavrulmuş darı ................................................... 400
Erik kompostosu ile kavrulmuş darı ................................................. 139
Muzlu irmik lapası ..................................................... 307
Sebzeli irmik çorbası ..................................................... 105
Ardıç meyvesi ..................................................................... çayı 10
Pelin otu otundan ................................................................. çay
Tam yağlı sütlü tahıl püresi - Ayrıca 8. aydan itibaren bebekler için ........ 205
9 yemek tarifi
(önerilir) = Daha fazlasını kullanabilirsiniz.
(little) = Belirtilenden daha azını kullanmalı veya atlamalısınız.
9.1 Enginar çorbası
Detoksifiye edici, idrara çıkmayı destekler, sindirimi düzenler, iştahı uyarır, hafif müshil, dalağı zorlar, kilo kaybını teşvik eder. Gastrointestinal fonksiyonu güçlendirir, kan damarlarını genişletir, kanseri önler.
Pişirme süresi yaklaşık 40 dk
Kalori p. porsiyon: 142
3 porsiyon
Alerjenler: GLN
Bileşenlerin miktarı :
Susam, beyaz 1 çay kaşığı / 10g. (evet)
Butter Bio 1 yemek kaşığı / 20g. (az)
Soğan (arpacık soğanı) 1 adet / 20g. (evet)
Limon 1/4 adet / 8g. (evet)
Tuz: 1 tutam / 0,5g. (az)
Susam ezmesi (Tahin) 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Mısır unu 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Enginar 4 adet / 400g. (evet)
Limon kabuğu 1/4 adet / g. (evet)
Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 250g. (evet)
Pişirme talimatları:
Enginarları 2 litre suda tuz ile dış yaprakları hafifçe çıkarılabilir hale gelene kadar haşlayın. Yaprakları ve çiçek merkezini (lifli) çıkarın, böylece sadece toprak kalır.
Tereyağını eritin, soğanı küçük parçalar halinde kesin ve hafifçe buharda pişirin; biraz mısır unu, hindistan cevizi ekleyin; sebze çorbası ile demlemek; tuz, biraz limon kabuğu ve suyu, zerdeçal ve enginar diplerini ekleyin, hafifçe pişirin ve püre haline getirin; Tahin ile tatlandırın ve servis yapmadan önce susam serpin.
9.2 Kuşkonmaz ve bitki yahni
İdrar söktürücüdür, kan dolaşımını iyileştirir, kanseri önler, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, karaciğer fonksiyonlarını uyarır.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 168
4 porsiyon
Alerjenler: GL
Bileşenlerin miktarı :
Kişniş 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)
Limon suyu 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Limon kabuğu 1/2 parça / 3g. (evet)
Kuşkonmaz (yeşil veya beyaz) 1,8 lbs / 800g. (Evet)
Maydanoz 1 Demet / 125g. (Evet)
Patates 7/8 lbs / 400g. (Evet)
Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 30g. (az)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,3g. (Evet)
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Patatesleri bol tuzlu su ile yaklaşık 20 dakika yumuşayana kadar pişirin.
Sebze suyunu limon kabuğu rendesi, kişniş ve hindistan cevizi ile kaynayana kadar ısıtın. Soyulmuş ve dilimlenmiş kuşkonmazı içinde pişirin.
Kuşkonmazı bir elek içinde boşaltın. Pişirme sıvısını toplayın. Karıştırıcıda 200 g pişmiş kuşkonmaz (alt uçlar), pişirme sıvısı ve maydanozu pürüzsüz bir sos elde edene kadar karıştırın. Sosu krem şanti ile pürüzsüz olana kadar çırpın. Kuşkonmazı ekleyip tekrar ısıtın ve limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Patateslerle birlikte servis yapın.
9.3 Arpa ve sebze çorbası
İdrar yapmayı, detoksifiye etmeyi destekler, dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sindirimi teşvik eder, yağın sindirilmesine yardımcı olur, uyum sağlar
Pişirme süresi yaklaşık 2 saat
Kalori p. porsiyon: 281
3 porsiyon
Alerjenler: AGL
Bileşenlerin miktarı :
Domates 1 adet / 50g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Maydanoz 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Kereviz çubukları 2 dal / 20g. (evet)
Soğan (arpacık soğanı) 1 adet / 20g. (evet)
Kimyon (Kimyon tohumu) 1 bıçak ucu / 0,5g. (Evet)
Ayçiçek yağı 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Bezelye, yeşil 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Havuç 2 adet / 150g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Su 1 su bardağı / 250g. (evet)
Shiitake, kurutulmuş 1/8 oz / 4g. (evet)
Butter Bio 1 çay kaşığı / 3g. (az)
Fransız fasulyesi Bir Avuç / 30g. (az)
Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)
Pişirme talimatları:
Ertesi gün arpayı akşamları ıslatın. Ertesi gün mantarları ayrı ayrı ıslatın. Kahverengi soğan ve kimyon yağda, daha sonra su ile kaynatın. Doğranmış sebzeleri, biraz tuzu, arpayı ve shiitake mantarlarını ekleyin ve her şeyi kalın bir çorba haline getirin. Sonunda biber, maydanoz ve biraz tereyağı ile tatlandırın.
9.4 Çilek ile arpa püresi
İdrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, müshil, sindirimi teşvik eder, detoksifiye eder, terlemeyi teşvik eder, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 2 saat
Kalori p. porsiyon: 113
5 porsiyon
Alerjenler: A
Bileşenlerin miktarı :
Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)
Arpa maltı 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Kakao 1 tutam / 1g. (az)
Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Kakule 3 kapsül / 1g. (evet)
Taze zencefil 2 dilim / 2g. (evet)
Melisa (taze) 2-4 yaprak / 3g. (evet)
Ahududu 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Arpayı geniş bir tencerede su, zencefil ve kakule kabukları ile haşlayın. Tencereyi bir kapakla kapatın ve yaklaşık 2 saat kısık ateşte pişirin.
2 porsiyon pişmiş arpa lapası için bir kaseye yaklaşık 2 kepçe koyun. Ayçiçeği çekirdeği, malt, kakao tozu ve bir tutam tuz ile karıştırın. Taze meyveleri yulaf lapasına karıştırın ve üzerine taze nane veya limon otu serperek servis yapın.
İpucu: Önceden pişirilmiş arpa lapası (meyvesiz) buzdolabında iyi bir şekilde saklanabilir ve örneğin haşlanmış sebzeler veya meyveli baharatlı komposto gibi tatlı veya tuzlu yemekler için kullanılabilir.
9.5 Erikli arpa püresi
Dalak, idrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, rahatlatır, iç ısıyı azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 107
5 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)
Butter Bio 2 çay kaşığı / 6g. (az)
Şeker kamışı şekeri 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Erik 1 su bardağı / 120g. (evet)
Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)
Pişirme talimatları:
Arpayı iri iri öğütün ve kuru olarak kavurun. Sıcak su ekleyin, zencefil ve kakule ekleyin ve kısık ateşte hamur haline gelmesine izin verin. Eriklerin çekirdeklerini çıkarın ve biraz su ile 10 dakika kaynatın. Sonunda haşlanmış erikleri, biraz tereyağı ve tatlandırıcıyı ekleyin.
Varyant: Hızlı gitmek istiyorsanız, shot yerine arpa gevreği kullanabilirsiniz.
9.6 Buharda pişirilmiş armut ile arpa püresi
Sindirimi teşvik eder, idrara çıkmayı destekler, dalağı teşvik eder, idrar söktürücü, dalağı zorlar, rahatlatır, terlemeyi teşvik eder.
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 114
5 porsiyon
Alerjenler: A
Bileşenlerin miktarı :
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Kakule 3 kapsül / 1g. (evet)
Taze zencefil 2 dilim / 2g. (evet)
Armut 1 adet / 200g. (evet)
Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)
Şeker kamışı şekeri 1/2 çay kaşığı / 5g. (Evet)
Su 10 su bardağı / 1200g. (evet)
Pişirme talimatları:
Arpayı iri iri öğütün ve kuru olarak kavurun. Sıcak su ekleyin, zencefil ve kakule ekleyin ve kısık ateşte hamur haline gelmesine izin verin. Armutu soyup küp küp doğrayın ve biraz su ile 10 dakika kaynatın. Sonunda haşlanmış armut, biraz tereyağı ve tatlandırıcı ekleyin.
Varyant: Hızlı gitmek istiyorsanız, shot yerine arpa gevreği kullanabilirsiniz.
9.7 Arpa çorbası
İdrar söktürücü, dalağı zorlar, idrara çıkmayı destekler, karaciğer fonksiyonunu uyarır, antioksidatif, sindirimi teşvik eder, detoksifiye eder, kan lipitlerini azaltır, uyarır, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 25 dk
Kalori p. porsiyon: 265
2 porsiyon
Alerjenler: A
Bileşenlerin miktarı :
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Su 1 1/2 su bardağı / 240g. (evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Arpa 1 su bardağı / 120g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Maydanoz 2 yemek kaşığı / 30g. (evet)
Pişirme talimatları:
Arpayı tavada kızartın, ardından öğütün, ardından öğütün ve su, biraz tuz ve zencefil ile püre haline getirin. Servis yapmadan önce yağ ve maydanoz ekleyin.
Varyant: Hazırlanmış sebze veya et suyu ile pişirirseniz yemeğe daha iyi bir tat katabilirsiniz.
9.8 Yeniden basım çorbası için temel tarif (Congee)
Vücudun drenajı için düşük yağ içeriği, aşırı kilolu ve yüksek tansiyon.
Pişirme süresi yaklaşık 2-4 saat
Kalori p. porsiyon: 140
3 porsiyon
Alerjen:
Bileşenlerin miktarı :
Pirinç çeşidi herhangi bir 1 su bardağı / 120g. (Evet)
Su: 6 su bardağı / 700g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pirinç ve suyu yaklaşık 1: 6 oranında pişirin. Su miktarı, püre kalınlığını belirler (tat meselesi).
Pirinci ağır kapaklı bir tencereye koyun. Pirinci en hafif alevde kısa bir kaynatma işleminden sonra kaynatmak önemlidir, aksi takdirde yanar.
Pirinci 2-4 saat kaynatın. Ne kadar uzun süre pişirirse o kadar güçlenir.
Yemeği kahvaltıda yemek isterseniz, pirinci yatmadan hemen önce koyabilirsiniz.
Güvenli tarafta olmak için, önce tencerenizin ve pişiricinizin davranışını benzer bir süre gözlem altında kontrol etmelisiniz, böylece hiçbir şey yanmaz.
Daha sonra kullanmak üzere soğutun.
9.9 Besleyici bir sebze çorbası için temel tarif
Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, dalağı zorlar, durgunluğu çözer, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, yüksek tansiyon, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, kan lipitlerini azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 2-3 saat
Kalori p. porsiyon: 48
5 porsiyon
Alerjenler: L
Bileşenlerin miktarı :
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı / 4g. (evet)
Yaban havucu 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Kekik kurutulmuş 1 tutam / 1g. (evet)
Lavaj 1 yemek kaşığı / 3g. (evet)
Defne yaprağı 2 yaprak / 1g. (evet)
Havuç 3 adet / 200g. (evet)
Soğan beyazı 1 adet / 60g. (evet)
Ardıç meyvesi 6 adet / 6g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Limon 1/2 adet / 25g. (evet)
Kereviz kökü 1 su bardağı / 100g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Su 3 su bardağı / 650g. (evet)
Pişirme talimatları:
Sebzeleri küpler halinde kesin.
Yağı güveçte ısıtın, kısa süre soğan ve sebzeleri kızartın.
Soğuk su ekleyin, ardından zencefil, defne yaprağı ve limon suyunu ekleyin.
Ardıç, kekik ve lavaj ile tatlandırın. Kısık ateşte 2-3 saat örtün ve pişirin.
Kullanılmış sebzeler atılmalıdır.
Temel tarif, bir çorba tabanı görevi görür ve sebzeleri, baklagilleri veya tahılları rafine eder.
Hemen sebze çorbası yemek istiyorsanız, istediğiniz sebzeleri yarım saat önce ekleyin.
Daha sonra kullanmak üzere soğutun.
9.10 Basmati pirinci + Kabaklı tofu yemeği
İdrar söktürücüdür, idrara çıkmayı destekler, dalak ve mideyi uyumlu hale getirir, şişkinliği azaltır, vücut aşırı kilosu ve yüksek tansiyonla savaşmaya iyi gelir. Antioksidatif, sindirimi, terlemeyi teşvik eder, kan lipitlerini azaltır, dalağı zorlar.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 146
4 porsiyon
Alerjenler: E
Bileşenlerin miktarı :
Pirinç Basmati 1/2 su bardağı / 60g. (evet)
Kişniş 1/2 çay kaşığı / 4g. (evet)
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 6g. (evet)
Soya Tofu 5/8 lbs - 8oz / 250g. (az)
Su 3 su bardağı / 200g. (evet)
Kabak 1 adet / 700g. (evet)
Taze zencefil 1/2 çay kaşığı / 4g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Tofu küplerini kesin ve zeytinyağı, tamari, ezilmiş kişniş ve zencefil ile marine edin. En az 1 saat bırakın.
Basmati pirincini suyla pişirin. Soğan ve kakule ile tatlandırabilirsiniz.
Kabak ve tofuyu tavada kızgın yağda yaklaşık 5-7 dakika kavurun.
Bir tabakta pirinç ve tofu servis yapın.
Maydanozu ekleyin.
Ayrıca evde ve hareket halindeyken salata olarak da kullanılabilir.
9.11 Yoğurtlu siyah kök
Böbreği, mesaneyi uyarır ve vücudun temizlenmesini zorlar. Fizyolojik anlamda genellikle organizmadaki bezleri uyarırlar. Bağırsakların akut veya kronik kabızlığıyla savaşmak için iyidir.
Vitaminler ve eser elementler bakımından zengindir.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 424
2 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Yoğurt (doğal, %1,5 yağ) 4 yemek kaşığı / 80g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Salsify 1 lbs / 400g. (Evet)
Otlar çeşitli 1 yemek kaşığı / 8g. (evet)
Otlar çeşitli 2 yemek kaşığı / 6g. (evet)
Çok tahıllı ekmek (gri ekmek) 6 dilim / 120g. (evet)
Pişirme talimatları:
Salsifiye soyun ve yumuşayana kadar tuzlu suda pişirin. Suyu dökün, salsifiye soğutun ve boyutuna göre kesin.
Yoğurtla kaplayın ve taze otlar serpin. Ekmekle birlikte servis yapın.
Konserveden elde edilen salsify'ı da kullanabilirsiniz.
9.12 Egzotik baharatlarla haşlanmış kereviz salatası
Dalağı zorlamak, ishali hafifletir, antibakteriyel, kan yapıcı, kan detoksifiye edici, iltihabı azaltır, idrar söktürücü, kan dolaşımını iyileştirir.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 166
4 porsiyon
Alerjenler: GLMNO
Bileşenlerin miktarı :
Hardal 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Yoğurt (doğal, %3,5 yağ) 1 su bardağı / 250g. (evet)
Sirke (Elma sirkesi) 1 çizgi / 3g. (evet)
Kereviz kökü 1 1/2 parça / 900g. (evet)
Ekşi krema %15 yağ 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)
Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)
Limon otu 1 tutam / 1g. (Evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Limon suyu 1 adet / 40g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Susam yağı 1 çorba kaşığı / 20g. (evet)
Elma (ekşi) 1/2 parça / 100g. (evet)
Siyah kimyon 1 tutam / 1g. (evet)
Zerdeçal (sarı kök) 1 tutam / 1g. (evet)
Pişirme talimatları:
Soyulmuş kerevizi kalın dilimler halinde pişirin ve ardından ısırık büyüklüğünde şeritler halinde kesin.
Pansuman: Biraz yoğurt, ekşi krema, zerdeçal, susam yağı, biber, limon otu tozu, ince doğranmış soğan, biraz hardal, tuz, ezilmiş çörek otu, biraz soğuk su, limon suyu veya sirke karıştırın; ekşi doğranmış elma, biraz gül kırmızı biber, ılık kereviz ekleyin ve iyice karıştırın; 2 - 3 saat veya bir gece dinlendirin.
Çiğ gıda yerine ideal
9.13 Kahvaltı - Meyveli pilav
Kan dolaşımı bozuklukları, tromboz, emboli riski, yüksek tansiyon, baş ağrısı, kalp krizi ve felç ile savaşmak için iyidir. Kan birikimini teşvik eder, sindirimi teşvik eder, iltihabı azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 10 dk - 3 saat
Kalori p. porsiyon: 231
3 porsiyon
Alerjenler: GHO
Bileşenlerin miktarı :
Bal 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Tarçın öğütülmüş 1 tutam / 1g. (evet)
İncir 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Kuru hurma 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Badem 1/2 çay kaşığı / 5g. (evet)
Fındık 1/2 çay kaşığı / 5g. (az)
Butter Bio 1 yemek kaşığı / 15g. (az)
Pirinç çorbası için temel tarif (Congee) 6 su bardağı / 500g. (az)
Elma (ekşi) 1 adet / 200g. (evet)
sütü (tam yağlı süt, %3,5 yağ), 1/2 ila 1 su bardağı / 80g. (evet)
Pişirme talimatları:
Pirinç congee'yi temel tarife göre pişirin veya önceden pişirilmiş kullanın.
Sütle daha akışkan ve balla tatlı hale getirin.
Meyveleri ve kuruyemişleri tereyağında kızartın ve bitmiş pirinç çorbası ile karıştırın, doğranmış hurma, incir ve elmayı ekleyin.
9.14 Kızarmış ekmek üzerine brokoli ve Parmesan
İştahsızlık, kan pıhtılaşması, tiroid fonksiyonu ile savaşmak, B12 vitaminini artırmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek, geğirme, diyabet, akut veya kronik kabızlık ile savaşmak için iyidir, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 148
2 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,3g. (Evet)
Brokoli 5/8 oz / 200g. (evet)
Lor peyniri %20 3 oz / 80g. (az)
Tost ekmeği (tam tahıllı) 6 dilim / 24g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Frenk soğanı 1 yemek kaşığı / 5g. (evet)
Fesleğen (taze) 1 yemek kaşığı / 5g. (evet)
Limon kabuğu 1/2 çay kaşığı / 1g. (evet)
Yoğurt (doğal, %1,5 yağ) 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Parmesan 2 yemek kaşığı / 15g. (az)
Pişirme talimatları:
Brokoliyi bir elek ekinde buharda sertleşene kadar 8 dakika pişirin. Brokoliyi ince ince doğrayın.
Lor peyniri, yoğurt, parmesan ve limon kabuğunu iyice karıştırın. Peynir kremasını brokoli, fesleğen ve frenk soğanı ile karıştırın. Sürülmüş ürünü tuz ve karabiberle tatlandırın. Çıtır çıtır kızarmış tostun üzerine servis yapın.
9.15 Brokoli kremalı çorba
Bağışıklık sisteminizi güçlendirin, sağlıklı kemikler, dişler, saçlar ve tırnaklar oluşturun ve koruyun. Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır.
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 98
6 porsiyon
Alerjenler: LO
Bileşenlerin miktarı :
Patates 2 adet / 120g. (evet)
Brokoli 1,1 lbs / 500g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Biberiye 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 2 su bardağı / 500g. (Evet)
Soğan beyazı 1 adet / 50g. (evet)
Su: 1 su bardağı / 50g. (evet)
Havuç 2 adet / 150g. (evet)
Adaçayı 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı / 7gr. (evet)
Beyaz şarap 1/2 su bardağı / 125g. (az)
Pişirme talimatları:
Tavaya zeytinyağını ekleyin, yıkanmış ve doğranmış brokoliyi, küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, kısa bir süre soteleyin, doğranmış soğanı ekleyin, suyla doldurun, sebzelerin üzerini en az 3 parmak genişliğinde kaplayacak kadar su. Bulyon, tuz ekleyin, biraz beyaz şarap ekleyin, terbiyeli adaçayı ve biberiyeyi ekleyin.
Kaynayana kadar ısıtın ve ardından küçük bir ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin. Biberle tatlandırın, gerekirse deniz tuzu ile tatlandırın. Çorbayı püre haline getirin.
9.16 Elma kompostosu ile havuç ve darı fırında
Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, sinirleri ve mideyi yatıştırır, idrar söktürür, bağırsağın kronik kabızlığıyla savaşmaya iyi gelir.
Pişirme süresi yaklaşık 1 saat
Kalori p. porsiyon: 350
7 porsiyon
Alerjenler: CGH
Bileşenlerin miktarı :
sütü (tam yağlı süt, %3,5 yağ), 2 su bardağı / 450g. (Evet)
Butter Bio 1 çay kaşığı / 4g. (az)
Tavuk yumurtası 4 adet / 240g. (az)
Aserola meyve nektarı veya tozu 1 çay kaşığı / 2g. (evet)
Taze zencefil 2 çay kaşığı / 6g. (evet)
Havuç 7/8 lbs / 400g. (Evet)
Limon kabuğu 1/2 parça / 2g. (evet)
Elma (ekşi) 4 adet / 600g. (evet)
Yoğurt (doğal,% 1.5 yağ) 3/8 lbs - 6oz / 150g. (Evet)
Şeker esmeri 2 yemek kaşığı / 20g. (evet)
Karanfil 2 adet / 1g. (evet)
Şeker esmeri 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Badem püresi 1/8 lbs - 2oz / 50g. (Evet)
Su 1 su bardağı / 300g. (evet)
Darı 5/8 oz / 200g. (evet)
Pişirme talimatları:
Fırını önceden 100°C/212°F'ye ısıtın (sirkülasyon havası 8o°C/176°F, gaz seviyesi 2 ile). Sütü darı ile kaynayana kadar ısıtın, limon kabuğu rendesi ve şekeri ekleyin. Örtün ve 5 dakika pişirin, ardından önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırını orta ateşe getirin.
Elmaları soyun ve küçük parçalar halinde kesin, su, karanfil ve şekerle yaklaşık 5 dakika kaynatın.
Darıyı bir kapta rendelenmiş havuç, ince kıyılmış zencefil ve acerola ile karıştırın.
Badem ezmesini (veya tereyağını) el mikseri ile karıştırın. Yumurta sarısını ekleyin ve her şeyi pürüzsüz bir krema haline getirin. Ekşi krema ile karıştırın. Darı ve havuç ekleyin.
Yumurta aklarını çok sert çırpın ve darı hamurunun altına kaldırın. Bir fırın tepsisine tereyağı sürün. Darıyı ekleyin ve önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kısık ateşte pişirin.
Elma kompostosu ile servis yapın.
9.17 Havuçlu ve patatesli rucola sandviç
Enflamasyonu azaltır, sindirimi iyileştirir, idrara çıkmayı destekler, kolesterolü düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, kabızlıkla savaşmaya iyi gelir (Lif bakımından zengin), durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 20 dk
Kalori p. porsiyon: 94
4 porsiyon
Alerjenler: AG
Bileşenlerin miktarı :
Limon kabuğu 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)
Tam tahıllı ekmek 8 dilim / 48g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Rucola 1/2 demet / 100g. (evet)
Soğan (taze soğan) 1 adet / 20g. (evet)
Ekşi krema %15 yağ 2 yemek kaşığı / 45g. (evet)
Patates (etli) 5/8 oz / 200g. (evet)
Havuç 1 adet / 50g. (evet)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,2g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Patatesleri nazikçe pişirin, soyun ve patates presi ile sıkın.
Sebze suyunu temel tarife göre pişirin ve kısa bir pişirme süresinden sonra bir havucu çıkarın ve bir çatalla ince bir şekilde ezin.
Patatesleri, havuçları, rendelenmiş limon kabuğu rendesini ve ekşi kremayı pürüzsüz bir krema haline getirin. Havuç ve patates kremasını ince kıyılmış roka salatası ile karıştırın. Sürülen yağı tuz ve karabiberle tatlandırın ve ekmeği yayın.
İnce kıyılmış genç soğanları serpin.
9.18 Havuçlu içecek
Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, idrar söktürür, biriktirir, göz geliştirir, detoksifiye eder, sinir güçlendirir.
Pişirme süresi yaklaşık 15 dk
Kalori p. porsiyon: 143
1 porsiyon
Alerjenler: H
Bileşenlerin miktarı :
Su / 50g. (Evet)
Darı gevreği 1 çorba kaşığı / 10g. (evet)
Havuç 7/8 lbs / 200g. (Evet)
Badem püresi 1 çay kaşığı / 3g. (evet)
Bal 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Pişirme talimatları:
Darı gevreği 50 ml soğuk su serpin ve 10 dakika şişmesine izin verin. Taze havuçların suyunu sıkın veya 200 ml kullanın.
Darı gevreği, havuç suyu, badem ezmesi ve balı blender ile püre haline getirin.
9.19 Havuçlu Risotto
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri, iştahsızlığı, şişkinliği, yüksek tansiyonu, depresyonları, diyabeti, ishali önler, karaciğer fonksiyonlarını uyarır, durgunluğu çözer.
Pişirme süresi yaklaşık 45 dk
Kalori p. porsiyon: 308
2 porsiyon
Alerjenler: GL
Bileşenlerin miktarı :
Maydanoz 1/2 demet / 25g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,3g. (Evet)
Parmesan: 1 yemek kaşığı / 10g. (az)
Havuç 5/8 lbs - 8oz / 250g. (Evet)
Pirinç çeşidi herhangi bir 1/4 lbs - 4oz / 100g. (Evet)
Soğan (taze soğan) 2 yemek kaşığı / 7gr. (evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,3g. (Evet)
Rezene tohumu öğütülmüş 1/4 çay kaşığı / 1g. (evet)
Zeytinyağı 1/2 çay kaşığı / 5g. (evet)
Fesleğen (taze) 1/2 çay kaşığı / 2g. (evet)
Sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 1 su bardağı / 280g. (Evet)
Pişirme talimatları:
Yağı bir tavada ısıtın, soğanları cam gibi ve çok yumuşak bir şekilde kızartın.
Maydanoz ekleyin, kısa bir süre soteleyin. Pirinç, havuç ve hindistan cevizi ekleyin, karıştırırken kısa bir süre soteleyin. Sebze suyunu ekleyin, rezene ve fesleğen ile tatlandırın, kaynayana kadar ısıtın ve pirinç ve havuçlar iyice pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Zaman zaman karıştırın ve gerekirse biraz sebze suyu ekleyin. Risotto biraz çorba şeklinde olmalıdır. Pişirme süresinin bitiminden hemen önce beyaz şarabı karıştırın ve risottoyu kısa bir süre pişirin. Risottoyu ocaktan alın, Parmesan ile karıştırın.
9.20 Havuç çorbası
Dalak ve karaciğeri teşvik eder, kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kanseri önler, radyasyon hasarını azaltır, kan dolaşımını iyileştirir, ilaç etkisini iyileştirir, iştahı artırır, karaciğeri uyarır
Pişirme süresi yaklaşık 30 dk
Kalori p. porsiyon: 210
2 porsiyon
Alerjenler: O
Bileşenlerin miktarı :
Biber (öğütülmüş) 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Havuç 1,1 lbs / 500g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 1g. (evet)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Beyaz şarap 1/2 su bardağı / 125g. (az)
Ay çekirdeği Alternatif olarak çam fıstığı / g. (evet)
Toz biber 1 tutam / 1g. (evet)
Kekik kurutulmuş Gül kırmızı biberine alternatif / g. (evet)
Çam fıstığı 1 çorba kaşığı / 15g. (evet)
Portakal suyu Alternatif olarak şarap için / g. (evet)
Maydanoz 2 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Pişirme talimatları:
Soyulmuş büyük kesilmiş havuç parçalarını sıcak suya koyun; pişirin ve sonra püre haline getirin; öğütülmüş biber, biraz hindistan cevizi, bir tutam tuz ile tatlandırın; bir tutam beyaz şarap ekleyin ve birkaç dakika pişirin veya portakal suyu ile tatlandırın; İstediğiniz gibi maydanoz ekleyin; biraz gül, kırmızı biber veya taze kekik karıştırın; Servis yapmadan önce kavrulmuş çam fıstığı veya ayçiçeği çekirdeği serpin.
9.21 Kereviz ve patates kremalı çorba
Kan basıncını düşürür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo kaybını teşvik eder. İmmün yetmezlik, iştahsızlık, şişkinlik, depresyon, diyabet, ishal ile savaşmaya iyi gelir, sindirimi iyileştirir.
Pişirme süresi yaklaşık 45 dk
Kalori p. porsiyon: 113
4 porsiyon
Alerjenler: GL
Bileşenlerin miktarı :
Bir sebze çorbası için temel tarif (besleyici) 3 su bardağı / 700g. (Evet)
Toprak: 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Zeytinyağı 1 yemek kaşığı / 10g. (evet)
Limon kabuğu 1/4 parça / 1g. (evet)
Crème fraiche peyniri 2 yemek kaşığı / 20g. (az)
Tuz 1 tutam / 1g. (az)
Soğan beyazı 1/2 adet / 25g. (evet)
Patates 5/8 oz / 200g. (Evet)
Küçük hindistan cevizi 1 tutam / 0,5g. (Evet)
Maydanoz 1 çorba kaşığı / 8g. (evet)
Pişirme talimatları:
Zeytinyağını bir tencerede hafifçe ısıtın. Soğanları hafif ateşte çok nazikçe kızartın. Temel tarife göre sebze suyu ile dökün.
Örtün ve 15 dakika pişirin.
Lor kesilmiş patates, kereviz, hindistan cevizi, kimyon ve limon kabuğu rendesi ekleyin. Tuzla tatlandırın ve 12 dakika pişirin. Patates ve kereviz yumuşak olmalıdır.
Limon kabuğunu çıkarın.
Çorbayı bir blender kullanarak krem şanti ile püre haline getirin. Çorbayı tuzla tatlandırın.
Çorbayı kıyılmış maydanozla birlikte porsiyonlar halinde düzenleyin.